Male aku srafilice pomoc

Rad sa rucnim i stonim električnim alatima, iskustva
mackee
Šegrt

Male aku srafilice pomoc

Post by mackee »

Pozdrav svima!!!
Hteo bih da vas pitam za savet!?
Gledam vec nekih mesec dana male srafilice od 10.8 i 12V,sa litijum jonskim baterijama i u pocetku sam otprilike suzio izbor i skoro pa odlucio koje da kupim,ali posle milion odgledanih klipova sad sam u zabludi...nije da nemam iskustva sa srafilicama,bavim se stolarijom oko 10 godina i od pocetka radim sa srafilicama i keksericom,od pre dve,tri godine i dominom...ali nisam radio nikad sa ovim malim ,tako da sa njima nemam iskustva!
Hteo bih da mi neko iskusniji pomogne u odabiru...za sad se dvoumim AEG BS12C2/BSS12C ili Makita TD090D/DF330D ...i jedna i druga su uparene busilica i srafilica...
Ako imate jos neke predloge,pisite...unapred hvala!!!
ST STOLAR
Majstor stolar

Post by ST STOLAR »

Imam malu makitu već nekoliko mjeseci i prezadovoljan sam model 030,on je nešto kraći jer nema glavu za svrdlo a ostalo je sve isto. Ulazi skoro svugdje i svijetlo koje se ne gasi nakon gašenja iste nego svijetli još neko vrijeme je vrlo korisno, u ruci leži odlično i dobro je izbalansirana. Potpunu snagu baterija postiže nakon 5-6 punjenje odnosno pražnjenja. Za ostale neznam.
rajko4serbia
Zarezivač olovaka

Post by rajko4serbia »

poz svima.
imam makitu TD090D vec godinu i po dana,i zadovoljan sam.
tacnije radio sam sa njom nekih 5-6dana (pozajmio od kolege) i moj utisak posle toga je bio "ja ovo idem da kupim sebi) :) tako je i bilo.
posle 1 i po dana kad saberem sve utiske ostale srafilice sam stavio negde da mi ne smetaju. :))))

prednosti:
-veliki kofer
-brzina punjenja baterije
-njena tezina
-njena JACINA
-lakoca u radu (cekic koji se ukljucuje i bukvalno zakucava vijke)
-pomenuta led lampa u kometaru pre mene
-max vijci koje sam koristio sa njom 6x60 i 4x12 u mdf(bez predhodno izbusene rupe) sto je po mom misljenju njen maximum.

mane:
-velika buka koju proizvodi kad se uljuci cekic(cak i iritirajuci zvuk za okolinu)
-nema stelovanje momenta pa je potreban osecaj pri srafljenju
-dalje nema mozda jer sam jos zaljubljen u nju....

p.s. pogledaj i bosovu varijantu imali su na nekoj akciji 2 srafilice(kao ove sto si naveo) baterijsku lampu i PMF 180 samo plavi. za 400e.
mackee
Šegrt

Post by mackee »

Ja sam ustvari i bio na korak od kupovine ove dve Makite,ali sam se pokolebao zbog nekih klipova...konkretno ovog http://www.youtube.com/watch?v=X81fO1rx ... ure=fvwrel
Iako nije bas merodavan zbog toga sto ne menjaju glodalo itd...
Mada mi je ovaj aeg i ruzan...Ove dve Makite sam nasao za 230 eura sa tri baterije,baterijskom lampom,punjacem,drzacem koji se kaci na kais ili pojas,burgijama i nastavcima za srafljenje i sve je to lepo spakovanu u jedan aluminijumski kofer...
rajko4serbia
Zarezivač olovaka

Post by rajko4serbia »

gde si to nasao...????
ja sam samo Makita TD090D zelenu ,platio za 180!!!!!!!!!!!
a za klipove ne znam sta da ti kazem...
Makita TD090D retko kad koristim za busenje rupa jer joj i nije namena za to,i kad busim sa njom busim max fi 8 jer ima sestougaoni prihvat pa mi trebaju i burgije za to.
e da jos jedna bitna stvar pod punim opterecenjem i konstantnim srafljenjem baterija se brzo isprazni (logicno) ali za to vreme se druga baterija napunila sto je VELIKA prednost....

i reci mi de si video taj komplet za 230e????
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

TD90 i ne moze da ima stelovanje momenta, posto ona jednostavno nije takav tip srafilice. Ona je "udarna" donosno njen mehanizam i nacin rada su isti kao kod pneumatskog pistolja koji koriste vulkanizeri. Ona se inace pravi samo sa sestougaonim prihvatom.

Ja vec duze vreme imam DF030DFE (klasicna srafilica, samo model koji nema steznu glavu), i prezadovoljan sam. Jos bar jedan kolega sa foruma koji se profesionalno bavi stolarijom ju je kupio, i on je takodje vise nego zadovoljan.

Svaka preporuka za kupovinu.
mackee
Šegrt

Post by mackee »

Pa da,zato i kazem da je povoljno...samo sto sam nasao ovde u Francuskoj,ja sam iz Srbije,ali sam trenutno u Francuskoj...i sad je taj komplet trenutno na akciji pa zato ne znam sta da radim da kupim nju ili AEG,posto je slicna cena i za AEG...
rajko4serbia
Zarezivač olovaka

Post by rajko4serbia »

poz mbole

"-nema stelovanje momenta pa je potreban osecaj pri srafljenju"
sam stavio kao manu, jer nisam nista pametnije mogao smislim. jer osim buke koju pravi i nema mane bar za sad :)
a izmedju ostalog to je i konstatacija za ljude koji ne znaju o kojoj se srafilici radi.
rajko4serbia
Zarezivač olovaka

Post by rajko4serbia »

ako i AEG ima 2 srafilice ,lampu i 3 baterije kao makita,ja bih izabrao onu koja daje vise godina garancije!
radenko
Vrhunski majstor

Post by radenko »

ova burgija na klipu nije za medijapan pa se istupila posle 10 rupa pa je logicno da kress nemoze ni jednu rupu da izbusi ovo je reklama za aeg.
smirglaj nikad dosta
mackee
Šegrt

Post by mackee »

pa da znam da je klip napravljen zbog AEG-a,ali pogledao sam uzivo masinu i stvarno deluje dobro,ali kazem nemam iskustva sa ovim malim srafilicama...
inace makita daje godinu dana garancije a aeg tri godine...
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Neka me neko ispravi ako gresim, ali mislim da je ovde sa servisom malo problematicnije za AEG nego za Makitu.
Naravno ako mozes da to jednostavno posaljes nazad u Francusku popravis i vratis u Srbiju, onda nije toliko bitno.

Iskreno, nisam radio sa AEG alatom, pa ne mogu nista da kazem, a ona jedna naprava sto sam uzeo od njih (za trazenje provodnika u zidu), nije mi se bas pokazala.
ST STOLAR
Majstor stolar

Post by ST STOLAR »

Makita daje 1+2g. garancije ali moraš prijaviti kupovinu na njihovoj stranici!
branimir
Majstor majstora

Post by branimir »

Iako imam Bosch-a, kupovina Makite nikada nije los izbor i ne treba imati dilemu.
sloba10
Majstor majstora

Post by sloba10 »

Професоре немо' ми вређаш AEG alat! Три бушилице сам купио пре 35 година. Иданас раде супер - као првог дана!
Али, све три коштале преко 1500 DM!
Дођох, видех, побледех
Post Reply