Da li neko zna?

Rad sa rucnim i stonim električnim alatima, iskustva
Post Reply
gagarin
Dodavač alata

Da li neko zna?

Post by gagarin »

Molio bih vas ,ako neko zna, da mi napiše koje su firme kod nas predstavnici ili direktni uvoznici pojedinih firmi za ručne električne (i bateriske) alate(tipa Hitači, Metabo Wurth,Boš i dr.).Može i na PP. Hvala vam unapred.:cool:
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

jednostavno ukucaj u google srbia robnu marku i izbacice ti najace firme koje se bave prodajom istih.mada mislim da malo njih ima ovlastenje direktno od te firme,znaci da je velika vecina njih dileri ili distributeri.probaj nekosta te nista,neznam verovatno hoces alat bez mnogo posrednika("ruku").
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
radmit
Moderator
Moderator

Post by radmit »

Kod nas uvozi ko sta stigne nema tu mnogo pravila .Trazi gde ti je naj povoljnije a i kod uvoznika nemozes kupiti komad,jedino ako pravis ugovor za radnju na godisnjem nivou.Za makitu znam da radi Belanovic.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Od onoga sto znam:
Metabo - Wobyhouse
Bosch - Dabs
Makita - Belanovic
Wurth - Wurth
Festo, Proxon - Mass alati
Za Hitachi je neko skoro pisao ne mogu sad da nadjem

Sto se tice cena, najcesce ces kod uvoznika/zastupnika dobiti najvecu cenu. To je nama malkice cudno, ali je u sustini jako uobicajeno. Proizvodjaci/distributeri, u sustini stite svoje direktne (velike) kupce, posto im nije cilj da se oni bave direktno maloprodajom, vec da rade veleprodaju, a maloprodaju prepustaju sitnijim trgovcima.
Postoje naravno izuzeci od ovog pravila, kao na primer Festo koji ima fabricki diktirane cene, i cene su mu iste kod svih trgovaca (mada kod nas u sustini i postoji samo jedan, ali i njemu cene diktira fabrika, takva im je politika na svetskom nivou).
gagarin
Dodavač alata

Post by gagarin »

Hvala vam na brzim odgovorma. Da li može i mala anketa. Razvrstavanje proizvodjača po kategorijma : 1) elita, 2) Vrh srednja klasa, 3) srednja klasa i 4) dobro i jeftino. Još jednom hvala ne informacijama koje ste dali i kojećete dati za kategorizaciju :cool:
metabo
Ultra majstor

Post by metabo »

Malo ti je kategorizacija nespretna...
Dobro i jeftino NE POSTOJI, a ako postoji to nije na 4. mestu. Kategorizacija po kvalitetu je jedno, po ceni drugo, a po odnosu cena/kvalitet treće (možda i najprihvatljivije). Mislim da ti je ovaj pokušaj pre za temu viewtopic.php?pid=14120#p14120
Last edited by metabo on 24 Nov 2009 13:12, edited 1 time in total.
Post Reply