Uvoznik epoksi smole - Bepox doo - O nama

O radu sa epoksidnom smolom i slicnim materijalima.
Post Reply
User avatar
bepox
Precizni šegrt
Posts: 84
Joined: 13 Nov 2019 09:24
Location: Beograd
Contact:

Uvoznik epoksi smole - Bepox doo - O nama

Post by bepox »

Pozdrav svim članovima foruma i povremenim posetiocima koje ovaj deo foruma interesuje.

Mi smo nova i manja firma: BEPOX doo iz Beograda koja se bavi uvozom i direktnom prodajom epoksi, akrilne, poiluretanske i poliesterske smole, firma koja istovremeno izrađuje stolove u kombinaciji sa pomenutim materijalima i koja pruža usluge iz oblasti građevinarstva vezano za podne sisteme: epoksi/poliuretanski podovi i kameni tepisi.

Pored najkarćeg mogućeg predstavljanja firme, da predstavimo i sebe.
Množinu na forumu činimo Nenad i Jelena, tj. ja.

Nenad je završio drvno-prerađivačku školu, stolar je po struci i za svojih 46 leta oko 5 godina je radio sa punim drvetom i skoro 25 sa pločastim materijalima. Vredan, radan i nije sujetan. Kad ne zna pita, a kad ne zna ne nameće znanje pošto-poto. Ne nameće mišljenje nikada.

Moj CV je drugačiji, snalazim se solidno i u radionici, a većinu moje karijere činila je prodaja, dakle, „podešena“ sam da objasnim prednosti i koristi od nekog proizvoda i otvoreno pričam o manama da ne bih primala reklamacije i komplikovala sebi život. I imam 46 godina, takođe.

Ambicija

Ideja o izradi stolova sa epoksi smolom, stara svega godinu dana, učinila nam se pravim izazovom za udruženo iskustvo i energiju.
Zapne ponekad i u razrađenom poslu, a kamoli u počecima novog, očekivali smo da će ići sporo i teško, ali nismo znali šta je to tačno teško u radu sa smolom i koje probeleme sve možemo da očekujemo.
Glavni problem čine nedovoljno dostupnih i proverenih informacija o tim materijalima i o radu sa nima. Kod nas kurseva za to nema, škole da ne pominjem.
Nije nas to poljuljalo u odluci. Mislili smo da za jednog stolara, pismenog i iskusnog, koji sa masivom već zna da radi, pored stotine odgledanih sati o epoksi smoli na internetu treba da bude dovoljno!
Učenje sa interneta gde je svaki korak navodno prikazan, gde u postupcima sve ide glatko, zatim, toliko raznovrsnih tehnika, raznih umetničkih izvedbi... - ma, kako da omane?! Opremili smo radionicu, nabavili sav neophodan alat i počeli.

Početak

U sam početak rada sa epoksijem spadaju i obuke na kojima smo bili u Nemačkoj. Nemac nam je svoj proizvodni program detaljno predstavio i dao sve potrebne informacije.
Potom nam je demonstrirao završne obrade, pustio nas da izlivamo i poliramo sami i tako se upoznamo sa karakteristikama materijala. Ukazao nam je na sve moguće probleme koje možemo imati u radu sa smolom da ne bi brljali i bacali novac.

Nakon registracije firme, opremanja radionice i završenih obuka, tek 10 meseci kasnije nakon što smo isprobali sve vrste smola koje smo uvezli i kada smo izlili i obradili prve uzorake i dva veća stola upoznali smo epoksi smolu na „svojoj koži“.
I nismo se razočarali, ni slučajno. Jedino smo se malo nasmejali onom svom naivnom verovanju da će sve ići glatko poput onoga kako se to prikazuje na netu. He, he, kako da ne.

Očekivanja

Ako ste početnik, kako da umesto razočarenja budete zadovoljni u radu sa epoksi smolom, stavili smo sebi u zadatak na ovom forumu.
O tome kakva je u našoj zemlji situacija sa primenom epoksi smole za drvo informisali smo se tu i tamo.
Mnogi su počinjali, a mnogi i odustali. Ima i onih koji to rade baš dobro.

Mnogo je više onih koji ne znaju da li bi uopšte da se upuštaju i koji se interesuju za epoksi smolu više informativno.
Bilo da ste „ovaj“ ili „onaj“, sve dok postoji makar jedna zaintersovana osoba za rad sa epoksijem, naše prisustvo na ovom Forumu biće opravdano. Savetima i razmenom iskustava, trudićemo se da pružimo što više informacija iz naše radionice.

Bilo da želite da postanete deo našeg tima, saradnik ili kupac, uvek možete da nas kontaktirate direktno, da dođete u našu radionicu ili kancelariju na sastanak.

Reč, dve o prodaji i cenama

Naš prodajni koncept i nije baš tipičan domaći, tačnije, želimo da pomognemo našim kupcima da im rad sa smolom uspe! Ili da, oni drugi, ni ne počinju. Kako? Besplatnim obukama, savetima, podrškom!
Najčešće pitanje: Koliko košta kilo smole? U našem web-shopu možete naći taj podatak, ali cena smole po kg za vaš projekat zavisi od toga koliko vam smole treba.
Nije isto ako kupujete 50 g smole ili u buradima od po 50 ili 220 kg. Cena po kilogramu zavisi od količine koja vam je potrebna. Ali najčešće početnik koji se prvi put susreće sa epoksi smolom ne zna koliko mu smole treba da bi prvo probao. U nekoj od sledećih tema iznećemo detaljnije naše stavove o tome.

Procedure u radu sa epoksi smolom

Smola nije jeftina, a za rad sa njom treba dosta uslova. Osim materijalnih, ništa manje nisu važni ni: vreme obrade, postupnost i strpljenje, kao i posebni prostorni uslovi.
Dakle, neophodno je pridržavati se svih uputstava za obradu, bilo kod zaptivanja, izlivanja, šmirglanja i poliranja, kao i uslova tokom rada i skladištenja, poput temperature i drugog.
Nakon dobijenih detaljnih uputstava, nikako se ne preporučuje onaj stari odomaćeni koncept: „ Ma ja ću to ovako...“ Upravo tu leže skoro svi odgovori za neuspele izvedbe.
Eposki smola nije ono što se na prvi pogled čini: pomešaš dve komponente, izliješ, očvrsne i eto ga. Takva su bar naša iskustva.

I da ovde odmah napomenem. Nismo ni prvi prodavci epoksi smole, ni najiskusniji u radu. Prvi smo koji svoje iskustvo želimo teorijski da podelimo sa onima koje to interesuje, a svojim kupcima i praktično prenesemo iskustvo kroz obuke u našoj radionici.

Ono što smo naučili u Nemačkoj, isporbali smo potom samostalno. Greške mogu biti skupe pa smo želeli da pre prodaje eposki smole budemo sigurni u kvalitet i najvažnije u dokazanu primenu i pouzdanost u radu sa njom. Na kraju i u ono što ona može da nam pruži: jedinstven, unikatan predmet za prodaju ili za ličnu upotrebu.
Dobronamerni saveti, komentari ili kritike u vezi rada sa epoksi smolom dobrodošle su, mi uvek iz njih nešto naučimo, a ne ustručavamo se ni da ih iznesemo.

Minut, dva o poreklu smole na našem tržištu

Na tržištu Srbije u poslednjih par godina pojavila se epoksi smola od nekoliko proizvođača, tako da je danas dostupna smola iz Italije, Turske, Grčke, Å panije, Kine, verovatno i iz drugih zemalja, a postoji i domaći proizvođač, koliko znam samo za podove.
Čuli smo da je dostupna smola i iz Amerike, mislim da je takođe samo za podove.
Odakle god, nezahvalno bi bilo komentarisati kvalitet na osnovu porekla, sigurno da svaki proizvođač ima i ističe neki svoj prodajni adut, bilo da je to niža cena, UV-postojanost, čvrstoća, vreme očvršćavanja, prozirnost itd.

Naša smola

Mi uvozimo smolu nemačkog proizvođača https://www.epoksi-smola.rs/o-kompaniji/ koji se kontinuirano asortimanski širi na tržištu Slovenije, Austrije, Å vajcarske, Litvanije, Češke i širom Nemačke, naravno. Materijali vrhunskog kvaliteta, što bi rekao Å vaba: Premium Qualität.
Da bi kvalitetan materijal prešao u kvalitetan gotov proizvod, potrebna su, logično, i neophodne informacije, minimalno iskustvo i malo veštine. O svemu u nekoj drugoj temi.

Za ovo mesto sa podužim uvodom, dosta. O tome se pobrinula Jelena.
Nenad piše kraće. Osim toga prati i reakcije i znaće da identifikuje prava interesovanja pa da pukušamo zajedno da vam pružimo što više korisnih informacija.
Do tada, veliki pozdrav!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=01uFfTp2P3Q[/youtube]
Last edited by bepox on 20 Jul 2020 22:50, edited 1 time in total.
User avatar
mbole
Profesor
Profesor
Posts: 14997
Joined: 22 Oct 2007 01:26
Location: Batajnica, Zemun

Post by mbole »

Dobrodosli na forum.

Informacija o ovoj temi je svakako nedostajalo, kao i siri dijapazon repromaterijala.
User avatar
bepox
Precizni šegrt
Posts: 84
Joined: 13 Nov 2019 09:24
Location: Beograd
Contact:

Post by bepox »

Hvala, Profesore!

Nadamo se uspešnom doprinosu.
User avatar
maricaiivica
Moderator
Moderator
Posts: 3707
Joined: 30 Nov 2009 23:30
Location: Beograd
Contact:

Post by maricaiivica »

I ja vam želim dobrodošlicu na forumu.
Tema interesantna, pretvorio sam se u uvo :)
Očekujemo nastavak u temama o izlivanju i obradi.
User avatar
bepox
Precizni šegrt
Posts: 84
Joined: 13 Nov 2019 09:24
Location: Beograd
Contact:

Post by bepox »

Hvala na dobrodošlici. Trudimo se da predstavimo ovu novu (staru) "pojavu" na našim prostorima i da prenesemo ono što su nas Nemci naučili, svima onima kojima je ovo zanimljivo. A najviše da objasnimo širokim narodnim masama da ne gledaju mnogo Youtube gde je sve idealno, lako i bez greške.
Last edited by bepox on 22 Aug 2020 13:21, edited 1 time in total.
User avatar
zole
Precizni šegrt
Posts: 92
Joined: 17 Dec 2007 21:58
Location: Ruma, Vojvodina

Post by zole »

Zdravo,
Gde se može pogledati to što radite....i da li planirate obuku za nas koji se još nismo družili sa epoksi smolom?
Pozdrav
User avatar
mbole
Profesor
Profesor
Posts: 14997
Joined: 22 Oct 2007 01:26
Location: Batajnica, Zemun

Post by mbole »

Imas link gore na vrhu ove stranice.
Kada se otvori bepox-ova stranica, na dnu su kontakt podaci i adresa.
User avatar
bepox
Precizni šegrt
Posts: 84
Joined: 13 Nov 2019 09:24
Location: Beograd
Contact:

Post by bepox »

zole wrote:Zdravo,
Gde se može pogledati to što radite....i da li planirate obuku za nas koji se još nismo družili sa epoksi smolom?
Pozdrav
Pozdrav Zole. Uskoro planiramo obuku. Javi se na broj sa sajta, ako se već nismo čuli pošto je dosta ljudi zvalo ovih dana i danas. A naš salon se nalazi u naselju Stepa Stepanović u Beogradu, opština Voždovac. Ulica Generala Vladimira kondića 15, lokal broj 5.Tu možeš videti uzorke i sve ono što smo radili.
User avatar
zole
Precizni šegrt
Posts: 92
Joined: 17 Dec 2007 21:58
Location: Ruma, Vojvodina

Post by zole »

Hvala
User avatar
bepox
Precizni šegrt
Posts: 84
Joined: 13 Nov 2019 09:24
Location: Beograd
Contact:

Re: Uvoznik epoksi smole - Bepox doo - O nama

Post by bepox »

Novi sajt, nove smole, nove mogućnosti. Produkt selektor će vam pomoći da izaberete smolu prema vašim potrebama.
https://epoksi-smola.rs/
User avatar
mbole
Profesor
Profesor
Posts: 14997
Joined: 22 Oct 2007 01:26
Location: Batajnica, Zemun

Re: Uvoznik epoksi smole - Bepox doo - O nama

Post by mbole »

Jeee... :juhu:
welcome back :prsgore:
Post Reply