Savet oko hobi KOMBINOVANE MAŠINE

Rad sa rucnim i stonim električnim alatima, iskustva
mrdjenovac
Precizni šegrt

Post by mrdjenovac »

Pozdrav
Moja vam je preporuka da vam vodilja pri odabiru mašina i koncipiranju radionice na prvom mestu bude zdravlje ... odnosno što manje prašine u radnom prostoru i okolo njega. Ukoliko završavaju posao, iako su skuplje, mašine prenosne ili na točkovima tako da mogu da se izguraju ili iznesu napolje ... pogotovo za vreme većih poslova ili kad se vrši obrada na mdf sa glodalima ...
leruman
Precizni šegrt

Post by leruman »

Pozdrav

Da li je neko kupio BELMASH masine? Vidim da ima dosta razalicitih kombinirki i za nekih 700 do 800 eura, moze da se dobije mazina koja moze da uradia vecinu operacija. To bi sve bilo za hobi rad, za svoju dusu ponekad sto se kaze.

Interesuju me iskustva ljudi koji su je krostili? Po snimcima na yt deluje da je jaca i robusnija od kineza. bilo koje iskustvo sa njima je pomoc oko odluke.

Slazem se ranijim komentarima da ce ta masina da bude prevazidjena ako krenem da radim nesto obiljnije, kao sto vecina iskusnih kolega kaze. Za moje sadasnje potrebe je dovoljna masina, pa me zato i interesuju iskustva drugih sa njima.

Hvala unapred
BR
Moderator
Moderator

Post by BR »

Sve je to savijeni lim, u dobroj staroj sovjetskoj tradiciji. Kome trebda da nesto sklepava, imace utisak da se nije presao, ko od masine ocekuje iole normalnu dozu preciznosti, zali para.

Kada na jedan cosak te masine naslonis talpu, siroku 15cm, i dugacku metar, metar ipo, ploca se uvije. Jel treba dalje.
daleko
Vrhunski majstor

Post by daleko »

Белмаш je Stara firma za uradi sam majstore i nizasta vise. Samo mi nije jasno kako moze covek kupiti te masine u sadasnje vreme kad firma prilicno dugo ne postoji,. Ovde je sada popularna firma za kucne majstore ЭНКОР КОРВЕТ
leruman
Precizni šegrt

Post by leruman »

Svestan sam ja da je to hobi masina, al kako sklopiti neke kvalitetne sovnoven masine dao 800 eura, neka bude i do 1000?

Sve sto vredi je nogo skuplje kad se skupi ili gledaju neke kombinirke.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

daleko wrote:... Samo mi nije jasno kako moze covek kupiti te masine u sadasnje vreme kad firma prilicno dugo ne postoji...
Sajt im je prilicno ziv: https://belmash.by/ https://belmash.ru/
Lici da su kupili ime i pokrenuli novu proizvodnju.
Sa engleske verzije beloruskog sajta:
«Belmash factory» JLLC is a modern, advanced and developed factory producing semi-professional woodworking equipment for craftsmen all over the world. The factory was founded in 2012 by three partners who have been involved in the sales of woodworking machines from different manufacturers for over 10 years. The motivation for building a factory was to ensure that all manufacturing processes were under control and that a customer would not worry about quality matters.
BR
Moderator
Moderator

Post by BR »

leruman wrote:Svestan sam ja da je to hobi masina, al kako sklopiti neke kvalitetne sovnoven masine dao 800 eura, neka bude i do 1000?

Sve sto vredi je nogo skuplje kad se skupi ili gledaju neke kombinirke.
Nebitno je koliko kosta ako ne radi svoj posao. Moze da kosta 2 eura, i da svako moze da je priusti, ali ako ne moze da napravi ravnu ivicu, i da precizno isece, vredi koliko i milje na televizoru.

A sve moze da se uradi i bez mnogo para drugacijim pristupom problemu. Daske mogu da se ravnaju i na prenosnom dihtu, cirkular moze i da se nparavi (ne kako vecina pravi kod nas) a postoje i rucni alati, sa kojima za manje pare moze da se zavrsi posao. Sve to su resenja koja u nekoj konfiguraciji, i uz znanje kako se koriste omogucavaju zadovoljavajuci nivo preciznosti.

Sa druge strane, osim ako cilj nije pravljenje tarabe koja je naherena u trenutku pravljenja, sa Belmasovom masinom ne mozes da postignes nista vise.
daleko
Vrhunski majstor

Post by daleko »

Bole u pravu si, vrlo su zivahni
Sad sam bio na oficijalnom Sajtu. Pise da su u gradu Mogilev I da su vrlo mlada firma. Prvi sertifikat je iz 2015 godine I Nema vise onih velikih teskih masina u prodaji vec sve neke prenosive. Аha do 2009 postojao belmas. Onda ponovo otvoren 2012 bez licence za prodaju van Belorusije. 2015 Harvey izvrsio dokapitalizaciju I ubacio svoju tehnologiju,. Znaci od 2015 cisti kinez
BR
Moderator
Moderator

Post by BR »

Harvey je kineska firma, koja pravi od kvalitetnih alata, do djubreta. Kao i svi kinezi.

Inace, ovo sto kod nas kosta 800 eura, kod rusa je 350. Toliko otprilike i vredi, recimo za poljoprivrednike, kojima treba drzalja za motiku, il taraba.
leruman
Precizni šegrt

Post by leruman »

Sta kazete za ovu varijantu kombinirka mio standard 83? Koliko vidim ima ih polovnih, ima sve sto mi osnovno treba. I deluje da moze da pojede taj belmash od 750 eura? naravano uz dozu restauracije i sredjivanja.

@br slazem se da sve moze da se uradi rucnim alatom.
Post Reply