Alat iz Lidla - Parkside i ostalo, iskustva

Rad sa rucnim i stonim električnim alatima, iskustva
User avatar
LepoJeBitiFin
Majstor majstora
Posts: 554
Joined: 06 Feb 2011 17:34
Location: Kraljevo

Re: Alat iz Lidla - Parkside i ostalo, iskustva

Post by LepoJeBitiFin »

Kupujem čim se pojavi kod nas
https://youtu.be/zXulDp9QCuc
Treba mi za neka brza i ne baš precizna sklapanja
User avatar
drBouz
Majstor
Posts: 310
Joined: 29 Sep 2020 09:51
Location: Novi Beograd
Contact:

Re: Alat iz Lidla - Parkside i ostalo, iskustva

Post by drBouz »

*ako se ipak z... pa kupite alat iz lidla, probajte da ga probate malo vise od pukog uklj/isklj, a za slucaj da ga upste i kupujete da biste ga koristili za ono za sta je on namenjen, a to je povremeni, neprecizni hobi rad :) - u toku prvih 30 dana.
Kupih nedavno ubodnu baterijsku testeru, fazon ista je baterija kao za srafilicu ili busilicu, koja mi zaista odlicno sluzi za da mesim hleb (stavi se ona spirala od miksera jedna za testo, i ud'ri :) -bez zezanja je dobra za to). I nista, doneo kuci, ukljucio - radi. I pre par dana kao idem do ortaka neke stapiche da naseckam, i kao aj' ponecu testericu da se ne zezam rucnom, a i ima finiji rez od rucne, -zabodem bateriju, i kao aj' da vidim jel' radi, iako baterija pokazuje da je puna - i lepo se vratilo zaglavi u najdonjoj poziciji. i sad, aj' kao, nije problem, umem to sigurno sam da resim za 10 minuta, ali avaj, krenem ja dakle sutradan, fazon, aj' navraticu do radnje i uzecu drugu, posto verovatno imaju jos u policama - hop - ne moze. -ako reklamaciju podnesete u toku 30 dana od dana kupovine, odma na licu mesta resavate - 'ocete zemenu, ili, ako nema - onda dobijete lovu nazad. ako je vise od 30 (meni je bilo tipa 35), onda morate da napisete tamo zahtev koji oni posalju vec nekom u svojoj firmi, pa ce da vam odgovore, pa su meni danas odgovorili sms-om da je moja reklamacija primljena (u utorak sam bio u pola 9 izjutra). I sad jos treba da sacekam sta ce da mi kazu.
Ukratko, ubacite alat malo u rad u tih prvih 30 dana, cisto da se ne smarate posle da nemate ni jare ni pare, t.j. da ih cekate (i ne odradite to sto ste naumili).
User avatar
drBouz
Majstor
Posts: 310
Joined: 29 Sep 2020 09:51
Location: Novi Beograd
Contact:

Re: Alat iz Lidla - Parkside i ostalo, iskustva

Post by drBouz »

Update: poslali su mi skroz novu (ja sam njima poslao spakovano u karton, skapirao sam da ce oni meni da vrate isto tako - medjutim poslali su sa sve kofercicem). Ova koju su poslali eto radi, samo sto nije stopalo/testerica (ne znam kako se zove taj donji deo koji klizi po obratku) pod 90 stepeni - al' moze da se zapravo podesi, samo je kinez bio lenj, i poluga za fiksiranje stopala i promenu ugla rezanja je od vibracija se otkopcala tokom secenja necega :) (na onoj prvoj, bilo je da je potreban hulk da je otvori/oslobodi). -I to se dotegne srafcicem sa donje strane i kao ajde. -mada dakle ako neki ekonomista u penziji zakljuci da ce da se zeza po vikendici, a i vol'o bi da mu je prav ugao od 90 stepeni, al' nije vican tim nekim akcijama, nego ocekuje dakle da nov predmet radi svoju namenu - moze biti neprijatno iznenadjen (i promeniti jedno pet komada dok eventualno ne ubode neku koja je makar u startu dobro nastelovana).
Post Reply