Bosch PTS 10

Rad sa rucnim i stonim električnim alatima, iskustva
vladhorv
Zarezivač olovaka

Bosch PTS 10

Post by vladhorv »

Pozdrav svima,

u prilici sam povoljno nabaviti stacionarnu pilu PTS 10, dolje je link, stolarijom se bavim iz osobnog zadovoljstva, hobist ali ne pocetnik :), dakle sta mislite jeli to cemu? Mislim da je pila izdrzljiva ali me vise interesira preciznost iste...hvala unaprijed na odgovorima

da ne zaboravim, 90% informacija nalazim na ovom sajtu..svaka čast

http://www.bosch-do-it.com.hr/boptocs2- ... /index.htm
Forza Fiume
ZAAK
Majstor početnik

Post by ZAAK »

sto mislis najvise piliti njom? drvo ili raznorazne "iverale"
stolart
Majstor majstora

Post by stolart »

Лепо ово изгледа , а колико кошта ?
vladhorv
Zarezivač olovaka

Post by vladhorv »

@ZAAK pa ijedno i drugo, trenutno imam neke projekte u mediapanu, ali i pravo drvo koristim dosta cesto... mislim da bi trebalo imati vise vrsta rezervnih pila ovisno o drvu..

@stolart, drago mi je da ti se svidja, ovdje kod nas kosta nekih 450EUR...
Forza Fiume
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Cini mi se da smo skoro razmatrali ovu klasu cirkulara i da je na kraju pobedio makitin model (mozda sam i pobrkao).
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Greska, nije makita nego metabo (diskusiju smo poceli od makite). Evo je tema: viewtopic.php?id=1321&p=1
vladhorv
Zarezivač olovaka

Post by vladhorv »

hvala mbole, kod nas nema u ponudi bas puno od Metaba ( ili ja nisam dobro proguglao ), sada kada si sve vise razmisljam mozda se odvazim i za plavi bosch, s njime mislim da necu puno pogrijesit, jest da je duplo skuplji ali svaki dio izgleda cvrsce... javim kada rijesim nesto.
Forza Fiume
Dean
Majstor početnik

Post by Dean »

metabo drše u Briko, vjerojatno ga imate u Rijeci, cijena je nešto izmedju plavog i zelenog BOSCHA...evo ja ga imam već neko vrijeme i još uvijek sam zadovoljan sa njime :-))
Strkic
Moderator
Moderator

Post by Strkic »

Sused sa Viškova!
Ovako metabo imaš u Bauhaus-u ali to što sam ja vidio tamo mi neliči baš na neku ozbiljnu mašinicu.Plavi BOSCH imaš na više mjesta gledao sam ga ua Građi-Solin na Kukuljanovu a imaju ga i u Industrijskoj Trgometal činimi se da je firma.Neznam di si sve pogledao i bio ali mislim da Bauhaus ima jedno tri četiri marke i ima neki Rexton tako nekako nisam sto posto siguran ali možeš otići i provjeriti ali znam da su dvije varijante.
Jedna varijanta dođe nekih 3000 kuna a ona skuplja se vrti oko 5000 kuna.
A ja ti imam prijedlog pošto si nam susjed meni i našem kolegi Starome,mogli bi se dogovoriti za jedan susret i neku kavicu i da zajedno malo prošvrljamo po Bauhausu i Građi pa da vidimo šta ima,naravno ako si za.
Čovijek sniva a Bog realizira!
ZAAK
Majstor početnik

Post by ZAAK »

podosta metaba mozes naci u mini-farmi na kastvu a vidjao sam ga i u građi
meni su u LID-u matulji nudili plavi Bosch ( sa lagera ili po narudzbi ) umanjen za PDV, tj MPC bi bila ustvari VPC. sasvim solidna ponuda
Slavko.R
Brzi dodavač alata

Post by Slavko.R »

Ja imam Metabo već dvije godine model je čini mi se ts 250, mislim da je to best buy što se tiče tih prenosnih, kupio u brodomerkuru za 4200 kn, za hobiste odličan, gledao sam ja i taj zeleni bosch bio čini mi se oko 3400 kn, metabo ima jači motor i čini mi se ipak malo robusnije izrađen pa je odluka pala na njega, jedino što ćeš si morati što bi ameri rekli napraviti crosscut sled jer ona njegova stvarčica za kuteve funkcionira samo za kratke komade a koliko znam tako je i kod makite i ostalih prenosnih. Sve ostalo funkcionira odlično.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Ide i sajam namestaja u Beogradu. Nije bas tako daleko, a uvek za sajam postoje i popusti.
Jedna lagana setnjica...
Ja sam svojevremeno (80-tih) iz Kragujevca isao za Dubrovnik na porciju lignji, zato sto ih nisu imali u restoranu gde ih redovno drze... :) tako da me ne treba uzimati za ozbiljno :)
vladhorv
Zarezivač olovaka

Post by vladhorv »

Bio sam jutros običi Bauhaus i Građu. Građa mi je bolja po ponudi, nisam uzeo navedenu pilu jer mi se jučer grdno zadimila moja stara glodalica, tek došao sa broda upalim ju da se malo zagrijem sa novim glodalima kad ono nevolja... tako da je pala nova danas BOSCH plavi 900w, 2000kn, puno dodataka i 3 godine garancije. Isprobao ju i izgleda mi odlična.

@Å trkić možemo na kavu samo da se malo aklimatiziram pa se javim... 9 sati vremenske razlike
Forza Fiume
stari
Moderator
Moderator

Post by stari »

@Å trkić možemo na kavu samo da se malo aklimatiziram pa se javim... 9 sati vremenske razlike
Nemojte se zaboraviti javiti i meni
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Sa kakvog to broda dolazis, kad imas vremensku razliku? Svemirskog? :)
Ili su napravili neki nov koji ide 1000Km/h, pa uspes da njime preskocis vremenske zone ?

Salim se naravno, pretpostavljam da si ipak sisao sa broda negde daleko (9 sati lici na istocnu Australiju, ili neku Kmacatku, istocni Sibir... ), i onda doleteo ovamo.
Post Reply