Da li neko zna?
Da li neko zna?
Molio bih vas ,ako neko zna, da mi napiše koje su firme kod nas predstavnici ili direktni uvoznici pojedinih firmi za ručne električne (i bateriske) alate(tipa Hitači, Metabo Wurth,Boš i dr.).Može i na PP. Hvala vam unapred.

jednostavno ukucaj u google srbia robnu marku i izbacice ti najace firme koje se bave prodajom istih.mada mislim da malo njih ima ovlastenje direktno od te firme,znaci da je velika vecina njih dileri ili distributeri.probaj nekosta te nista,neznam verovatno hoces alat bez mnogo posrednika("ruku").
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
Od onoga sto znam:
Metabo - Wobyhouse
Bosch - Dabs
Makita - Belanovic
Wurth - Wurth
Festo, Proxon - Mass alati
Za Hitachi je neko skoro pisao ne mogu sad da nadjem
Sto se tice cena, najcesce ces kod uvoznika/zastupnika dobiti najvecu cenu. To je nama malkice cudno, ali je u sustini jako uobicajeno. Proizvodjaci/distributeri, u sustini stite svoje direktne (velike) kupce, posto im nije cilj da se oni bave direktno maloprodajom, vec da rade veleprodaju, a maloprodaju prepustaju sitnijim trgovcima.
Postoje naravno izuzeci od ovog pravila, kao na primer Festo koji ima fabricki diktirane cene, i cene su mu iste kod svih trgovaca (mada kod nas u sustini i postoji samo jedan, ali i njemu cene diktira fabrika, takva im je politika na svetskom nivou).
Metabo - Wobyhouse
Bosch - Dabs
Makita - Belanovic
Wurth - Wurth
Festo, Proxon - Mass alati
Za Hitachi je neko skoro pisao ne mogu sad da nadjem
Sto se tice cena, najcesce ces kod uvoznika/zastupnika dobiti najvecu cenu. To je nama malkice cudno, ali je u sustini jako uobicajeno. Proizvodjaci/distributeri, u sustini stite svoje direktne (velike) kupce, posto im nije cilj da se oni bave direktno maloprodajom, vec da rade veleprodaju, a maloprodaju prepustaju sitnijim trgovcima.
Postoje naravno izuzeci od ovog pravila, kao na primer Festo koji ima fabricki diktirane cene, i cene su mu iste kod svih trgovaca (mada kod nas u sustini i postoji samo jedan, ali i njemu cene diktira fabrika, takva im je politika na svetskom nivou).
Malo ti je kategorizacija nespretna...
Dobro i jeftino NE POSTOJI, a ako postoji to nije na 4. mestu. Kategorizacija po kvalitetu je jedno, po ceni drugo, a po odnosu cena/kvalitet treće (možda i najprihvatljivije). Mislim da ti je ovaj pokušaj pre za temu viewtopic.php?pid=14120#p14120
Dobro i jeftino NE POSTOJI, a ako postoji to nije na 4. mestu. Kategorizacija po kvalitetu je jedno, po ceni drugo, a po odnosu cena/kvalitet treće (možda i najprihvatljivije). Mislim da ti je ovaj pokušaj pre za temu viewtopic.php?pid=14120#p14120
Last edited by metabo on 24 Nov 2009 13:12, edited 1 time in total.