Luci, maltene radi sama. Glavno je steci poverenje. Na pocetku je vukla minimalno u desno, sto je sasvim normalno, na kraju ovo je najjeftinija klasicna testera, no mni se cinilo da je do mene, posto je krivljenje bilo minimalno, i stalno je naginjala rez u levo. No, cim sam prvalio sta je, bilo je dovoljno samo je malo sediti, i sada su svi rezovi kako treba, cepaju liniju.
Jedini problem sa njom je jako tanak kerf, samo 0.5mm, pa moaju da se koriste testere za modelarsku testericu za isecanje dna. Koping saw tu nema sta da trazi.
Ja za shoting board koristim No 3, ali definitvno cu uzeti neko od shoting bboad rendeta. Ili Veritas, ili LN 51, mada ne izbacujem ni LN No9 miter plane iz kombinacije. Sva tri su odlicna resenja. Glavna prednost Veritasa je sto koristi ista seciva za shoting, jointer, jack i LA smother, a njih vec imam nekoliko, pa to snizava troskove.
IMao sam ideju i da napravim vodecu plocu za LA jointer, koja ce se kaciti na dupe za kacenje vodjice, i da ta vodeca ploca klizi po shooting boardu. Jedino sto me stafovi 10-32 kostaju postarine, i sto to jos nije doslo na red