Casopis o alatima
Casopis o alatima
Nisam imao prilike da vidim kod nas casopis koji se bavi alatima i novitetima u ovoj oblasti.Mislim da bi bio citan kao mesecni casopis,mozda neko iz stolarastva predje u novinarstvo .Sta mislite ,ima casopis o oruzju,kompjuterima,mobilnim telefonima,itd,zasto ne bi bilo o alatima.
Svako od nas ovde na forumu moze da u nekoj rubrici ucestvuje,nekim linkom ,svojim iskustvom,svojim vidjenjem,pa da bar imamo elektronski casopis.Mislim na rubriku koja ce iskljucivo imati pricu o alatima i koja fotografija da ucestvuje iste sadrzine,kao i licno iskustvo sa tim alatom.
Svako od nas ovde na forumu moze da u nekoj rubrici ucestvuje,nekim linkom ,svojim iskustvom,svojim vidjenjem,pa da bar imamo elektronski casopis.Mislim na rubriku koja ce iskljucivo imati pricu o alatima i koja fotografija da ucestvuje iste sadrzine,kao i licno iskustvo sa tim alatom.
Last edited by ljubisa o on 06 Feb 2009 20:11, edited 1 time in total.
Rad je molitva.
- Marko Enter
- Majstor majstora
- Marko Enter
- Majstor majstora
To bi bilo najbolje kada bi imao neki Stolarski casopis i u njemu da bude sve o stolariji, (kako za pocetnike tako i za iskusnije, tajne zanata, alati , projekti, oglasnik itd) kao u Americi sto imaju Woodworking magazini
video sam kod nas nesto Selben Machen ( Uradi sam ) ALI to je onako mrsavo nije nesto, vise plocasti materijal i malo alata se prikazuje , to je neki nemacki casopis pa ga mi prevodimo na nas jezik, nekada je bio stari dobri SAM casopis u njega je bilo ponekad dobrih stvari o stolariji
pozdrav
Marko
video sam kod nas nesto Selben Machen ( Uradi sam ) ALI to je onako mrsavo nije nesto, vise plocasti materijal i malo alata se prikazuje , to je neki nemacki casopis pa ga mi prevodimo na nas jezik, nekada je bio stari dobri SAM casopis u njega je bilo ponekad dobrih stvari o stolariji
pozdrav
Marko
Bez znanja nema zanata 

Izgleda da su pukli, ali jedan naš kolega može više da ti kaže o tome ....ideo sam kod nas nesto Selben Machen ( Uradi sam )
Sve je stvar tiraža. US je izgleda puko jer mu nisu plaćali oglasni prostor na vreme.
Kvalitetan časopis zahteva gomilu stručnih saradnika (stolari, grafički dizajneri...), a oni su skupi. Ili ove naše gazde časopisa misle da samo njihov posao treba da se plati, a ostali da rade za dž. Kako rade tako i prolaze. Plate jednog drndoša koji nema veze sa stolarijom da prevede tekst sa nemačkog, ubace 2-3 plaćena teksta od sponzora, ubace malu amatersku slikovnicu za pravljenje "vaze od čiviluka" i misle da će da opstanu...
Definitivno, treba da postoji JEDAN DOBAR ČASOPIS za područje bivše SFRJ. Samo tako može da opstane. Pogotovu što im Internet rešenja dahću za vratom. Pa i ovaj naš sajt.
Pa mozemo mi da ga napravimo bas na ovom sajtu ,nadjemo tekstove koji govore o alatu jer kad postave vise ljudi po neki tekst to je nekoliko stranica ,bolje pronalaze vise ljudi kad trazi i prikazuje nego pojednac,naravno ako dozvoli administrator unutar ovog foruma,malo novosti nece smetati ,sa vise strana vise moze da se vidi.
Radije bih citao na ovom sajtu to ,nego dnevne novine,dnevne novine me plase.verovatno strah izaziva destrukciju licnosti,a kad je licnost porusena tada se pravi pravi potrosac,jer se nezna sta se stvarno hoce.Dok citam o alatima ili nesto o stolariji ili bilo cemu drugom gde se radi ,to me ispunjava ,daje mi mogucnost da stvaram,a to je Tvorac stavio kao vrhunac zadovoljstva ,bas to stvaranje.
Malo teksta koja slika ,licno misljenje,eto prica.
Radije bih citao na ovom sajtu to ,nego dnevne novine,dnevne novine me plase.verovatno strah izaziva destrukciju licnosti,a kad je licnost porusena tada se pravi pravi potrosac,jer se nezna sta se stvarno hoce.Dok citam o alatima ili nesto o stolariji ili bilo cemu drugom gde se radi ,to me ispunjava ,daje mi mogucnost da stvaram,a to je Tvorac stavio kao vrhunac zadovoljstva ,bas to stvaranje.
Malo teksta koja slika ,licno misljenje,eto prica.
Rad je molitva.
Postoje takvi magazini u pdf formatu, zbog malog tiraza, jer su teme za mali broj citalca, recimo za linux (operativni sistem) postoji gnuzila, uradjena je tako kada ostampas na stampacu dobijes magazin, samo bi morale stranice da se heftaju. Studenti FON-a pisu taj magazim i besplatan je za preuzimanje. Kompletan magazin, spreman za stampanje ili citanje na pc-u.
Летети је лако научити само треба скочити и промашити земљу.
Ja bih kao poznavalc najpre masina (masinski inzenjer), napravio ultra specijalni magazin koga definitivno nema nigde u svetu.O cemu se radi.
Iskljucivo bi bio o elektricnim alatima sto priznacete nista novo.
ALI...
Sa inzenjersko-servisnog aspekta.Naime pojavi se nova masina recimo Bosch hammer 2-26 (nije bas taze), testira se, komentarise, pa se otvori i rasklopi unutrasnjost da ljudi vide sta se placa 19500 din (npr Dabs alati).
Kao specijal uporedi se sa iskustvima servisera predhodnog modela Gbh 24.Napravi se paralela, pa se masina onda izkomentarise za recimo godinu dana opet od strane servisera kako stoji sa kvarovima (recimo udarnog mehanizma,cetkice lezajevi prekidac itd).
Ja sam uzeo hammer koga najvise violim ali tu bi bile sve masine; ubodne testere, cirkulari,brusilice,gateri,vibracione slajferice, tracne brusilice, kekserica i bog te pita sta sve ne...
E to je elaboriranost teme i strukture a ne ko preko volje (recimo za isti hammer),pojavila se nova masina snage,broja obrtaja, snaga u dzulima, lepo-lose lezi u ruc, pravi manju vecu buku i bez kuci za 20k dinara.To je sportsko izvestavanje trke skakavaca a ne ozbiljna literatura-publikacija-casopis-vodic jednom recju biblija.
Recimo najvaznije izmedju ostalog po meni bi bilo kada prodje god dana pa servisi izvestavaju kako stoje stvari sa aku-masinama.Jer kod aku masina preko 60 posto iste odpada na bateriju (posebno Li-jon).
To bi recimo bio moj predlog.
Pozz
Iskljucivo bi bio o elektricnim alatima sto priznacete nista novo.
ALI...
Sa inzenjersko-servisnog aspekta.Naime pojavi se nova masina recimo Bosch hammer 2-26 (nije bas taze), testira se, komentarise, pa se otvori i rasklopi unutrasnjost da ljudi vide sta se placa 19500 din (npr Dabs alati).
Kao specijal uporedi se sa iskustvima servisera predhodnog modela Gbh 24.Napravi se paralela, pa se masina onda izkomentarise za recimo godinu dana opet od strane servisera kako stoji sa kvarovima (recimo udarnog mehanizma,cetkice lezajevi prekidac itd).
Ja sam uzeo hammer koga najvise violim ali tu bi bile sve masine; ubodne testere, cirkulari,brusilice,gateri,vibracione slajferice, tracne brusilice, kekserica i bog te pita sta sve ne...
E to je elaboriranost teme i strukture a ne ko preko volje (recimo za isti hammer),pojavila se nova masina snage,broja obrtaja, snaga u dzulima, lepo-lose lezi u ruc, pravi manju vecu buku i bez kuci za 20k dinara.To je sportsko izvestavanje trke skakavaca a ne ozbiljna literatura-publikacija-casopis-vodic jednom recju biblija.
Recimo najvaznije izmedju ostalog po meni bi bilo kada prodje god dana pa servisi izvestavaju kako stoje stvari sa aku-masinama.Jer kod aku masina preko 60 posto iste odpada na bateriju (posebno Li-jon).
To bi recimo bio moj predlog.
Pozz
Last edited by ArtCool on 18 Feb 2009 22:38, edited 1 time in total.
- Marko Enter
- Majstor majstora
Pa kolega Arax daj neki link ili neku adresu di se nešto može skinuti i pročitati.
Napominjem da ovaj magazin nema nijednu dodirnu tacku za stolariju, samo sam novodio primer kako bi mogao da se odradi stolarski magazin na uzoru ovog magazina. Evo linka i preuzmite bilo koji broj Gnuzille.Arax , daj ako imas to, ja nigde do sada nisam naso neki nas noviji casopis da je vezan o tome , ja bih bas to skidao i stampao da citam kao i sve druge knjige sto nadjem na netu , ali nazalost jako ih malo ima, samo neko ko skenira pa okaci
http://gnuzilla.fsnserbia.org/
Летети је лако научити само треба скочити и промашити земљу.
- Marko Enter
- Majstor majstora