Bagrovinje wrote:Kako oni mogu znati kako si ti koristio cirkular!?
lako,ne sekiraj se(kao sto automehanicar zna kad rikne motor ,tako i oni isto znaju):stolt:
u servisu ne vazi pravilo da je kupac uvek u pravu. Kao u fudbalu vazi jedino slobodno sudijsko uverenje.
ok, u hr (a pretpostavljam i u srbiji i bosni) postoji zakon po kojem je obavezna garancija za sve proizvode minimalno godinu dana. Ukoliko u garanciji piše nešto tipa "nije za industrijske svrhe", mora biti i navedeno što su to industrijske svrhe.
I meni su jednom probali prodati tu spiku za jednu alpha bušilicu koja je crkla poslije trećeg šarafa. Tip u servisu je rekao da je bušilica bila preopterećena, a ja sam rekao da nije i spomenuo inspektorat, prijavu, društvo za zaštitu potrošača i odmah sam dobio drugu novu.
..i ta druga je naravno krepala, ali mi se više nije dalo ići zej** s njima.
Onaj koji je kupio Einhell ...vratio ga, pa opet kupio Einhell druge boje i još ga nije vratio.
Trgovci jos uvek koriste rupe u zakonu, i neznanje potrosaca.
Potpuno je nebitno sta pise u garanciji. Moze da pise i da je garantni rok pola sata. Nema te garancije koja je iznad zakona. Garancijom prava potrosaca mogu da budu samo prosirena, a nikako smanjena. Minimalni garantni rok propisan zakonom za uredjaje je godinu dana.
Gde nastaju problemi (pisem za Srbiju, ne znam kako je kod ostalih).
Fale prateci propisi. Trzisna inspekcija vise nema nadleznost da nalozi trovcu da robu zameni/popravi, a jos ne postoji telo koje bi to resavalo "na licu mesta". Ostaje tuzba sudu sto znamo da traaaaaajeeeee. Naravno postoji pritisak, da ako vide da si dovoljno blesav i da ces ih tuziti, pristanu.
Jos jedna stvar. Sve ovo vazi iskljucivo za fizicka lica. Pravna lica (firme, str...) ne spadaju pod zakon o zastiti potrosaca.
Naravno da mi nije teško, ali moram vidjeti prvo kako. Bilo je negdje riječi o tome ali me to tada nije zanimalo pa nisam obratio pažnju. Moram malo pretražiti stranicu da vidim gdje su upute.
Vidim dovoljno.
Mrka kapa. Ova plastikica je previse tanka.
Stvarno ne razumem zasto su nabili stel sraove tako blizu sredine, i nisu dodali jos bar milimetar plastike. Jeste da skrati dubinu reza, al ovako je beskorisno.