Bosch plavi cirkular ''made in China''

Rad sa rucnim i stonim električnim alatima, iskustva
riba
Pred-majstorsko zvanje

Post by riba »

Tu citam o plavom Boschi iz PRCa, pa da i ja koju napisem. Nisam profesionalac, ali eto nakon nekoliko jeftinih rucnih cirkulara kupio sam Bosch GKS 85 koji je made in PRC.
Sto se same ploce tice moja je ravna i tu nemam zamjerke, a ovo o cemu se tu pise da ne reze pod 90°, o tome bi se dalo pricati, jer ni moj nije u pocetku bil pod 90°, ali ima na postolju jedan maleni srafic/granicnik (imbus 2,5 mm) s kojim se moze stelati nagib pod 90, tak da je sad sasvim ok.
branimir
Majstor majstora

Post by branimir »

Zatajila je kontrola kod Boscha, svaki se alat moze stelovati, neki su ovde
posle godinu dana shvatili da se i firung kod Makite moze stelovati.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Na svakom rucnom cirkularu postoji stelovanje na 90 stepeni. I retko na kom je fabricki podeseno kako treba. Samo je pitanje jel kad ga podesis "drzi" ili "sara".
djuro2
Majstor majstora

Post by djuro2 »

mbole wrote:Na svakom rucnom cirkularu postoji stelovanje na 90 stepeni. I retko na kom je fabricki podeseno kako treba. Samo je pitanje jel kad ga podesis "drzi" ili "sara".
Ja sam svoj BOSCH podesio tako da sam podloznu plocu morao brusiti i turpijati da bih mogao dobiti 90 stupnjeva rez. Ne kazem da je sam stroj los i uvjeren sam da je opaka masina sa 1800W moze da jede sve, ali traljava jako traljava zavrsna obrada.
Post Reply