Imao sam vise srece nego pameti da je primetim u gomili drugih, apsolutno nezanimljivih.

Na prvi pogled, upropascena testera, no nije bas tako. Ovo stanje bi bilo vrlo dobro na nekom zapadnom aukcijskom sajtu. Nigde nema pitinga od korozije, a korozija je prilicno ravnomerna. I drska je cela, fale samo dva srafa, ali to nije nista sto Bole ne moze da sredi.
etching je prilikom kupovine izgledao ovako.

A na prednjem delu s nazialo postojanje jos jednog, koji je bio potpuno necitljiv.

No, posle par minita ciscenja, prvi je odlican.

A bogami i drugi

Da budem iskren sada mi je pretoplo da se dalje zezam sa njom, a i white spirit se previse oseca po stanu, ali uskoro nastavljam. Platna ce se lepo ocistiti, a siguran sam da ce i drska isto tako da dodje u prioblizno stanje. Ostaju srafovi.. Nisu metricki, tako da ce sva cetiri morati da se prave novi.
Inace testera je 26" Sandvik No 277, 6T crosscut. Platna je definito taper ground, suzava se od zuba prema risu, i breasted, tj zubi nisu u pravoj liniji, nego su postavljeni u luk, sto bi trebalo da poveca brziu secenja.
Bice idealna za tesarski komplet sa William Greavsom 4 1/2 Rip koji uskoro stize.