Video sam ovo od ajnhela za po ceni od 700 eura , bagim kazu da su ove masine kao bolje od ovih ostalih hobijskih, tezina masine mislim da je oko 100 kila, motor trofazni 2 i nesto kilo wata , el ima ovakve masine kod nas ?
Za ovaj abrihter-diht sam gledao u Pevecu i kod nas dođe nekih 5000kn šta jest oko 700€ ali mi neizgleda baš nešto.Snimao sam ga i snimao i svaki put kad odem do Peveca pogledam ga ali mi se nikako nesviđa nekako je nedorađen i to dosta nedorađen.
i ja sam gledao taj isti stroj...ni meni baš ne ulijeva povjerenje, uostalom gledao sam dok kupim jedan po jedan stroj sumnjive kvalitete, dodje mi jeftinije da kupim neku kvalitetniju polovnu kombinirku
Vec je bilo na forumu slicno pitanje. Ali da ponovim: Zupcanici su od plastike a i ostali materijali su loseg kvaliteta a bas ti zupcanici su na nozevima. Dakle, preporuka je ne uzimati to. Od Einhell-a treba koristiti samo rucne alate za kratkotrajnu upotrebu.
Marko ako bih htio već nešto takvo uzeti ubiti nešto slično onda uzmi od Metaba,jer Metabo ima sličan ali mi je ostavio puno bolji dojam a cijena je kod nas oko 1000€ a uz to još dobiješ i industrijski usisavač onaj sa vrećom.To je bila neka akcija a mislim da je još uvjek.
NE KUPUJ nikako, ima sam priliku da vidim kako radi kod jednog kolege "tesko sranje", bolje baci pare u bunar vise ces da imas koristi nego to da kupis.
neznam ljudi sta da vam kazem imam dodira i sa ovim malim i sa pravim dihtaricama... sad zavisi kome sta treba. ako neko misli radit nesto sitno precizno onda ovo nije lose, ali ako hoces nesto ozbiljnije nema ti od ovog koristi nikakve... jest plastika, jest nekvalitetno ali zavisi opet za sta trebas... poz
Da se ubacim i ja. Ja imam einhelov diht-abrihter ali onaj manji, koji se stavlja na sto. Å irina noža 15 cm. Å ta da kažem. Meni je puna kapa. Kako sam godinama radio bez njega i morao da se snalazim na razne načine i da stalno nekoga vučem za rukav da bi mi pustio neku dasku na diht, otkako sam ga kupio osetio sam veliko olakšanje i ma koliko glupo zvučalo oduševljen sam. E sad treba napomenuti da ja radim male i sitne stvari. Odnosno sve što radim uslovljeno je alatom koji posedujem. Meni je uglavnom bio potreban za obradu manjih daščica koje bi se nakon toga spojile u ploču pogodnu za izradu duboreza. Ako je za neki veći posao onda mislim da tu nema leba. Za veći posao i veće mašine.
Zaključak: ovaj koji ja imam (manji od tog na slici) za "profesionalan hobi " posao sasvim dovoljan. Ovo "profesionalan hobi" znači da svakodnevno radi možda i po par sati ali i ako se desi da neće da radi, nikom ništa. Dobro je sa njim ali nije propast ni bez njega.
Ja bi uvek pre pogledao nesto polovno sa "gusanim" plocama, sa valjcima u donjoj ploci dihta.Volim kada je prenos za povlacenje sa lancem od motorcikla a ne od bicikla i prava "spindla" za podizanje dihta a ne cetiri fina navoja i opet lancic od bicikla.Jedna od mana je i brzo punjenje ovih navoja uljem i strugotinom.Takodje treba pogledati koliko nozeva u glavi i kakva je mogucnost zamene i podesavanja istih.
Ukoliko idem na prenosivu varijantu "zujku", onda Makita pa dugo dugo niko posle toga pa eventiualno Ryobi.
Trudio bi se da izbegnem kombinacije pola riba pola devojka aluminijum i asinhroni motor pa makar bio i Elektra Beckum (bivsi Metabo).
Sto se Einchel-a tice kupih pre par godina njegov aparat za varenje, pise ugradjen ventilator.Kad je poceo da prekida sa radom, otvorim a od ventilatora ni traga ni glasa.Srecom imao sam od mikro rerne jedan pa se nekako snadjoh.
vala sto se tice einhela ja se smijem usudit reci da je einhel kao djeciji alat... sve neka plastika neki tanki alminijum, ma nista nisacim. ma manjim rucnim alatima prvo odu cetkice, pa zamijenis, malo malo pa progori rotor, ode lezaj na njemu i ebiga. kod ovih vecih sve se rasklama posavija.... ma nema nista od ozbiljnog rada. e sto se tice Makite, svaka cast. ako se neko ne slaze samnom nek samo pogleda razliku u cijeni i bice mu jasnije....pozz
Festu skidam kapu ali Makita je jos uvek zakon medju rucnim alatima po kriterijumu CENA-KVALITET.
Treba samo znati da se pravi i Maktec alat koji je takodje pod Makitom on je crvene boje i istog dizajna.
Razlika je kao izmedju plavog i zelenog Bosch-a.
Prvi je za profesionalce a drugi za amatere.
stevan1846 wrote:Festu skidam kapu ali Makita je jos uvek zakon medju rucnim alatima po kriterijumu CENA-KVALITET.
Slazem se u potpunosti, i Einhel uopste nebi uzimao za ozbiljan biznis.Pa me cudi odkud kolege profecionalci da ga koriste pa im se kvari kada znaju za boljke.
A sto se tice gore spomenutog abrihtera kako je moguce da ima sto kila i da ima plasticne zupcanike i to na nozevima
Da ne bi verovao covek
Last edited by ArtCool on 23 Jul 2009 04:13, edited 1 time in total.