Povećati sjaj poliuretanskom laku
- markookram
- Brzi dodavač alata
Povećati sjaj poliuretanskom laku
Drugari pozdrav svima.
Nemam skoro nikakvog iskustva sa farbanjem, majstor mi je nesto popravljao jedna vrata i ispostavilo se da je sjaj poliuretanskog laka koji je koristio manji nego na ostalim vratima kuhinje. Ne bih sad to ponovo da lakiram jer se sa svakim novim lakiranjem smanjuje vidljivost godova, napune se lakom ili čime već.
Da li je moguće nekako, nečim ispolirati lak, ručno vunenom krpom 😊, da mu bar malo podignem sjaj?, jer razlika je tipa 20% prema 25%, znaci treba mi par procenata a razlika na oko je baš vidljiva.
Hvala puno
p. s.
Probao sam sa WD40, malo je bolje ali nedovoljno....
Nemam skoro nikakvog iskustva sa farbanjem, majstor mi je nesto popravljao jedna vrata i ispostavilo se da je sjaj poliuretanskog laka koji je koristio manji nego na ostalim vratima kuhinje. Ne bih sad to ponovo da lakiram jer se sa svakim novim lakiranjem smanjuje vidljivost godova, napune se lakom ili čime već.
Da li je moguće nekako, nečim ispolirati lak, ručno vunenom krpom 😊, da mu bar malo podignem sjaj?, jer razlika je tipa 20% prema 25%, znaci treba mi par procenata a razlika na oko je baš vidljiva.
Hvala puno
p. s.
Probao sam sa WD40, malo je bolje ali nedovoljno....
Last edited by markookram on 09 Oct 2020 22:11, edited 1 time in total.
- markookram
- Brzi dodavač alata
- maricaiivica
- Moderator
- markookram
- Brzi dodavač alata
Bitno mi je samo da ta jedna vrata malo posjajim bar za 2,3%, biće manje upadljiva u odnosu na sva ostala.
Da li imate predlog koju pastu korektno ili bilo koju nadjem u radnjama za auto delove, samo da odgovara poliuretanu?
Hvala
Da li imate predlog koju pastu korektno ili bilo koju nadjem u radnjama za auto delove, samo da odgovara poliuretanu?
Hvala
Last edited by markookram on 10 Oct 2020 20:20, edited 1 time in total.
- art of wood
- Vrhunski majstor
Singer ðŸ‘
Zeleni 3m i zeleni sundjer(tvrdi)
Zeleni 3m i zeleni sundjer(tvrdi)
Last edited by art of wood on 10 Oct 2020 20:54, edited 1 time in total.
- markookram
- Brzi dodavač alata
Drugari hvala vam.
Još jedno pitanje, zašto zelena?
Mozda bolje plava, finija je?
Zelena je gruba, da ne izgrebem sve, da se ne vidi jer ipak cu raditi ručno.
Hvala jos jednom
Još jedno pitanje, zašto zelena?
Mozda bolje plava, finija je?
Zelena je gruba, da ne izgrebem sve, da se ne vidi jer ipak cu raditi ručno.
Hvala jos jednom
Last edited by markookram on 14 Oct 2020 00:05, edited 1 time in total.
Znas li kad i gde mozes da vidis razliku izmedju polir paste 6000 i one koja je 8000 ili 10000 (ne znam odnose "zelena", "plava", na festo pastama je lepo pisala granulacija
)?
Kad radis na staklu, crnom auto laku ili slicnom materijalu, ili kad isterujes vrhunski sjaj na necemu sto je premazano debeloslojnim lakom.
Sve ostalo... sa onom finijom ces samo raditi duze (mnogo duze), a nece biti bas nikakve razlike u krajnjem izgledu. Ne moze ni svaki materijal da se polira do istog nivoa.
A koliko sam shvatio, ti i nemas ostala vrata koja usu u "piano" finish-u, pa ti jednostano nesto takvo ne treba.

Kad radis na staklu, crnom auto laku ili slicnom materijalu, ili kad isterujes vrhunski sjaj na necemu sto je premazano debeloslojnim lakom.
Sve ostalo... sa onom finijom ces samo raditi duze (mnogo duze), a nece biti bas nikakve razlike u krajnjem izgledu. Ne moze ni svaki materijal da se polira do istog nivoa.
A koliko sam shvatio, ti i nemas ostala vrata koja usu u "piano" finish-u, pa ti jednostano nesto takvo ne treba.
- markookram
- Brzi dodavač alata