Yaki ti si vrhunac tehnike u odnosu na mene

Ja i burazer smo svojevremeno (pocetak 90-tih) uzeli ficinu gumu, otisli kod vulkanizera da nam na nju stavi jos jedan ventil (trebalo mu je videti facu

), na jedan ventil okacili noznu pumpu za gume, na drugi airbrush, i farbaj modele aviona

Kasnije smo nasli kompresor od frizidera, i to je bilo neopisivo olaksanje za onoga koji je morao do tad da pumpa :pucko:
Nije bil oproblema sa uljem, ko sto rece, protok je isuvise mali i sve sto ima se iskondenzuje u samoj gumi (boci).
Desetak godina kasnije, kupio sam pravi kompresor za airbush (mambranski).
U sustini, nije bil oneke razlike u tome kako je odradjivao posao, samo je bio mnogo manji i zgodniji.
Za specificnu namenu za koju je tebi ovo trebalo, sasvim OK kao resenje. Ne znam posto su sada ti mali membranski, bilo je bas davno kad sam ga kupio, to jest da li se isplati celo zezanje.
E sad... za bilo sta drugo, ta skalamerija naravno nema bes svrhe, a covek je pitao ipak za neku opstu upotrebu.
Ko sto rekoh... za farbanje manjih povrsina, ovaj kompresor sa pocetka teme ce zavrsiti posao.
Ako coveku nije bitan kvalitet (nekada nije), mogu njime da se ofarbaju i sobna vrata, al uz prekide i cekanje dok ponovo nabije pritisak, sto ce se naravno videti. No... nekad farbas i vrata od supe, gde nije bitno da izgleda "strava", vec da ih pokrijes bojom da ne bi rdjala, trunula...
Od pneumatskog alata, moze da tera heftalicu, moze da se koristi za pumpanje guma, za izduvavanje... i slicne rabote.
O pogonu slajferice, brusilice... i slicnog alata... ne sanjaj. Jednostavno nema protoka za tako nesto.