Male aku srafilice pomoc

Rad sa rucnim i stonim električnim alatima, iskustva
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Pa lepo sam napisao da nisam radio sa njima., tako da ne znam kakav im je alat.

Ovo sto sam kupio radi jako lose (a nije bilo bas jeftino), al ne bi ga bas svrstao u klasican alat.
mackee
Šegrt

Post by mackee »

pa nije problem za servis,zato sto pocinjem da zivim i radim u Francuskoj...samo me interesuje kakav je aeg u toj vrsti alata,ali vidim da ce pasti ove dve makite...jos malo da razmislim ovih dana...
tacno,sad sam video Makita daje 1+2 godine garancije...tako da i to nije lose...
Inace sam u Beogradu koristio uglavnom Makitine srafilice,sem jedne Festoool,tako da sto se tice Makite nikad nisam imao probleme...:tummenupp:
Last edited by mackee on 20 Sep 2011 18:15, edited 1 time in total.
ArtCool
Majstor

Post by ArtCool »

sloba10 wrote:Три бушилице сам купио пре 35 година. Иданас раде супер - као првог дана!
Али, све три коштале преко 1500 DM!
Oooo to sto je bilo pre 35 godina je prica za sebe ;).
Tada da si i teo nisi mogao da kupis losu masinu, jerbo alat se nije pravio za decurliju nego za hard core majstore, plus nisi imao faktor koji se zove China.

Danas sta radi AEG ne znam ali znam da sto se tice aku programa Makita jako dobro radi.Mozda bi je stavio ispred Boscha, ali tu su negde...
mackee
Šegrt

Post by mackee »

Ipak na kraju je pala odluka na Makitu,juce su stigle brzom postom i odradile odma deset metara ograde,to im je bio prvi test :)
Prezadovoljan sam ovim bebicama,toliko snage u tako maloj masini,mislim da je cena od 230 eura za ovaj komplet i te kako povoljna...hvala na savetima kolege!

Image

i plus treca baterija kao poklon!!!
Last edited by mackee on 24 Sep 2011 10:23, edited 1 time in total.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Ja od kad sam je uzeo, ne secam se da li sam se dva puta uhvatio za veliku festovu srafilicu. A i to je cini mi se bilo busenje a ne srafljenje (moja nema glavu).
Ko ih je izmislio, svaka mu cast.
Jos kad bi makita imala nesto nalik na festov fast-fix odnosno da stezna glava moze cas posla da se skine i da ostane samo mali cilindar koji u sredini ima sestougaonu rupu za prihvat bita... (zgodno kad ti fale ona 2cm da je zavuces negde).

Sve u svemu, odlicna kupovina. Da ih veselo koristis.
mackee
Šegrt

Post by mackee »

Pa verujem da ce i kod mene biti prve po koriscenju,sad ce mi i ove prethodne biti teske,s obzirom na tezinu ovih malih!!!
Sto se tice fast fix,ja sam u Francuskoj kupio neke bitove dugacke koji mi pomazu da pridjem i na vise cm kad mi zafali mesta,skroz su neobicnog oblika i imaju mnogo jak magnet,drze teske srafove bez ikakvih problema...
Hvala za poslednju recenicu profesore!!!
A sad sledece na mom spisku za kupovinu je Festoool usisivac,malo da se nakote evrici :))
djuro2
Majstor majstora

Post by djuro2 »

mbole wrote:Ja od kad sam je uzeo, ne secam se da li sam se dva puta uhvatio za veliku festovu srafilicu. A i to je cini mi se bilo busenje a ne srafljenje (moja nema glavu).
A koja je to tocno festova velika sarafilic T ili C model?
ST STOLAR
Majstor stolar

Post by ST STOLAR »

A sad sledece na mom spisku za kupovinu je Festoool usisivac,malo da se nakote evrici

To ti je dobra odluka, ja imam CTL midi i vrlo je korisna zvjer ali ako i dok nemaš još njihovih alata na koje bi ga spojio nećeš iskoristit njegov potencijal.
Cijena za ovaj makitin komplet je više nego dobra!
Last edited by ST STOLAR on 25 Sep 2011 09:55, edited 1 time in total.
mackee
Šegrt

Post by mackee »

Pa imam festool-ove cirkulare,ubodnu,dve slajferice,Domino keksericu i frezer...ali nisam koristio nikad njihov usisivac zato sto sam imao industrijski na koji sam sve povezivao,a sad je red na jedan MIDI...dovoljan je po kapacitetu!
ST STOLAR
Majstor stolar

Post by ST STOLAR »

:tummenupp:
Last edited by ST STOLAR on 25 Sep 2011 18:56, edited 1 time in total.
rajko4serbia
Zarezivač olovaka

Post by rajko4serbia »

burazeru aj daj vise podataka gde si kupio i kako i dal je moguce to kupiti preko paypal-a.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

djuro2 wrote:
mbole wrote:Ja od kad sam je uzeo, ne secam se da li sam se dva puta uhvatio za veliku festovu srafilicu. A i to je cini mi se bilo busenje a ne srafljenje (moja nema glavu).
A koja je to tocno festova velika sarafilic T ili C model?
Stari C model (Ni-Mh)
mackee
Šegrt

Post by mackee »

Pa ima ih jos uvek na ovom sajtu,ali sad ne daju trecu bateriju kao poklon... http://www.quincaillerie.pro/produit/p1 ... om=history

Posto sam ja u Francuskoj,meni je ovde bila besplatna dostava iako su skoro pa 1000km udaljeni od mene!

I moze preko paypal-a
Last edited by mackee on 26 Sep 2011 19:28, edited 1 time in total.
ArtCool
Majstor

Post by ArtCool »

ST STOLAR wrote:A sad sledece na mom spisku za kupovinu je Festoool usisivac,malo da se nakote evrici
Probaj sa http://www.starmix.de/products_cat.asp?pcat=1&lng=eng nece biti prostora za zalbe :tummenupp:
Deky
Precizni šegrt

Post by Deky »

mackee wrote:Ipak na kraju je pala odluka na Makitu,juce su stigle brzom postom i odradile odma deset metara ograde,to im je bio prvi test :)
Prezadovoljan sam ovim bebicama,toliko snage u tako maloj masini,mislim da je cena od 230 eura za ovaj komplet i te kako povoljna...hvala na savetima kolege!

[url]http://www.stolarskaradionica.com/forum/uploads/thumbs/2921_00204175_lct303x_g1.jpg[/url]

i plus treca baterija kao poklon!!!
E sta ti je akcija :buga: da ne verujes.
Post Reply