Glodalica, koja?

Rad sa rucnim i stonim električnim alatima, iskustva
riba
Pred-majstorsko zvanje

Post by riba »

Na njoj pise Germany, pa mislim da je napravljena u njemackoj.
Dosta sam gledal i pratil kak napraviti postolje za stol i obzirom da u originalu glodalica ima postolja od pleksiglasa debljine 8mm, pa sam pokusal nabaviti nesto slicno i igrom slucja nabavio sam za 30 kn 2 komada pleksiglasa 10mm promjera 26 cm.
Eto kako to izgleda u stolu.

Image

Ali imam jednu zamjerku na AEG i njihove strucnjake. Istina da kad je masina u stolu nema potrebe za granicnikom koji se steze na nju sraficem koji na sebi ima leptir. Jedan od tih srafica treba kompletno izvaditi da se moze visina glodalice namjestati s gornje strane kroz rupu u pleksiglasu.

Usput da pokazem i mozda dam nekome ideju kako napraviti pomagalo koje ne znam kak se zove, ali dosta pomaze. Originali su otprilike ovakvi

Image

Image

Originali imaju na vrhu noz koji se okrece, a moja ima cvrsto stegnuti sraf koji je pobrusen da ima ostre rubove i odradjuje posao odlicno.
branimir
Majstor majstora

Post by branimir »

Resenje je za pohvalu.
metabo
Ultra majstor

Post by metabo »

Odlična glodalica, dobro rešenje, lepe fotke (a ni fotoaparat nije za potcenjivanje :) )
MapleMan
Majstor majstora

Post by MapleMan »

Pa jače nego original i jednostavnije
Dva put zine , a tri put slaže
Sasa
Moderator
Moderator

Post by Sasa »

Ja imam vec 5-6 godina rucni frezer marke DIABLO a to je FREUD-ov brend i kupio sam ga kod prodavca FREUD-ovih alata, odlicna masina al sad bas googlam i nikako da ih nadjem nidje kao i da ne postoje!!!

Image
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Slabo googlas :)
http://www.diablotools.com/

Koliko vidim sad pod tim imenom proizvode samo listove za testere i forstner burgije.
branimir
Majstor majstora

Post by branimir »

Post Reply