Metabo uporedi Viirutex potapajuci
http://www.virutex.es/producto.asp?cat=43&id=3
sa Mafelom
http://www.mafell.de/cms_download/mafel ... _klein.pdf
-mislim da ima i po koja razlika - meni su konstruciski veoma slicne isto tako i obe prezentacije(onako detaljne) su veoma slicne da ne kazem identicne. Mozda je trebalo da ovaj post ide u Potapajuce cirkulare (tamo je bilo i da su nesto i od Festa uzeli), ali bolje je ovde posto smo slucajno nasli neku vezicu izmedju ove dve firme.
Virutex alati!
Festo je imao patent koji je istekao, i nakon toga su svi krenuli.
Ne mozes tu da izmislis bas nesto specijalno novo, kao sto i kalsicni cirkulari imaju maltene identicna resenja, i razlike se svode na detalje.
Pogotovu kad postoji trziste kojim je neko "gospodario", sada vecina pokusava da se prilagodi postojecoj bazi (recimo vecina pravi tako da mogu da se koriste sa festovim sinama).
Ne mozes tu da izmislis bas nesto specijalno novo, kao sto i kalsicni cirkulari imaju maltene identicna resenja, i razlike se svode na detalje.
Pogotovu kad postoji trziste kojim je neko "gospodario", sada vecina pokusava da se prilagodi postojecoj bazi (recimo vecina pravi tako da mogu da se koriste sa festovim sinama).
Da ti pravo kazem Bole pojma nisam imao da je sina patentirana od Festa posto sam je vidjao kod Bosha i Metaba a i kinezi su poceli da je dilaju.
Sto se Virutexa i Mafela tice mislim da sigurno imaju neku blizu vezu. Ipak Mafel je jaka firma nosi se sa najjacim igracima jos te cene 12000$ za (dvo)rucni cirkular ko da kupujes auto, Zamisli sad da na svom sajtu okace Einhell ili sl. Ne ide .
Pozdrav
Sto se Virutexa i Mafela tice mislim da sigurno imaju neku blizu vezu. Ipak Mafel je jaka firma nosi se sa najjacim igracima jos te cene 12000$ za (dvo)rucni cirkular ko da kupujes auto, Zamisli sad da na svom sajtu okace Einhell ili sl. Ne ide .
Pozdrav
imam jedno praktično pitanje vezano za potapajuće cirkulare: kako sam hoby stolar pa još u stanu za mene je značajno koliko buke i piljevine (prašine) pravi potapajući cirkular? moram da napomenem da sam skoro prodao ručni cirkular baš iz razloga što je toliko prašio da nije bilo smisla koristiti ga u stanu. na osnovu slika zaključujem da potapajući zbog oklopljenog kućišta uz pomoć usisivača prave mnogo manje prašine.
može li neko da prenese utiske?
pozdrav.
može li neko da prenese utiske?
pozdrav.
Količina prašine zavisi isključivo od širine noževa (u idealnom slučaju) ili širine reza (ako list vrda levo-desno, makar i za 1/100mm). Konstrukcija cirkulara utiče utoliko koliko evikasni radi odsisni sistem (usisivač se podrašumeva) i koliko piljevine sa lista završi u njemu, a koliko baci sa strane. E, u tom grmu leži zec. U konstrukciji kvalitetnijih alata se mislilo i na tu SITNICU.
Daću ti primer svog Metaba KS54 koji je njihov najjeftiniji model. Kada sam ga koristio bez usisivača (mmrzelo me za mali rez da ga rasklapam) na izduvnu cev je izšlo ČUDO. Sa crevom od usisivača zalepljenim za izdivnu cev krep trakom slobodno mogu da kažem da u usisivaču završi 98% prašine,. Veći deo ostatka se zadrži na prednjoj strani postolja, a samo jedan mali deo ode nekontrolisano. Naravno, i konstrukcija i broj zuba na listu testere utiče na celu priču.
Crevo lepim trakom jer je fi manji od onog za koji imam adapter.
Buka:
Kanta od "stonog" Einhell cirkulara pravi buku "za sve pare"
. Spasavaj se ko može. Već sam pričao kako mi on slući samo za potkraćivanje, tako da vrlo malo efektivnog vremena radi (na radost komšija). Metabo ručni cirkular pravi neuporedivo manje i "kvalitetnije" buke
- ne dreči - . Ta buka jednostavno ne smeta kao ona od Einhella. Naravno, komšije su mnogo sretne kad ne čuju ni taj cirkular.
Daću ti primer svog Metaba KS54 koji je njihov najjeftiniji model. Kada sam ga koristio bez usisivača (mmrzelo me za mali rez da ga rasklapam) na izduvnu cev je izšlo ČUDO. Sa crevom od usisivača zalepljenim za izdivnu cev krep trakom slobodno mogu da kažem da u usisivaču završi 98% prašine,. Veći deo ostatka se zadrži na prednjoj strani postolja, a samo jedan mali deo ode nekontrolisano. Naravno, i konstrukcija i broj zuba na listu testere utiče na celu priču.
Crevo lepim trakom jer je fi manji od onog za koji imam adapter.
Buka:
Kanta od "stonog" Einhell cirkulara pravi buku "za sve pare"

Sto rece metabo, kolicina prasine koju proizvede obican i potapajuci cirkular je identicna za isti rez. Pitanje je samo gde prasina zavrsi.
Neka manja kolicina one najfinije prasine ce uvek zavrsiti u okolini bez obzira kako dobro je odradjen sistem usisavanja (festo je po skupljanju prasine cuven pa ipak i kod njega fina prasina leti unaokolo).
Sam oklop na potapajucem ne cini mnogo, posto ta prasina koja leti unaokolo je onaj deo koji zadnja strana lista cirkulara izbacuje. Znaci ono sto usisivac nije uspeo da skupi, sto je ostalo izmedju zuba, malo sto je jos za stotu ili manje zakacio ivicu reza...
Sasvim je druga stvar sto potapajuce jos uvek proizvode samo u klasi ozbiljnih alata, gde se o usisavanju vodilo racuna.
Isto vazi i za buku. Kvalitetniji motori, lezajevi, prenosi, listovi cirkulara=manje buke.
Neka manja kolicina one najfinije prasine ce uvek zavrsiti u okolini bez obzira kako dobro je odradjen sistem usisavanja (festo je po skupljanju prasine cuven pa ipak i kod njega fina prasina leti unaokolo).
Sam oklop na potapajucem ne cini mnogo, posto ta prasina koja leti unaokolo je onaj deo koji zadnja strana lista cirkulara izbacuje. Znaci ono sto usisivac nije uspeo da skupi, sto je ostalo izmedju zuba, malo sto je jos za stotu ili manje zakacio ivicu reza...
Sasvim je druga stvar sto potapajuce jos uvek proizvode samo u klasi ozbiljnih alata, gde se o usisavanju vodilo racuna.
Isto vazi i za buku. Kvalitetniji motori, lezajevi, prenosi, listovi cirkulara=manje buke.
Evo danas dobijem e-mail tvrtke www.hudek.hr zanimao me cijenik nekih Virutex i CMT pomagala.Umalo da ne padnem od šoka sa stolice.
Poštovani
- cijene koje ste tražili
Å ablona za elipse i kružnice ,šifra P60 Virutex PE 60 --- 195 Eur - isporuka odmah
Å ablona za cink spoj , šifra PL 11 Virutex --- Vpc=186 Eur - isporuka sredinom mjeseca iječnja 2012
Å ablona za cink spoj, šifra CMT 300 CMT --- Vpc = 118 Eur- isporuka odmah
pa jel to zlatno, sunce im njiovo
uf
*** mbole ***
Prepravio sam valutu u Evro.
Skoro je pao dogovr na forumu, da sve cifre pisemo u evricima, posto nas ima sa raznih strana, pa treba preracunavati valute, a u evrima nam je svima jasno.
Poštovani
- cijene koje ste tražili
Å ablona za elipse i kružnice ,šifra P60 Virutex PE 60 --- 195 Eur - isporuka odmah
Å ablona za cink spoj , šifra PL 11 Virutex --- Vpc=186 Eur - isporuka sredinom mjeseca iječnja 2012
Å ablona za cink spoj, šifra CMT 300 CMT --- Vpc = 118 Eur- isporuka odmah
pa jel to zlatno, sunce im njiovo
uf
*** mbole ***
Prepravio sam valutu u Evro.
Skoro je pao dogovr na forumu, da sve cifre pisemo u evricima, posto nas ima sa raznih strana, pa treba preracunavati valute, a u evrima nam je svima jasno.
Last edited by mbole on 14 Dec 2011 00:27, edited 1 time in total.