Probaj sam, videces da ne treba mnogo snage. Spaxovi 3.5, 4, 5 mm idu bez problema. Uglavnom prethodno busim rupe sa burgijom 3mm, ali stvarno ide iznenadjujuce lako.
sasasasa wrote:E sad..... čitav svijet ove alate krsti kao hobi program ali mbole mora udariti kontru
Tako se zove, pusti detalje.
A za mečku bi se iznenadio....
Za golfa ne bi
Tako ih krste "marketing strucnjaci", koji ne znaju sa koje se strane drzi cekic, al su culi da se na hobistima dobro zaradjuje
PS
Off
Nikad nisam voleo mece. Uvek su me asocirale na zadriglog gastosa, ili "gazdu" koji ne zna bas da se potpise kako treba, al zato misli da je veliki kad stane na budjelar.
A i inace sam uvek vise voleo englesku skolu
BR, ma probao sam ja to i kao dete i pre 7-8 godina kada sam ga iskopao ponovo, sve znam i divim se dan danas tom sistemu i ko ga smislio...ali danas, pored ovolikih srafilica od 20 ili 420 eura...meni ludost tako nesto uzeti u ruku bez moranja...a meni nije pa ni necu
BR wrote:Yankee 131B, star barem 40 godina, drasticno bolja srafilica nego bilo koji od gornjih, za 25-40 eura.
Nikada mu ne treba punjenje, ne treba mu kabl, ne treba mu zamena baterija, a servis se svodi na povremeno podmazivanje. I sahranice nekoliko stotina onih iz pocetka teme, ili desetak onih sa gornje slike.
Kad ne znate da koristite telo kako treba pa gurate krajnjim misicem. Gura se kukom, ramenom a ne podlakticom ili bicepsom.
Pre neku godinu sam zavio 600 srafova za gips, u drvenu potkonstrukciju, za dva dana. Nisam imao ni upalu misica (Bolela su me ledja i noge od cucni ustani, al to nema veze sa srafilicom)
Kuk i rame...razumem...ali bi voleo da mi to pokazes npr prilikom sklapanja jedne kutije na radnom stolu (ili bez njega). Ok, kada nemas druge, verovatno se prilagodis i smisljas nacin i polozaj elementa ali opet...muka je to...a ona sa prethodne strane radi na klik
Imam i ja jedan primerak i divim se onome ko je to izmislio a jos vise onima koji su s njime uvrtali gomile srafova.
Bas pre neki dan sredivao radionicu i povadio sam sve stare alate medu njima i ovu spravicu i sad joj smisljam mesto gde da je okacim da mi ukrasi radionicu. Zao mi da bacam te stare alate.
Sve je moguce, za nemoguce treba malo vise vremena !
i kod mene stoji jedan u ladici. ..s razlogom je u ladici. Stari je nekad s tim bušio rupe na okvirima za košnice. U to vrijeme nije bilo aku alata, ali danas mi se to čini kako čisti mazohizam.
Onaj koji je kupio Einhell ...vratio ga, pa opet kupio Einhell druge boje i još ga nije vratio.