Dobar dan,
molila bih vas za malu pomoć.
Pravila sam kuhinju po meri od čamovog drveta. Trebala bih da je izbajcujem i izlakiram. Da li mi možete dati savet kako najlakše da postignem izgled kao na ovoj slici. Dopada mi se taj rustični izgled
Hvala
sto se tog lakiranja tice, ima mnogo posla i mnogo prasine i nije za "uradi sam". Tu bajc nije koriscen, nego beli lak (avorio, tj lak boje slonova kost) preko transparentne podloge, a zatim je nabacivana patina u zuckasto-braonkastoj boji i na kraju zavrsni transparentni lak, najverovatnije akrilni.
Na ovom forumu je pozeljno upisati lokaciju u profilu, pa bi bilo dobro da to uradis.
U diskusijama je cesto potrebno da ti neko da informaciju gde cega ima na trzistu, pa je dobro da te svaki put ne zapitkuju gde si. Ovde se javljaju diskutanti i iz dijaspore i cele bivse sfrj.
Last edited by Pezzo on 28 Jan 2014 20:57, edited 1 time in total.
Hvala puno na informaciji. Danas sam vec bila u farbari, pre nego sto sam procitala odgovor. Kupila sam neku belu belinkinu boju sa uv zastitom i voskom. Videcu sta cu postici sa tim. Ako nista kuhinja je od čamovine pa će bar godovi lepo doći do izražaja. Planirala sam da nanesem boju, pa da višak skidam krpom kako bih dobila bar blago senčenje. Da li možete da me posavetujete nekim boljim predlogom? Hvala
Belinka uglavnom pravi premaze koji se nanose cetkom, to je olaksanje za male kucne poslove i 'uradi sam'. Pridrzavaj se uputstva i uvek prvo isprobaj na nekoj povrsini koja se ne vidi ili jos bolje na otpadnom komadu istog materijala. Boje koje koriste profesionalci cesto mogu mogu biti vrlo delikatne za nanosenje, pa ako si bas resila sama to da uradis, onda je to i dobar izbor.
Boje koje se posle nanosenja prebrisavaju krpom su posebne boje, ne moze se tako raditi sa svim bojama. Mislim... u principu sve moze, ali lako dobijes i brljotine koje se tesko ispravljaju.
Hvala na savetima. Kuhinju sam sama ofarbala, koristila sam cetku. Sto se tice skidanja viska krpom o tome nije bilo govora. Boja je sama po sebi lazurna tako da ne bih postigla nikakav efekat. Ravnomerno sam prefarbala sve povrsine. Odustala sam od sencenja (bar za sad). Kuhinja lepo izgleda i ovako. Postavicu slike kasnije. Hvala jos jednom. Pozdrav