Usisivac za piljevinu

Rad sa rucnim i stonim električnim alatima, iskustva
BILJEŽNIK
Vrhunski majstor

Post by BILJEŽNIK »

Ako misliš na "poluautomatsko čišćenje filtera", ima. Ima posebno dugme za to. Loša vijest: komplet od pet platnenih vrećica za prašinu je 35 €. Dobra vijest: odgovaraju papirnate Einhellove po 7€ za 5 komada
BojanPN
Majstor stolar

Post by BojanPN »

Nek te dobro sluzi makina ☺
MarkoM
Brzi dodavač alata

Post by MarkoM »

Pozdrav! Molim misljenje o sljedecim usisavacima cija ce primarna namjena biti upotreba sa rucnim alatima za obradu drva, kruznu pilu, ubodnu, orbitalnu brusilicu, itd, te planiranje naknadnog spajanja ciklona na taj usisavac za koristenje u sa vecim, stolnim masinama.

Planirao sam uzeti Karcher MV 5 ili MV 6, sto bi me doslo izmedju 120 do 215 eura, no sada kada je uletio Parksideov kao interesantna alternativa za 95 eura. Sto bi dobio sa Karcherom u odnosu na ovaj Parksideov za dodatnih 25 do 120 eura?

https://www.lidl.de/de/parkside-nass-un ... c4/p249358
https://www.kaercher.com/hr/home-garden ... 82300.html
https://www.kaercher.com/hr/home-garden ... 82700.html
Last edited by MarkoM on 15 Nov 2018 13:48, edited 1 time in total.
Pezzo
Ultra majstor

Post by Pezzo »

MarkoM wrote:... cija ce primarna namjena biti upotreba sa rucnim alatima za obradu drva, kruznu pilu, ubodnu, orbitalnu brusilicu, itd, te planiranje naknadnog spajanja ciklona na taj usisavac za koristenje u sa vecim, stolnim masinama....
to nije srecno resenje, narocito za cirkular i brusilice, ne zadovoljava, uverices se da si bacio novac. Bolje je odmah kupiti dobar otprasivac, neki od na primer 2500 m3/h ili jaci i napraviti haubu (za radni sto) na koju bi se prikljucio, a za cirkular ide ispod. Cak ni to nije idealno, bolje bi bilo vrecu drzati van radnog prostora, pa cevima izbacivati prasinu ili piljevinu, ali u tom slucaju treba biti jos veci kapacitet turbine.
BojanPN
Majstor stolar

Post by BojanPN »

Dobar savet . Ja sam sekao neku ivericu i jad usisavac to povuce u cevima kao da imas zilete .
Pezzo wrote:
MarkoM wrote:... cija ce primarna namjena biti upotreba sa rucnim alatima za obradu drva, kruznu pilu, ubodnu, orbitalnu brusilicu, itd, te planiranje naknadnog spajanja ciklona na taj usisavac za koristenje u sa vecim, stolnim masinama....
to nije srecno resenje, narocito za cirkular i brusilice, ne zadovoljava, uverices se da si bacio novac. Bolje je odmah kupiti dobar otprasivac, neki od na primer 2500 m3/h ili jaci i napraviti haubu (za radni sto) na koju bi se prikljucio, a za cirkular ide ispod. Cak ni to nije idealno, bolje bi bilo vrecu drzati van radnog prostora, pa cevima izbacivati prasinu ili piljevinu, ali u tom slucaju treba biti jos veci kapacitet turbine.
Post Reply