Jedna od najačih aku bušilica na tržištu u opšte i po mom mišljenju je Bosch GSB Kao i udarna GSR sa snagom od 36 V-Li baterijama , Druga po meni je Milwaukee 28 V AD Mada jako teška za rad ! Ovde želim da postavim jedan Link (iz nemačke ) Testa većina aku bušilica na tržištu a takođe i video Bošovih 36 V bušilica jer smatra da su trenutno najbolje u svetu. Na videu je prikazano sve ,funkcija hlađenja baterija pri punjenju ,hladnjaci oko baterija ( što je fenomenalno videti kako je pametno odrađeno ) i sam rad ! Sa druge strane želim da kažem da je trenutna cena GSB 36 V aku bušilice 67,000 rsd ,dok je u nemačkoj cena bila 525 € da bih sada pala čak na 403 €. dok u Srbiji cena za isti proizvod ostaje idalje nepromenjena !
Bosch 36 V-Li - GSB i GSR- Video http://www.youtube.com/watch?v=xLwNmQWDipI
Test Bušilica o ocene Link http://www.testsieger.de/k3702/heimwerk ... hinen.html
Aku Bušilice TEST
Aku Bušilice TEST
Last edited by MapleMan on 28 Dec 2011 18:03, edited 1 time in total.
Dva put zine , a tri put slaže
- mikijevski
- Šegrt
Sa Milwaukee nisam radio, ali za ostalo mi se FEIN pokazao najbolji. Imam njihovu aku bušilicu ABS 12 i to je nepoderivo.MapleMan wrote:Jedna od najačih aku bušilica na tržištu u opšte i po mom mišljenju je Bosch GSB Kao i udarna GSR sa snagom od 36 V-Li baterijama , Druga po meni je Milwaukee 28 V AD Mada jako teška za rad ! Ovde želim da postavim jedan Link (iz nemačke ) Testa većina aku bušilica na tržištu a takođe i video Bošovih 36 V bušilica jer smatra da su trenutno najbolje u svetu. Na videu je prikazano sve ,funkcija hlađenja baterija pri punjenju ,hladnjaci oko baterija ( što je fenomenalno videti kako je pametno odrađeno ) i sam rad ! Sa druge strane želim da kažem da je trenutna cena GSB 36 V aku bušilice 67,000 rsd ,dok je u nemačkoj cena bila 525 € da bih sada pala čak na 403 €. dok u Srbiji cena za isti proizvod ostaje idalje nepromenjena !
Bosch 36 V-Li - GSB i GSR- Video http://www.youtube.com/watch?v=xLwNmQWDipI
Test Bušilica o ocene Link http://www.testsieger.de/k3702/heimwerk ... hinen.html
Ne mislim da su Bosch ili Makita loši alati, dapače, ali po meni FEIN je bolji za klasu.
Opet brkas pojmoveMapleMan wrote:Jedna od najačih aku bušilica na tržištu u opšte i po mom mišljenju je Bosch GSB Kao i udarna GSR sa snagom od 36 V-Li baterijama

Snaga se izrazava u vatima.
Ovo je jednostavno napon i tip baterije.
Pored toga, ovo su mnogo vise gradjevinske alatke nego stolarske. Ne verujem da ikome za stolariju treba ovakva naprava. Naravno ako nije tesar

Nema mnogo svrhe tegliti ovu "djozlu" ako ce sve poslove oko busenja/srafljenja da zavrsi neka 18V ili verovatno i manja.
A i 500-tinak evropskih su bas ozbiljna cifra.
Daleko od toga da mislim da ovo nisu dobri alati, samo je pitanje da li ima svrhe kupovati ih.
98% posla u iole "normalnoj" stolariji moze da zavrsi malecka srafilica. Onih preostalih 2% ce zavrsiti ili ona na kabl ili malkice jaca ili udarni model malecke.
Naravno nekome treba bas ovakav "monstrum", ali ajmo realno, kad si zadnji put srafio ili busio nesto za sta ti je bilo neophodno ovo?
Koristili kod mene u kuci momci da postave oluke, jedino je bila brendirana sa Wurth natpisom.mbole wrote:Naravno nekome treba bas ovakav "monstrum", ali ajmo realno, kad si zadnji put srafio ili busio nesto za sta ti je bilo neophodno ovo?
p.s
Odvec skupa i egzoticna stvar.Za te se pare moze kupiti agregat na dizel koji nije veliki pa busi i srafi koliko god arapi imaju nafte :skratta::skratta:
U stolariji su za mnoge stvari dovoljne alatke do 12V.
Inace kod aku alata snaga je u direktnoj proporciji sa naponom baterije, tako da se apromaksimativno moze reci da je " snaga (moment ) masina, ciji je zbirni napon celija 36V, najveca kod aku masina".
Dobro Bole snaga,snaga,snaga ...!! Bio monstrum ili ne je kada poneseš bušilicu i kreneš negde ! (poslom mislim ) Nema šta ta neće izbušiti, odšrafiti i zavrnuti ! Sa druge strane Milwaukee je monstum ! A Boš GSB je svemir i nije monstrum već laka a jaka bušilica. Sa druge strane prihvatanje burgija većih na manjim bušilcama tipa 12 V ili čak nekim od 18 V ,a kao i samim tim kvalitet stezne glave priča priču , od neba do zemlje ! Hvala Branimire ! U ostalom ja volim dobar alat ali i alat sa kojim možeš sve od njega da izvučeš u tome je razlika kao i u radu sa njim.
Å to se tiče Makite neko je spomenu mogu samo reći da je 6271 D 12 V model veoma trajan i baterije su veoma dugotrajne i jedna je od najmanjih i veoma lakih među 12-ticama
Å to se tiče Makite neko je spomenu mogu samo reći da je 6271 D 12 V model veoma trajan i baterije su veoma dugotrajne i jedna je od najmanjih i veoma lakih među 12-ticama
Dva put zine , a tri put slaže