Jeftine keksarice

Rad sa rucnim i stonim električnim alatima, iskustva
zoranp
Majstor stolar

Post by zoranp »

Super, sad bi mogli malo razgovarati i o glodalicama za okrugle rupe (bormašine) i o glodalicama za šarafljenje samoglodajućih vijaka. :lol:
boggy
Majstor majstora

Post by boggy »

zoranp wrote:..... i o glodalicama za šarafljenje samoglodajućih vijaka. :lol:
Mislim da ce pre proci termin "glodalica za srafove sa zvezdastom glavom" (kad ne pritisnes, onda se glodje sraf uz karakteristicni zvuk) :)
Bojan
Administrator
Administrator

Post by Bojan »

Onda bi mogli da kazemo nesto i o bebecim glodalicama... :D
skaza
Brzi dodavač alata

Post by skaza »

Pozdrav svima,
e sta mi se danas desilo pa to je za ne vjerovati. Odem ja danas i kupim Einhell bdf850 keksaricu i sav srecan dodjem kuci, i nakon malo pripreme i mjerenja krenem da pravim prve rupe (probne), te pocnem da stavljam kekse u napravljene rupe, kad ne lezi vraze... :mad: keksi ni da privire u rupu. Citajuci po internetu kako ima svakakvih proizvodjaca keksa, uputim se ja u par prodavnica i kupim kekse od razlicitih proizvodjaca (bambi, crvenka... :) )medjutim po dolasku kuci razocarenje, opet keksi nece u rupu. Uzmem ja metar i onako od oka izmjerim keks on ima 4mm, izmjerim rupu ona ima 3.5 mm :mad: . Nakon toga rastavim keksaricu i izvadim sajbu na njoj pise 100x22x4 mm, izmjerim debljinu zuba, pomicno mjerilo pokazuje 3.2mm, oci mi stale... Uputim se ja u prodavnicu da reklamiram to, prodavac se slozi kako je fabricka greska te donese drugu, trecu, cetvrtu keksaricu kad i na njima debljina sajbe 3.2 mm. Uzme on samo sajbu sa police kad i ona 3.2 mm, za nevjerovati... Zovne on centralno skladiste kad i oni tamo zapomazu, valjda im kompletna serija keksarica i sajbi dosla s tom greskom. Prodavac gleda u mene, slijeze ramenima i kaze narucice novu seriju pa ce me obavijestiti kad stigne posiljka. Ja odem u jos par prodavnica oni me samo cudno gledaju kad im pokazem sajbu i cude se sta je to toliko maleno, katastrofa... i sad ne znam sta da radim... Tako da od sad kad kupujete nesto od einhella, a potrebna je kolika tolika preciznost, pomicno mjerilo u sake i na licu mjesta mjerite da ne prodjete kao ja danas....

Znate li gdje bi se mogla naci ta sajba u Beogradu, da mi neko od rodjaka kupi pa da mi posalje, posto ovo vjerovatno nece stici za mjesec dana?
Hvala unaprijed!
Last edited by skaza on 25 Jul 2008 00:10, edited 1 time in total.
skaza
Brzi dodavač alata

Post by skaza »

Omakle mi se dvije iste poruke , sorry...
Last edited by skaza on 25 Jul 2008 00:09, edited 1 time in total.
boggy
Majstor majstora

Post by boggy »

skaza wrote:....

Znate li gdje bi se mogla naci ta sajba u Beogradu, da mi neko od rodjaka kupi pa da mi posalje, posto ovo vjerovatno nece stici za mjesec dana?
Hvala unaprijed!
Bilo je reci o tome... viewtopic.php?id=210&p=2
DeWalt moze da se nadje u Schachermayer-u, SKIL u DABS Alati-ma, rekose mi da ima nesto i Petrovic,... itd..

Nova glodalica za pljosnate spojnice Womax BJ850-100 koju sam kupio... ima glodalo sa zubima sirine 3.55mm... e sad, da li su zubi razmetnuti ili vrljavi... na kraju bude rupa za pljosnatu spojnicu sirine 4.3mm
Last edited by boggy on 25 Jul 2008 02:34, edited 1 time in total.
zoranp
Majstor stolar

Post by zoranp »

skaza wrote:Pozdrav svima,
e sta mi se danas desilo pa to je za ne vjerovati...... . Nakon toga rastavim keksaricu i izvadim sajbu na njoj pise 100x22x4 mm, izmjerim debljinu zuba, pomicno mjerilo pokazuje 3.2mm, oci mi stale...
Evo kako možeš riješiti problem:

Skini šajbu:
Otrgni komadić šmirgl papira veličine nokta na malom prstu i podloži pod šajbu sa jedne strane na prihvatnom prstenu,i pritegni ponovo šajbu.
Tako će se šajba vrtjeti kao npr, iskrivljeni kotač na biciklu koji se vrti poput osmice, pa će rupa zbog toga bit nešto šira od debljine noža.
Najvjerojatnije nećeš izprve pogoditi potrebni debljinu šmirgla, pa postupak ponovi koliko treba sa drugom granulacijom šmirgl papira.
Druga solucija ti je da kupiš šajbu nekog drugog proizvodjača koja će sigurno biti trajnija i bolje češ njome odrađivati posao, jer su ove einhelove za k....c. Uostalom kvalitetna šajba će ti sigurno dulje trajati od einhelove kekserice.
Kad središ šajbu, tek češ tada vidjeti da je ovo sa nožem smiješni problem prema onome što češ tek doživjeti kad počneš raditi njome. Neprecizan rad, teško naštimavanje gera, pa kad naštimap, tada se nakon par rupa pomakne pa ne možeš staviti spoj u nulu. Moja einhel kekserica je bila sva puna dodatnih šarafa koje sam sam nadodao na nju kako bi je uspio fiksirati u barem jednom položaju. Druga koju sam kupio, a kupio sam je jer je stara prestala raditi u subotu popodne i jedini dućan koji je držao kekserice i radio u to vrijeme je imao samo einhel, bila je , kao i tvoja, isto sa pretankom šajbom, i još nepreciznija od prve, i riknula je nakon dvije kuhinje. Nisam dakle njome radio niti mjesec dana. Očito se radi o istoj seriji o kojoj ti pričaš.
Tada sam pop.zdio i kupio Makitu i više nema problema.
Ako si ozbiljan majstor, preporučam da sve vratiš u trgovinu i kupiš ozbiljniji stroj.
JOVOVIC.COM
Brzi dodavač alata

Post by JOVOVIC.COM »

Evo ozbiljne masine kupljene '90. godina u nemackoj 500 maraka kostala , 17 godina stara i jos radi.
Danas sam odlucio da zamenim testeru jer sam je istupio na neki mnoooogo los medijapan.
Nisam snob ali iz iskustva - mislim da je mnogo bolje kupiti nesto kvalitetno jer nema cene za nerviranje i stresove kad te u datom trenutku izda masina od par hiljada dinara.
Image
Last edited by JOVOVIC.COM on 18 Jun 2009 17:33, edited 1 time in total.
МАЈСТОРИ НЕ ЛАЖУ , МАЈСТОРИ ОДЛАЖУ
metabo
Ultra majstor

Post by metabo »

Takve se mašine i danas prave, cena im je 300-400 EUR. Pored ove Makite, u toj klasi su i DeWalt, Bosch (govorim o onima koje se mogu nabaviti u Srbiji, a da imaju pristojan servis). Lično, imam SKIL i sasvim sam zadovoljan.
Marko Enter
Majstor majstora

Post by Marko Enter »

Da, za stolara koji ima vece potrebe keksanja naravno da se isplati uzeti makitu i sl.. takva makita je sada cinimise 350 eura,

pozdrav
Marko
Bez znanja nema zanata :)
ivanpetrović
Brzi dodavač alata

Post by ivanpetrović »

gospodo stolari,
ne štedite pare kada je kvalitet u pitanju
DeWalt-ova kekserica .. kako ona moćno radi !!
DrNikola
Majstor stolar

Post by DrNikola »

JOVOVIC.COM wrote:Evo ozbiljne masine kupljene '90. godina u nemackoj 500 maraka kostala , 17 godina stara i jos radi.
Danas sam odlucio da zamenim testeru jer sam je istupio na neki mnoooogo los medijapan.
Nisam snob ali iz iskustva - mislim da je mnogo bolje kupiti nesto kvalitetno jer nema cene za nerviranje i stresove kad te u datom trenutku izda masina od par hiljada dinara.
http://www.machinemart.co.uk/images/lib ... 410119.jpg
Posedujem identičnu i mašina je bez greske, i u potpunosti se slažem sa tobom!:cool::cool::cool:
DrNikola
Majstor stolar

Post by DrNikola »

Jovoviću kad otvaram tvoj sajt pali mi se avast i kaže da imaš trojanca! Sredi to pa da vidimo šta to imaš na tvom sajtu?
Branislav
Majstor početnik

Post by Branislav »

Womax keksericu koristim skoro dve godine.Do danas nikakvih problema.Za hobi majstore odlicna kupovina.Jedva da sam je platio 3.500dinara.
diplmajstor
Majstor

Post by diplmajstor »

Branislav wrote:Womax keksericu koristim skoro dve godine.Do danas nikakvih problema.Za hobi majstore odlicna kupovina.Jedva da sam je platio 3.500dinara.
Slažem se, imam identično iskustvo sa njom, za hobiste - bombona
Kad naiđe oluja jedni grade zidove - drugi prave vetrenjače
Post Reply