da li je neko od Vas ikada pokusao da od motora ves masine, radnog stola i dosta maste napravi glodalicu. Slucajno imam jedan dobar motor i regulator broja obrtaja od gorenje ves masine pa mi se ova ideja danima mota po glavi. Da cujem Vasa razmisljanja.
To na 10 000 obrtaja nije namenjeno prvo to je radni motor i malo obrtaja svaki ! Jedino što mislim da može a oću da napravim je taj valjak sa šmirglom kao Diht ,komentarisalo se skoro To je izvodljiva opcija Svaki taj motor je za kaišni prenos ! Za neki futer pa glodalice neverujem da bih ga izdržao ,grejo bih i kućište tih motora po meni nije jako kao ni ležaji !! Veš mašina svaka sporo okreće i namenjen motor u svima je za rad ko mešalica za beton !
sloba10 wrote:Уме такав мотор да се заврти на преко 10 000 обртаја (и то у минути)
Kako? To bi trebalo da je asinhroni, sa dva pola (namotaj za centrifugu), a on bi trebalo da je zakucan na oko 3000.
A i 10000 mu je malo za malu glodalicu.
Pa lepo frekventnim modulatorom kupis ga i dizes frekvenciju na 50 100 i tako do 400hz. A nije ni skup ja kupio kineski za 25jevreja. Ali tu mora da se menjaju lezajevi da se stave oni u klasi, pa dinamicko balansiranje rotora itd.
Мало је повелика разлика између мотора за веш машине које имају тону бетона у себи и ових нових!
Ко се поновио машином у овом веку (а и коју годину раније) Нек послуша мало како веш машина центрифугира сада а како су то оне раније радиле.
Друго, сада машине имају по две- три брзине центрифуге. Мислите да неки мали роб унутра пребацује кајиш са ременице на ременицу :-)
Odoste u tri lepe Dosta gasi te breee takve teme nek izgubi glavu ko je lud Slobodno što se mene tiče Joj breee ljudi aman End-e ljudi sa mozgom bez mozga ?