Jeftine keksarice

Rad sa rucnim i stonim električnim alatima, iskustva
dikar
Vrhunski majstor

Post by dikar »

Ne moras Singer, ja sam imao srecu da mi je prodavac prijatelj i vratili smo je kao fabricki neispravnu ;) .

Nasao sam i taj Pecker, kao sto sam i mislio neka kombinacija Iskra, Ero ..... Kina
Ova njihova kekserica veoma lici na Woby-jevu

http://www.pecker.si/?subpageid=169
Last edited by dikar on 01 Aug 2010 15:01, edited 1 time in total.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Ta prica sa "nema garancije za pravna lica" ne da ne pije vodu, nego je bas zanimljiva za trzisnu inspekciju.
To da li sam ja firma ili fizicko lice, nema nikakve veze sa garancijom. Mozda sam ja firma koja prodaje racunare, a treba mi el. heftalica da opravim stolice.
Znaci garanciju moraju da vam popune i izdaju, a da li ce servis da utvrdi da proizvod nije koriscen u skladu sa namenom je vec sasvim druga stvar.
maricaiivica
Moderator
Moderator

Post by maricaiivica »

singer wrote:
maricaiivica wrote:Singer, nije smesno
prijatelju ,naravno da je smesno,mislim da ne treba nista da objasnjavam.:)
Naravno da netreba nista da objasnjavas ali meni i dalje nije smesno. :(
To je na nivou onih jugica koji nisu uspevali iz fabrike da stignu do kuce ponosnog vlasnika (cuo si i ti barem za jednu takvu pricu). Ali meni kao ponosnom vlasniku tog "jugica" to nije smesno.
A ti posto vozis evropska kola opet nije lepo da se podsmevas nama koji nismo imali novca za ista a ipak nam je trebalo nesto da se svremena na vreme prebacimo negde. Mi ne prelazimo 50000 km godisnje ali se ipak provozamo ponekad. I uvek ce postojati ona koliko para...
Potpuno se slazem sa Bojanom u vezi tog garantnog lista i pitam se kako bi on dokazao da sam ja kao fizicko lice iskeksao 10000 keksica za godinu dana i tako je preforsirao!?
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

lepi moj nemoj da brkas loncice i da uporedjujes stvari koje nisu za poredjenje,naime prica se zavrsava uvek istom poslovicom"koliko para toliko muzike"sto znaci da ta keksarica nije namenjena za profesionalnu upotrebujer ni cena nije realna.ako ti budes keksao 100000kom mesecno,ti ces sam uvideti da tebi treba profi alatka i tu se prica zavrsava,da ne tupim dalje,u servisu ni na jednu takvu"masinu"neces dobiti garanciju na pregorevanje motora(da li je ti trosio u amaterske ili profi svrhe)a sto se tice jugica i evropskih vozila,tu je prica ista kao i za navedeni alat.:),opet poslovica"plati pa klati".nemoj da se sekiras i ljutis i ja sam vozio zastavu i nikad nisam bio zadovoljan(a trosio sam na popravke i odrzavanje para kao za jos jedno dete),samo sto auto nije spavao samnom u krevetu.:)
pozdrav!!!
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

maricaiivica wrote:A ti posto vozis evropska kola opet nije lepo da se podsmevas nama koji nismo imali novca za ista
nikome se ja ne podsmevam,a i komentar ti nikako nije na mestu(iako imam mnogo razloga da tako cinim ali mislim da to nije u redu i to nikad nisam radio niti cu raditi), nikad nisam postovao ljude po kolima koje voze,po alatu koji imaju ili kako se oblace.mislim da si to primetio kod mene do sada.:(
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
maricaiivica
Moderator
Moderator

Post by maricaiivica »

singer wrote:
maricaiivica wrote:A ti posto vozis evropska kola opet nije lepo da se podsmevas nama koji nismo imali novca za ista
nikome se ja ne podsmevam,a i komentar ti nikako nije na mestu(iako imam mnogo razloga da tako cinim ali mislim da to nije u redu i to nikad nisam radio niti cu raditi), nikad nisam postovao ljude po kolima koje voze,po alatu koji imaju ili kako se oblace.mislim da si to primetio kod mene do sada.:(
Krivo si me razumeo... ili sam se ja krivo izrazio, ali sam ja pokusao da budem cinican
Last edited by maricaiivica on 01 Aug 2010 20:16, edited 1 time in total.
maricaiivica
Moderator
Moderator

Post by maricaiivica »

singer wrote:lepi moj nemoj da brkas loncice i da uporedjujes stvari koje nisu za poredjenje,naime ...... ta keksarica nije namenjena za.................a sto se tice jugica i evropskih vozila,tu je prica ista kao i za navedeni alat.:)
:lol:
morao sam :)
maricaiivica
Moderator
Moderator

Post by maricaiivica »

singer wrote:ta keksarica nije namenjena za profesionalnu upotrebujer ni cena nije realna.ako ti budes keksao 100000kom mesecno,ti ces sam uvideti da tebi treba profi alatka i tu se prica zavrsava
Ovde se potpuno slazem, cak mozemo broju keksa skinuti dve-tri nule. A da sa tom nerealnom cenom ona moze da zavrsi neki posao, moze
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

naravno da moze da zavrsi "neki"posao,zato je i predvidjena sto sa cenom tako i kvalitetom.:)
runer
Vrhunski majstor

Post by runer »

Ljudi ja mislim da se prepirete oko nicega ja sam kupio Womaxa jer mi treba ponekad a onaj ko trosi po 10000 keksica mesecno taj mnogostruko i zaradjuje stoga mu nije problem kupiti profesionalku jer on nema vremena za sitne popravke koje se desavaju na hobi masinicama. Ko ima firmu i profesionalno se bavi ovim poslom on i uzima profesionalni alat.
Ko ne zna da ne zna bezi od njega!
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

runer wrote:Ljudi ja mislim da se prepirete oko nicega ja sam kupio Womaxa jer mi treba ponekad a onaj ko trosi po 10000 keksica mesecno taj mnogostruko i zaradjuje stoga mu nije problem kupiti profesionalku jer on nema vremena za sitne popravke koje se desavaju na hobi masinicama. Ko ima firmu i profesionalno se bavi ovim poslom on i uzima profesionalni alat.
ma ovo je sve dosad vec receno,ali eto mi ko svaba tra-la-la.:P
pozdrav!!!
Sasa
Moderator
Moderator

Post by Sasa »

Ja vam preporucujem Skil-ovu keksaricu jer mislim da je ona najbolja u odnosu cijena/kvalitet!
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Ne radi se ovde toliko o tome da li ta alatka vredi ovoliko ili onoliko, kosta ovako ili onako.
U ovoj kao i u svakoj drugoj drzavi postoje propisi, koji kazu da je proizvodjac obavezan da za tehnicku robu izda garanciju. Nigde u zakonu se ne kaze da moze da vazi jedna garancija za fizicko a druga za pravno lice.
Uostalom, meni su i te kako popunili garanciju, i izdali racun na pravno lice, bas za jedan womax-ov alat (ger) kad smo dosli do toga da sam zadrt i hocu da vidim trzisnog inspektora.
Najveci problem koji ja vidim u ovome je da jednostavno dozvoljavamo da nas neko pravi budalama i uskracuje nam zakonom data prava.
Cak i kada se dodje do servisa, jos uvek postoji i te kako sirok spektar mogucnosti da se trazi popravka ili zamena. To sto neki serviser tvrdi da nece da menja motor... od kad je to merodavno za tvoja prava? Pa po toj logici mogli bi da ti kazu da nece da zamene motor koji je prolupao nakon 10000km (mnogo si vozio), ili da nece da ti zamene ekran na televizoru koji je crkao nakon 20 dana (ti si to gledao 24 sata dnevno).
Ne nego sam kupio alat da mi stoji u ormanu, televizor da skuplja prasinu i gledam samo crtace 15 minuta dnevno, ili auto samo da idem jednom godisnje na odmor.
Dokle god budemo pristajali da budemo ovce, sisace nas.
annenad
Samostalni majstor

Post by annenad »

Ajde da i ja nesto pitam. Naime moj komsija ima Womax-ovu keksaricu. Sa nozem koji je dobio uz nju palio mu je materijal (ivericu).
Zamenio je nož, kupio je Einhelov i opet pali (ocigledno tu nesto ne valja, ali sta.....)?
Ne veruj ženi koja laže...
boggy
Majstor majstora

Post by boggy »

annenad wrote:.......
Zamenio je nož, kupio je Einhelov i opet pali (ocigledno tu nesto ne valja, ali sta.....)?
Isti problem je imao moj drugar, zamenio je keksaricu, ne noz, i sad je sve ok.

p.s. uzeo je isti tip keksarice samo drugi komad.
Last edited by boggy on 02 Aug 2010 11:17, edited 1 time in total.
Post Reply