Kupio sam ovu testeru zajedno sa još nekim komadima alata i mogu reći da sam zbunjen. Ručka je pomjerena udesno, što je generalno dobro zbog preglednosti ali precizno reže samo gornjim dijelom. Na komadu daske sam je pokušao voditi po urezanoj liniji (da ima oslonac čitavom dužinom) ali zadnji dio šeta lijevo desno (više desno, cini mi se)
Zubi izgledaju kao da su univerzalni, mada...
Testera za podsecanje.
Recimo kad treba da podseces vertikalnu lajsnu pored vrata iznad parketa.
Ili ako hoces da odfikaris vrh tipla koji viri iz daske (ima boljih resenja za to al i ovo radi).
To sto ne ide ravno je ili posledica toga da je iskrivljena, ili nesto drugo ne valja.
To su iskrivljeni germanizmi, ostali iz vremena kada su nasim majstorima bili jedini izvor podataka.
I danas se nista nije promenilo, jedan od domacih uvoznika na svom sajtu prodaje Slihthoblu, fuhssvanc, dopelhoblu, pa onda izuzetno netacne prevode tipa staklorezacko rende za duple zljebove, a ono, rende za zasek (rabbet) sa dvostrukim secivom. U originalu dopel simshobel. Nit je za stakloresce, niti pravi dva zljeba.
No na srecu, bar ima da se kupi, mada mi nikako nije jasno ko im je birao to sto prodaju.