Narucivanje alata preko interneta i iskustva sa istim
Stiglo sa fine tools, poslali 28.5, stiglo na carinu 3.6. a kod mene doslo danas.
Cena 46€, postarina 13€, postar mi rekao da treba njemu ukupno da platim 1290din, sve u svemu oko 70€ na kraju.
Samo mi nisu jasne ove postarske stvari. Nasao sam papir od carine, tu pise da je osnovica 40€ (iako su otvarali paket i unutra na par mesta pise da je 46), a ukupno treba da platim za dazbine 945 din. Onda posta uzima 345din?
p.s. IMG tagovi nesto ne rade
Cena 46€, postarina 13€, postar mi rekao da treba njemu ukupno da platim 1290din, sve u svemu oko 70€ na kraju.
Samo mi nisu jasne ove postarske stvari. Nasao sam papir od carine, tu pise da je osnovica 40€ (iako su otvarali paket i unutra na par mesta pise da je 46), a ukupno treba da platim za dazbine 945 din. Onda posta uzima 345din?
p.s. IMG tagovi nesto ne rade
Last edited by Alvi on 19 Jun 2019 17:06, edited 1 time in total.
Da, verovatno.
Mislim da sam i pre mesec dana postavio sa imgura, jer samo taj sajt koristim, ali tad je radilo.
Hahah, nisam jos nista isprobao, sad samo razgledam, tacno mi zao. Moram neku prirucnu mobilnu stegu da napravim od komada greda, jer sad nemam nista, nemam ni radni sto. A onda da pokusam da napravim gramercy testeru, imam nekih polusuvih otpadaka od hrastovine, pa cu s tim da pokusam.
Mislim da sam i pre mesec dana postavio sa imgura, jer samo taj sajt koristim, ali tad je radilo.
Hahah, nisam jos nista isprobao, sad samo razgledam, tacno mi zao. Moram neku prirucnu mobilnu stegu da napravim od komada greda, jer sad nemam nista, nemam ni radni sto. A onda da pokusam da napravim gramercy testeru, imam nekih polusuvih otpadaka od hrastovine, pa cu s tim da pokusam.
Re: Narucivanje alata preko interneta i iskustva sa istim
Zna li se zašto FineTools više ne šalje za Srbiju?
Zakomplikovana izvozno/uvozna procedura... pa se vise ne isplati.
Generalno pizdarije sa "garancijom da necete da izvezete ove dve borbene testerice u neku zemlju pod sankcijama", i slicne gluposti. Ko da prodaju tenkove, al birokratija je jednostavno takva...
Generalno pizdarije sa "garancijom da necete da izvezete ove dve borbene testerice u neku zemlju pod sankcijama", i slicne gluposti. Ko da prodaju tenkove, al birokratija je jednostavno takva...
- maricaiivica
- Moderator
Bole, odakle ti ta informacija?
Od kolege koji ko sta radi bleji u Fine Tools, Workshop Heaven i kradem prodajem
Hvala! Ništa me ne čudi.
Koliko vidim Dictum šalje, ali nemaju neke stvari.
Koliko vidim Dictum šalje, ali nemaju neke stvari.
- maricaiivica
- Moderator
Nema to veze sa birokratijom vec zato sto u Srbiji paket ume da stoji i po vise desetina dana, bez nekog valjanog razloga. Nekada je objasnjenje korona, nekada strajk postara, nekada nelojalna konkurencija...
Sa takvim sistemima niko nece da ima posla.
A birokratije nema nikakve, vezano za dalju prodaju u zemlje pod sankcijama. To za njih nije tema
A sto bi to sto stoje kod nas u posti sekiralo prodavca?
Njima je problem zagubljen paket, za koji im se trazi povracaj novca, a to sto stoji... nemaju nista sa tim. Njima je placeno odmah po porudzbini.
Vidis.. neki dan mi je poslat paket iz nemacke.
Poslat je 29.11.
A nemacku je napustio tek 12.12
OK... kod nas je "blejao" dok je prosao carinu do 21.12, ali jos duze je blejao i u nemackoj.
Nisu postari cvece naravno, al nemojmo bas svo drvlje i kamenje na njih
Birokratija i te kako postoji...
For example, if your trade partner who is based in a third country makes the product available to a sanctioned entity, it amounts to a prohibited case of indirectly making economic resources available to a sanctioned party, and you as the exporter could be liable.
https://um.fi/sanctions-questions-and-answers
Gluposti ima u izobilju...
Tipa... moras da prilozis potvrdu, da drvo od koga je napravljeno rende nije na spisku ugrozenih vrsta, ako ces da ga saljes preko granice...
Njima je problem zagubljen paket, za koji im se trazi povracaj novca, a to sto stoji... nemaju nista sa tim. Njima je placeno odmah po porudzbini.
Vidis.. neki dan mi je poslat paket iz nemacke.
Poslat je 29.11.
A nemacku je napustio tek 12.12
OK... kod nas je "blejao" dok je prosao carinu do 21.12, ali jos duze je blejao i u nemackoj.
Nisu postari cvece naravno, al nemojmo bas svo drvlje i kamenje na njih
Birokratija i te kako postoji...
For example, if your trade partner who is based in a third country makes the product available to a sanctioned entity, it amounts to a prohibited case of indirectly making economic resources available to a sanctioned party, and you as the exporter could be liable.
https://um.fi/sanctions-questions-and-answers
Gluposti ima u izobilju...
Tipa... moras da prilozis potvrdu, da drvo od koga je napravljeno rende nije na spisku ugrozenih vrsta, ako ces da ga saljes preko granice...
- maricaiivica
- Moderator
Sekira ih sto su napisali da ce se isporuka desiti u 7 do 20 dana, a kod nas nije moguce predvideti. Shipping su oni naplatili i njihov je problem. Iz istog su razloga i kinezi u jednom trenutku prestali da salju za Srbiju.
Na linku koji si okacio se govori o "trade partner" a ne fizickom licu, krajnjem potrosacu.
Dodatno, drvo za rende itekako ima smisla, kao i slonovaca ili korali i sl.
Na linku koji si okacio se govori o "trade partner" a ne fizickom licu, krajnjem potrosacu.
Dodatno, drvo za rende itekako ima smisla, kao i slonovaca ili korali i sl.
Ono jes.. zbog rendica ce nestati kisne sume Amazona, i dzungle Azije.
Prave se u milijardama komada, bas od najzasticenijih vrsta, i u svako ide po kubik
Kinezi su prestali svojevremeno da salju zbog ciste kradje. Jednostavno su nestajali paketi.
Transport i kasnjenje isporuka su problem svuda na svetu, jos od pre dve-tri godine.
Kako god.. samo sam preneo ono sto mi je receno... nisam ja pricao ni sa kim iz FT
Prave se u milijardama komada, bas od najzasticenijih vrsta, i u svako ide po kubik
Kinezi su prestali svojevremeno da salju zbog ciste kradje. Jednostavno su nestajali paketi.
Transport i kasnjenje isporuka su problem svuda na svetu, jos od pre dve-tri godine.
Kako god.. samo sam preneo ono sto mi je receno... nisam ja pricao ni sa kim iz FT