Pomoć u vezi odabira stroja za odsis

Rad sa rucnim i stonim električnim alatima, iskustva
borism25
Majstor

Pomoć u vezi odabira stroja za odsis

Post by borism25 »

Došlo je vrijeme da uzmem nešto što će trajat neko vrijeme :)

Ono što me zanima najviše dali bi trebao pripaziti na nešto tijekom izbora, koje su mane na tim strojevima, kako mogu znat koliko je kvalitetan gornji filter, dali su lopatice podlozne pucanju.

Trenutno imam na raspolaganju oko 5000-5500 kn

Strojevi koje sam gledao su
Minimax eco 300sk
AC Word FT 202 - CE
Felder af14
maricaiivica
Moderator
Moderator

Post by maricaiivica »

Osnova je u proracunu. Ovde smo se dotakli te price...
http://www.stolarskaradionica.com/forum ... d=7463&p=1
Pezzo
Ultra majstor

Post by Pezzo »

Ako hoces sa kvalitetnijim filtrom, kupi sa ketridzom. Imas kod Bernarda jeftinije, pogledaj DC 300, verzija sa ketridzom je 580e (sa standardnom vrecom je 360e), to bi ti sa spedicijom izaslo oko 5000 kuna.
http://www.bernardo.at/shop/en/wood/woo ... collectors
Lopatice se nece lomiti jer na usisu imaju grilju/resetku koja sprecava vece komade da dodju do elise.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Naravno da je jeftinije kod Bernarda kad je cist kinez.
Evo mu ga recimo brat blizanac, samo malo drugacije ofarban: https://www.alibaba.com/product-detail/ ... 6e31Tueh2k
borism25
Majstor

Post by borism25 »

O kakvom filteru je riječ na cartridgeu dali bi se dalo napraviti recimo od filtera za nape? Malo mi je previše dat 250€ za jedan filter
Pezzo
Ultra majstor

Post by Pezzo »

Nije to filter za nape vec je materijal kao za predfilter i izuvijan je da bi imao vecu povrsinu. Veca povrsina mu je potrebna da bi mogao da propusta predvidjenu kolicinu zraka/vazduha, jer su ti filteri predvidjeni da zadrzavaju nekih 98% cestica prasine i zbog gustine imaju ogranicenu mogucnost protoka.
Ali... rezervoar za piljevinu sa filtrom se moze napraviti i tako da se smesti spolja sa nekim malim krovom iznad njega, a veza od ciklona do njega bi bila limenim ili plasticnim cevima kroz zid i tako bi unutar radnog prostora bio oslobodjen i te najsitnije prasine. To bi ti bilo i najbolje resenje.
Na nekoj temi sam pre nekoliko godina postavio i crtez otprasivaca za samogradnju sa motorom od ves masine, ali sada ne mogu da nadjem gde je to. Sami cikloni su prilicno skupi ako bi kupovao nov, a i otprasivaci su poskupeli zadnjih par godina za nekih 20-30%. Kako je to napravljeno unutra, mozes videti na slikama na linku: https://www.mgh24.de/1600_artikel_fan39 ... lator.html
U sustini, vrlo jednostavno izgleda...
milos_nis
Majstor početnik

Post by milos_nis »

Felder ima mali filter i vrzo mu pada protok iz iskustva govorim ovaj minimax je kinez koji je kod mene 4god radio bez lrovlema tolko od mene
borism25
Majstor

Post by borism25 »

milos_nis wrote:Felder ima mali filter i vrzo mu pada protok iz iskustva govorim ovaj minimax je kinez koji je kod mene 4god radio bez lrovlema tolko od mene
Dali bi sada uzimao nešto drugo da ideš ispočetka...možda neka preporuka nekog drugog proizvođača.
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

Ja moj ciklon otprasivac palim na daljinski sa 50m :stolt:

jeste da nije bitno ali :happy:

moj savet je samo ciklon varijanta.....pogotovo ko radi puno sa plocastim materijalima.:tummenupp:
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
maricaiivica
Moderator
Moderator

Post by maricaiivica »

Ovo sto singer prica je potpuno ispravno. Takodje, moze i bez daljinskog, treba povezati na masinu, da se pali sa njom skupa (ili vise njih)
milos_nis
Majstor početnik

Post by milos_nis »

singer wrote:Ja moj ciklon otprasivac palim na daljinski sa 50m :stolt:

jeste da nije bitno ali :happy:

moj savet je samo ciklon varijanta.....pogotovo ko radi puno sa plocastim materijalima.:tummenupp:
Ti tvoj rece ce prodajes i da nam pokazes al jok
milos_nis
Majstor početnik

Post by milos_nis »

Samo otprasivac s 2—3vrece i minimum 2.2kw
borism25
Majstor

Post by borism25 »

malo sam kopao kod kolega slovenaca i tamo je sve skoro upola jeftinije. dakle Minimax ECO 300D, 2.2KH 2 Vrece 2 Filtera, 3900m3 protok 380E + 22% PDV. Ako je to jos uvijek ta cijena sjedam u auto i do kraja mjeseca je to kod mene. Usput bi odmah otisao u totus pogledat strojeve koji su izlozeni, stobi rekli WIN WIN situacija :)

Kod nas je mali 300SK cijenom oko 4300kn

Image
Last edited by borism25 on 15 Apr 2018 21:37, edited 1 time in total.
milos_nis
Majstor početnik

Post by milos_nis »

Koji je sajt u pitanju? Takav sam imao ciklon i skroz je korektan samo sto kod nas kosta nekih 550e+pdv😀
borism25
Majstor

Post by borism25 »

Lestroj slovenija
Post Reply