Ja sam imao dobra iskustva sa Zewa papirnatim za kuhinju.
Ti plavi su verovatno "radionicki", to jest nesto su tvrdji da tako kazem. Vidjao sam ih u velikim trubama, ali nisam ih bas vidjao po radnjama. Verovatno ih firme nabavljaju u veleprodaji, a pitanje je dal ih ima u maloprodaji.
Završna obrada na tokarskim radovima
Evo danas stigao 200 g carnauba vosak, pa me zanima dal ima kakva zamjena za terpentin?
Ili on nakon poliranja ispari skroz? Čitam da nije baš ljepog mirisa, taj miris se osjeti nakon poliranja?
Ili on nakon poliranja ispari skroz? Čitam da nije baš ljepog mirisa, taj miris se osjeti nakon poliranja?
Last edited by Neznalic on 27 Oct 2015 13:04, edited 1 time in total.
Ja koristim Tung Oil i Finish Oil,što mu je skoro isto.Za poliranje voskom koristim Beeswasx,koji je namenje za poliranje u tokarenju.Nabavio sam pre nekog vremena i neku polir pastu, za poliranje nameštaja,u boji oraha i daje fantastičan sjaj.Mada sam primetio da je većina voskova i pasti nepostojano tj da se posle izvesnog vremena gubi sjaj koliko god pazio na napravljeni komad.Ipak mi se više sviđaju paste i voskovi jer predmet koji je treniran više puta uljima dobija sjaj kao da je lakiran,a meni to nije baš lepo.Onda jednostavno uzmeš lak i izlakiraš,ali to je stvar ukusa.
"..Prodaj sve osim blanje i kreni,drugom stranom Jablane kreni.."