Ako menjam celu drsku, onda bih je sam pravio iz pocetka, i tu mi izbor drveta nije problem. Kad menjam sve... onda pravim da bude najbolje sto mislim da moze, to jest ne vodim preterano racuna o originalnosti, posto je ona vec nestala. Tako da bi verovatno u igru usao grab ili neka vocka.
Znam i ja da je "rosewood" sve i svasta, al nas naziv je u sustini palisander (koji je isto tako sve i svasta). Ruzino drvo je samo los bukvalan prevod, posto ruza bas i nije neko drvo.
Orah mi najvise vuce, mada bi i kesten mozda igrao, jos samo da nadjem bajc kojim mogu da dobijem odgovarajucu boju (doduse vec duze vreme trazim kako da postignem takvu). Ono oraha sto trenutno imam je dosta svetlo tako da bi ga trebalo potamneti, a ne posvetliti, plus treba dodati crveni ton.
Selak... verovatno bi moglo, al koliko znam, te drske su radjene uljanim "wipe on" finisom, pa ako je vec vracam iz mrtvih, voleo bih da zadrzim sve sto je moguce od originala i dodatke prilagodim njemu.
@riba
Postojeci komad drske je u sasvim pristojnom stanju, tako da nema potrebe da skidam finis sa nje. Samo bih da je "okrpim" kako bi bila upotrebljiva, al da zadrzim sto je moguce vise autenticnosti.
Jeste... malo suludo, al... ko je ikad rekao da sam normalan