PARKSIDE alati - LIDL
Radi se o tome da se kroz forum provlači činjenica kako je Einhell kineska marka alata što nikako nije istina.
Samo jedan primjer
Ford je američki proizvođač automobila
Za europsko tržište Ford se proizvodi u Å panjolskoj
Dali je Ford Å panjolski automobil ? nije !
Å to danas nije iz kine ?
Sve se prebacuje tamo jer rade za dolar dnevno
Samo jedan primjer
Ford je američki proizvođač automobila
Za europsko tržište Ford se proizvodi u Å panjolskoj
Dali je Ford Å panjolski automobil ? nije !
Å to danas nije iz kine ?
Sve se prebacuje tamo jer rade za dolar dnevno
Upravo takoropee wrote:Danas je više manje sva bitnija proizvodnja u Kini, Indoneziji,.... i ostalim zemljama gdje je rad najjeftiniji , jer u konačnici materijal kao materijal košta svugdje podjednako, a cijena ruku je ta koja obara cijenu proizvoda . Ukoliko su to zapadno europske firme , one imaju svoje kontrolore - inžinjere , koji ili su cijelo vrijeme u nadgledanju proizvodnje , ili prilikom isporuke , rastvaraju nasumično pakete i pregledavaju proizvode .
Nije sve kinesko nužno loše
Palo mi na pamet kako sam davnih godina kupio prvu bušilicu poznate i cijenjene europske marke na kredit od godinu dana
Taman toliko je i radila
Da nema tih Kineza vjerovatno ne bi imali ništa bolji alat ali bi ga puno više plaćali
Danas zahvaljujući tim istim Kinezima gotovo svako si može priuštiti hobi alat i deri miško
Tri godine garancije

Eto ja kupio stroj doduše nije model koji sam naveo gore nego je PHKS 1300A1. Po specifikacijama sve je isto kao i 66. Kakav list da postavim gore umjesto originala,spominje se da se ne smije koristi HSS.Ovo bi rezalo razne iverice,mdf i naravno drvo.
zanimljivo nigdje ne vidim da piše made in kina ili PRC
zanimljivo nigdje ne vidim da piše made in kina ili PRC
Biraj

Code: Select all
http://web-trgovina.profi-al.hr/pribor-za-alate/listovi-kruznih-pila/50
Ako nekome treba pneumatska klamerica parkside u lidlu je na akciji od 06.02.2012g. Imam ju nekoliko mjeseci i služi mi za pričvrščivanje leđa (lesonita) na kuh. elemente. Radi za svaku pohvalu a cijena je više nego dobra 27.00 eur. Priloženi video na www.lidl.hr
E vidis ja sam bas gledao tu klamericu, al si mislim kakva je. Gdje ima tih cavlica i klamerica za kupiti kad se potrose ove sta dobijes uz alatST STOLAR wrote:Ako nekome treba pneumatska klamerica parkside u lidlu je na akciji od 06.02.2012g. Imam ju nekoliko mjeseci i služi mi za pričvrščivanje leđa (lesonita) na kuh. elemente. Radi za svaku pohvalu a cijena je više nego dobra 27.00 eur. Priloženi video na www.lidl.hr
U svakoj malo boljoj željezariji, a u bau centrima sigurno
danas ne radim ništa, jer jučer nisam radio ništa, ... pa nisam završio !! ><((((º>.
http://img108.mytextgraphics.com/blinki ... b4f7ee.gif
http://img108.mytextgraphics.com/blinki ... b4f7ee.gif
evo malo dizem temu
kupio sam prekjucer Parkside acu busilicu, 10,6V Litijion baterija. vrlo, vrlo pristojan alat. Ova ima mogucnost brzoga skidanja stezne glave pa ispod ostaje sesterokutni prihvat za bit. Operacija skidanja stavljanja glave ne ide glatko kao na 10x skupljem Festoolu ali nije nikakav problem
Uglavnom nakon punjenja akumulatora ( cca 1h ) u naredni 4-5 sati zavidao sam cca 140-150 Spax vijaka 4x60 u iveral. Pri tome je busena bila samo prva strana iverala ( 18mm ) ostatak je isao "na silu". Svi vijci su stezani da glava potpuno utone u povrsinu
sve u svemu, mrak alat za sitn novce ( 340kn tj 45EUR )
kupio sam prekjucer Parkside acu busilicu, 10,6V Litijion baterija. vrlo, vrlo pristojan alat. Ova ima mogucnost brzoga skidanja stezne glave pa ispod ostaje sesterokutni prihvat za bit. Operacija skidanja stavljanja glave ne ide glatko kao na 10x skupljem Festoolu ali nije nikakav problem
Uglavnom nakon punjenja akumulatora ( cca 1h ) u naredni 4-5 sati zavidao sam cca 140-150 Spax vijaka 4x60 u iveral. Pri tome je busena bila samo prva strana iverala ( 18mm ) ostatak je isao "na silu". Svi vijci su stezani da glava potpuno utone u povrsinu
sve u svemu, mrak alat za sitn novce ( 340kn tj 45EUR )
Prošlo ljeto sam kupio fen na vrući zrak i pregorio mi je.Pretjerao sam sa radom na vanjskoj temperaturi od 36 stupnjeva.Hobi alati nisu za dugotrajni rad jer im je mana što se brzo griju,a sporo hlade, pa se time gubi na vremenu.Svakako da se može "zapaliti" i profi alat poput faina,fistula,boša...ali ipak malo teže.Nisam sklon tim jeftinim alatima kao i materijalima jer imam loša iskustva.
Također, sve više izbjegavam jeftine alate ako se očekuje preciznost, snaga, pouzdanost i sl. No zato postoji kategorija koja mi nije primarna i tu su jefitni alati ok. Tako sam nekad uzeo sabljastu pilu (doduše Einhell) koju koristim 2 puta godišnje, no svaki put zlata vrijedi jer mi riješi ono što ne može ni jedan drugi alat. NEkad su mi bile dostupne sve profesionalne Hilti bušiliceod onih malih TE-8 do onog mrcina čekića za lomljenje no opskrbio sam se jeftinom EP čekićbušilicom Alpha tools za nekih 300-400kn. Bušilica je napravila dosta posla, radi još uvijek no razlika prema Hilti je naravo nebo i zemlja, od preciznosti, grijanja, vibracija, umaranja, buke. Zato na jeftinim alatima ne šparam na pilama, glodalima ili svrdlima jer oni ipak odrađuju najvažniji dio posla (ako nije bitna brzina i preciznost za koju je najviše zaslužan sam alat) pa mi 2 svrdla koštaju više nego bušilica :-)
Prošli tjedan smo i mi doma uzeli klamericu iz Lidla. Nisam je stigao isprobati nego samo ogledao i sviđa mi se. Otac je ispucao par čavlića kroz bukvu i hrast i ostao oduševljen. Od kad gledamo majstore na YT sve više smo se "poamerikanizirali" pa je i nama nekako lijepše klamericom nego čekićem i čavlom. Ne zbog brzine, nego je zbilja dva lijepilom namazana elementa lakše zabiti u jednom udarcu klamerice nego kuckati po čavliću nekoliko puta i klimati namješteno.
Prošli tjedan smo i mi doma uzeli klamericu iz Lidla. Nisam je stigao isprobati nego samo ogledao i sviđa mi se. Otac je ispucao par čavlića kroz bukvu i hrast i ostao oduševljen. Od kad gledamo majstore na YT sve više smo se "poamerikanizirali" pa je i nama nekako lijepše klamericom nego čekićem i čavlom. Ne zbog brzine, nego je zbilja dva lijepilom namazana elementa lakše zabiti u jednom udarcu klamerice nego kuckati po čavliću nekoliko puta i klimati namješteno.