Vjerovatno da je to. Ja sam samo nalio vode u posudu, sačekao da promijeni boju (u mokruBR wrote:Da se sit naradis sa tim alatom.
Sto se kamena tice verovatno ostavis previse mulja pa nema zice. Prvo taj kamen voli da je mokar. Ostavi ga da se natapa bar sat pre koriscenja. Dok radis ispiraj, ako ne ispiras mulj skida zicu i tupi ostricu.
Nego sto Naniva 120? Imao si specijalnu zelju ili slucajno?
Nož je izgleda tup. Sinoć sam čačkao po netu i vidio da se nožić mora naoštriti prije upotrebe. Mada je na dodir izgledao oštar...mbole wrote:Sta ti je problem sa markerom?
Ja sam pravio sebi jedan ovakav, i lepo je radio iako nisam imao nozic kako treba (pravio sam ga "na mufte", pa je bio mekan i jako brzo se otupio).
Za sta si ga koristio? Za obelezavanje popreko ili uzduz vlakana?
Bole od kog materijala je bio nožić? Ja sam se nameračio da pravim marker sa točkićem od vidije koji koriste u gerovima za keramičke pločice, s tim što ga treba prebrusiti jer je oštren sa obe strane.mbole wrote:Sta ti je problem sa markerom?
Ja sam pravio sebi jedan ovakav, i lepo je radio iako nisam imao nozic kako treba (pravio sam ga "na mufte", pa je bio mekan i jako brzo se otupio).
Za sta si ga koristio? Za obelezavanje popreko ili uzduz vlakana?
Ja sam i gurao i vukao - uzdužno bježi, a poprečno ne ostavlja punu liniju... Vjerovatno nisam navikao na, pokušaću malo vježbati pa javim ide li boljeBR wrote:Jos nisam video neki koji je toliko tup da mora odmah da se ostri. Mada, kod mene ne stignu do ostrenja, pre nego sto ih polomim, kada mi marker padne na beton![]()
Nego, da li ga dobro koristis. Nema rotiranja, samo pritisak i vucenje.