Pri kraju sam sa izradom kreveta od parene bukve pa me uskoro čeka farbanje, a kako nemam ama baš nikakvog iskustva sa farbanjem, da li bi neko imao par minuta da mi da neke preporuke/savete?
Naime, nemam nameru da menjam boju krevetu, odnosno ne želim da ga farbam u zelenu, crvenu, šta god, već da ostane što približnije moguće boji drveta u kojoj je sada, ali opet, moram nečim da ga pređem. Neće biti za spolju upotrebnu i poželjno je da premaz bude bezbedan za ljude, naravno

Mislim da znam proces koji me čeka do samog nanošenja nekog premaza, šmirglanje do besvesti sa postepenim povećanjem finoće brusnog papira, uz brisanje čistom krpom izmedju granulacija kako bi se očistila prašina i otpale mrvice sa prethodnog brusnog papira, i na kraju nekoliko brisanja vlažnom krom zbog "dlačica" ako sam dobro razumeo savet MBoleta u jednoj od tema, ali šta posle?
Vidim da ima raznig boja, PU, voda, akril... ali ne znam čime bi bilo najbolje preći krevet. Negde sam pročitao da su boje na bazi vode najbezbednije, da li da idem sa njima?
Da li ima potrebe dva sloja osnovne/temeljne pa dva ili koliko završne pa lak ili kako sve to ide u varijanti kada zapravo ne želim da menjam boju drvetu?
Ili bi možda metoda sa ovog linka bila najbolja za moj slučaje http://www.stolarskaradionica.com/priro ... za-drvo-2/ ali me brine vreme sušenja ovog premaza, odnosno koliko dana bi bilo potrebno poslednjem sloju da se osesi kako bi krevet mogao da se koristi?
Naravno, pričamo o hobi uslovima, bez komore i skupih pištolja

Hvala svima i oprostite na neznanju

:skool: