Jeftine keksarice

Rad sa rucnim i stonim električnim alatima, iskustva
Sasa
Moderator
Moderator

Post by Sasa »

annenad wrote:Ajde da i ja nesto pitam. Naime moj komsija ima Womax-ovu keksaricu. Sa nozem koji je dobio uz nju palio mu je materijal (ivericu).
Zamenio je nož, kupio je Einhelov i opet pali (ocigledno tu nesto ne valja, ali sta.....)?
Vjerovatno da se noz ne spusta tacno pod uglom od 90stepeni na materijal vec je malo iskosen pa i tijelo noza(a ne samo vidija ostrice) dodiruje materijal koji se obradjije.

Neka pogleda koja mu strana noza pali (nemoguce je da pale obje) pa nek pokusa da nasteluje malo vodjice ako ima nacina!!! Ili neka je vrati i uzme novu kao sto rece boggy, al neka je odma otvori i proba pa ako i ta pali mijenja sve dok ne nadje neku koja ne pali!!!

Morate da shvatite da je to roba ciji kvalitet niko ne provjerava(jar i ta provjera kosta) i da se cesto sklapanje iste vrsi od strane nestrucnih lica na brodovima (u medjunarodnim vodama) u puto do NAS zbog odredjenih olaksica prilikom izvoza! A sve to da bi ta keksarica kostala 20Evra!
runer
Vrhunski majstor

Post by runer »

Mislim da smo otome pricali bas je bila diskusija oko toga treba samo malo prelistati
Ko ne zna da ne zna bezi od njega!
Sasa
Moderator
Moderator

Post by Sasa »

Da da znam, al rekoh da ponovim covjeku mozda mu je muka da trazi!
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

Sasa wrote:Da da znam, al rekoh da ponovim covjeku mozda mu je muka da trazi!
ne moze da skodi.:D
pozdrav!!!
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
bozama
Majstor

Post by bozama »

ja sam lepo prelomio i jefitnim alatkama reko gudbaj :)
ipak mi je draže da moje slobodno vreme provedem u konkretnom radu sa drvetom nego da stalno razmišljam kako da doskočim jeftinim kinezima, podešavam, cinculiram, dotežem i ko zna šta još...
tako da sam se otvorio za Dewalt-ovu keksaru koja radi ko zmaj. Znam da nije lako dati 300€ za tako nešto al vredi svaku paru.
runer
Vrhunski majstor

Post by runer »

Pa sad.....
Ko ne zna da ne zna bezi od njega!
dikar
Vrhunski majstor

Post by dikar »

Pa sad....... zasad Rueneru womax al kad porastemo De walt ili Bosch.
Danas me je jedna gospodjica pola sata ubedjivala da je Bosch od 450 eur bolji od Boscha od 400 eur. Ja sam trazio Skil, ali posto nemaju Skil ona je navalila na Bosch

Dodato 08.08.2010
Svrljao sam danas po sajtu Boscha kad ono ima samo jedan model, nije mi jasno sto je prodavala mlada gospodjica ??? :rolleyes:
Last edited by dikar on 08 Aug 2010 09:44, edited 1 time in total.
dikar
Vrhunski majstor

Post by dikar »

Wolcraftova ideja da od brusilice napravimo keksaricu. Nije jeftino ali kad je od Wolcrafta treba da je precizno
http://www.amazon.de/Wolfcraft-794120-M ... _sbs_diy_5
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

U sustini vecina kekserica zapravo i jeste nekakva ugaona brusilica iz game datog proizvodjaca, samo je dodat mehanizam za vodjenje i umesto brusne ploce stavljen list za keksanje.
dikar
Vrhunski majstor

Post by dikar »

imaju i verziju za el. busilicu, ali mi ne deluje sigurno.
Video sam onaj cesalj za lastin rep i to su preardili za el. busilicu + glodala za el busilicu :)
Post Reply