Nosac caure za cilindricna glodala

Rad sa rucnim i stonim električnim alatima, iskustva
Post Reply
nemanjas
Samostalni majstor

Nosac caure za cilindricna glodala

Post by nemanjas »

Pozdrav kolege interesuje me vase misljenje da li mogu ovaj nosac caure montirati na osovinu frezera koha je fi 15 mm i posle na nju staviti cauru od koja odgovara za glodala 8mm. Koliko je to izvodljivo i da li cu dobiti bezbedno steknut alat. Sto se tice montiranja na osovunu znam kako cu uraditi ali me zanima da li moze posle ovaj nosac stegnuti cauru i glodalo. Prodavac nezna da mi da nikakve informacije o ovome. Evo ispod i slika kako izgleda nosac i gde bih da montirao
nemanjas
Samostalni majstor

Post by nemanjas »

Image
nemanjas
Samostalni majstor

Post by nemanjas »

Image
nemanjas
Samostalni majstor

Post by nemanjas »

Nosi oznaku 2512 da li je neko pokusao ovo da uradi
Pezzo
Ultra majstor

Post by Pezzo »

Te stezne caure za frezer treba da imaju oni koji prodaju cmt alate, ali ne znam kome to uopste treba.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Caura mora da odgovara nosacu, to jest konusi moraju da budu odgovarajuci.

Samo frezer ti je prespor za malo glodalo.
Pezzo
Ultra majstor

Post by Pezzo »

Pa moze za glodala veceg precnika, za njih treba dosta niza brzina (i moj frezer je predvidjen za to, postoji par dimenzija navoja koji se standardno primenjuju). Ali takva glodala su obicno dosta skuplja, tako da je mnogo isplativije kupiti glavu za kelovanje. Ja sam je imao i ranije i prodao sa frezerom, a kad sam ponovo kupio frezer, kupio sam ponovo i tu glavu, opet od onih iz Backe Topole. I onda sam ih kasnije i zvao da pitam posto rade nozeve sa profilom po narudzbini ili mom nacrtu i cene su im bile oko 5 evra po nozu. Znaci, kud i kamo je isplativije to nego glodala za mali frezer, za koji ta veca glodala kostaju i po 70 i vise evra, dok ova glava u kompletu sa 6 pari profilisanih nozeva kosta 100 evra. Sem toga, ta veca glodala za male frezere bi morala da budu za prihvat bar 12mm, a njemu je osovina 15mm (ispod 30mm je slabo, meni je na prvom frezeru bila fi 22mm i dobila je mali ekscentar).
nemanjas
Samostalni majstor

Post by nemanjas »

Znaci unprincipu nista od ovog stonsam ja hteo. Raznisljao sam ino glavi za kelovanje alinkazem osovina je fi 15mm a glava je dosta teska. Da li neko zna ili ima oreginalna glodala za ovaj frezer cisto da vidim kakva koristi posto ovde kod mene niko nezna koja glodala idu. Inace max broj obrtaja je 6500 u i ja sam mislio da je to sporo za glodala od ober frezera
daleko
Vrhunski majstor

Post by daleko »

6500 stvarno presporo za glodala od rucnog frezera
Pezzo
Ultra majstor

Post by Pezzo »

nemanjas wrote:Znaci unprincipu nista od ovog stonsam ja hteo. Raznisljao sam ino glavi za kelovanje alinkazem osovina je fi 15mm a glava je dosta teska.
Potrazi neku aluminijumsku, poput onih sto su radjene za miostandard hoby kombinirke i kod nekog strugara da ti napravi prirubnicu sa tolerancijom 0,1mm. Tesko da ces naci sa rupom fi 15.
Last edited by Pezzo on 22 Dec 2017 00:39, edited 1 time in total.
Post Reply