kombinirka lutz

Rad sa rucnim i stonim električnim alatima, iskustva
Post Reply
Fila
Precizni šegrt

kombinirka lutz

Post by Fila »

Pozdrav ljudi kupuio bi neku manju kombinirku i naisao sam na ovakvu masinu da li imate neka iskustva sa ovom masinom ?

Image
Last edited by Fila on 09 Mar 2018 00:51, edited 1 time in total.
mario99
Šegrt

Post by mario99 »

Nisam radio sa tom kombinirkom, ali sam gledao jednu takvu samo malo stariji model i odustao od kupnje.
Najvise me odbilo sto je konstrukcija bila jako slaba i samim naslanjanjem na stroj se poprilicno uvijala.
BR
Moderator
Moderator

Post by BR »

Uzmes ovo i prodjes ko dete sa nuncakama. Ako mene vako boli, kako tek boli onog koga udarim ;)
BILJEŽNIK
Vrhunski majstor

Post by BILJEŽNIK »

Bauhaus u HR ih je držao prije dvadesetak godina. Puno je tu lufta na vodilicama, teško bih to nazvao i hobi strojem. Cijena ovakve kombinirke je bila reda 1500 €. Odlučio sam se, za početak, na rabljeni MIO standard za trećinu navedene cijene. Još više lufta, bez nagiba pile, neravnih ploča abrihtera, neispravnog pogona debljače... ALI, pethodni je vlasnik ugradio trofazni motor od 2,2 kW, kum mi je napravio stol za cirkular, popravio sam pogon debljače. MIO je imao i stolić za uzdužne rupe. Prodao ga nakon nekoliko godina za 700 €. Tada sam kupio pravi hobi stroj, Kity Bestcombi 2000 na kojem radim još i danas. Koštao me je, zajedno sa usisivačem, oko 3.500,00 €. Kity je francuska firma koja je, vjerojatno, propala, ali Njemački Scheppach i dalje proizvodi poboljšane varijante njihovih strojeva. Ono što je meni najbitnije, Scheppach je zadržao kompletan dizajn i jednostavno je naručiti bilo koji potreban dio. Odnedavno imaju i zastupnika u RH pa je dobava potrebnih dijelova i pribora jednostavnija. Za Lutz nisam u RH čuo barem petnaeset godina.
Post Reply