Dewalt radial arm saw

Rad sa rucnim i stonim električnim alatima, iskustva
Post Reply
lazar
Precizni šegrt

Dewalt radial arm saw

Post by lazar »

Nisam nasao ovu temu pa reko da je otvorim i priupitam jer planiram kupovinu. Tj planiram kupovinu manjeg stabilnog cirkulara poput Bosch GTS 10xc, MLT 100 ili tako neceg slicnog ali mi ova varijanta testere deluje prilicno funkcialno i kvalitetno. Konkretno razmisljam o Dewalt dw125. Koristio bih je vise za uzduzne rezove jer imam solidan potezni ger.
Najvise me brine bezbednost takve masine, nisam nikada radio sa njom a cuo sam bas dosta losih komentara...
Kakva su vasa iskustva? Da li je neko ima?
kriviekser
Pred-majstorsko zvanje

Post by kriviekser »

licno se nisam koristio tu masinu. Iz ugla bezbednosti, najsigurnija varijanta ti je potapajuci cirkular + sina. Doduse ima svojih mana, a to je recimo duzno secenje tankih rezova kada ih moras puno napraviti (moj slucaj) pa sam morao pored šinskog cirkulara da kupim i stoni. gledao sam upravo te koje si naveo al sam se ipak odlucio za pts10. razlika u ceni mi nije opravdavala razliku u kvalitetu/mogucnostima.
BojanPN
Majstor stolar

Post by BojanPN »

Nije mi poznat taj dw125 , ja imam dewalt dw745 i odlicno radi svoj posao 90% radim uzduzne rezove samo sam kupio malo bolji rezni list . Sto se bezbednosti tice , svaka novija testera ima granicnik protiv kickbqka , ali sigurnost na prvom mestu jasno se pridrzavas i nema frke
lazar
Precizni šegrt

Post by lazar »

Krivi ekser... Potpuno jasno nego za ovu varijantu pricaju da je posebno opasna zbog same konstrukcije, postoji nekoliko snimaka na youtube. Ukucate "radial arm saw kickback".
Mene konkretno interesuje da li je zaista opasna ili to stranci preteruju?
Last edited by lazar on 21 May 2018 22:26, edited 1 time in total.
lazar
Precizni šegrt

Post by lazar »

BojanPN wrote:Nije mi poznat taj dw125 , ja imam dewalt dw745 i odlicno radi svoj posao 90% radim uzduzne rezove samo sam kupio malo bolji rezni list . Sto se bezbednosti tice , svaka novija testera ima granicnik protiv kickbqka , ali sigurnost na prvom mestu jasno se pridrzavas i nema frke
Ne pričamo o istim stvarima.
BojanPN
Majstor stolar

Post by BojanPN »

Nisam radio sa ovakvom masinom , ali sigurnosti nikad dovoljno .
Post Reply