Imam pitane u vezi rada sa debljačom. Imam blanju-debljaču marke Bernardo (austrijska, nije profi cca1000 eura) i kad na nju debljam, valjak koji povlači dasku se jako brzo puni otpadom, i jako slabo vuče dasku.
Tako ja moram na silu povlačiti dasku van iz debljače, a skidam po 1mm po prolazu. Zanima me je li to normalno tako ili ja negdje griješim?
Cesce cisti valjak,podmazi naftom donju plocu i proveri jesu li nozevi dovoljno izbaceni.Ako je sirova tj mokra daska i pored svega sto sam naveo daska hoce da koci.Tj,nece da ide.
kad smo vec kod tih stvari-jedan savet koji ja duze vremena koristim, plocu dihta i abrihtera namazem pastom za poliranje kola i krpom uglancam(treba se istrljati do suvog da ne bi ploce rdjale) ,posle materijal klizi ko po ulju.
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
Kad ti nestane nafte a pumpa daleko,odes kod zene u kupatilo i maznes joj njen omiljeni mirisljavi sapun i njime namazes plocu.
Daska ide ko luda a radionica mirise ,a ti kad dodjes u kucu,nagrabusio si skroz.
Al sve su to male tajne velikih majstora!
Stvar je u tome sto sapun,naftu i kozuru uvek ima pri ruci.A pastu mora kupiti.To znaci,skini radno odelo sedi u kola ,odvezi se i ......da ne nabrajam.
Nexent wrote:Stvar je u tome sto sapun,naftu i kozuru uvek ima pri ruci.A pastu mora kupiti.To znaci,skini radno odelo sedi u kola ,odvezi se i ......da ne nabrajam.
pa jedino ako zivi negde u planini ili pickincima i jednom godisnje sidje u grad :skratta::skratta::skratta:
kad jednom kupi ima je bar 10 godina
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!