tishler wrote:koristio sam malo ......skupe ali zato i odlicne
Jeli premaz cvrsci od obicnih boja? Koristio bi ih za ove stavri koje ja radim, cine mi se bolje za to. Jel bi bile? Naravno na bazi vode su.
Sto se cijene tice ja piksu od 0,75 u Krizevcima placam 11 eura a za ovu boju sam dobio ponudu na isto 11 eura. tako da je meni cijena i vise nego prihvatljiva.
ja sam caparol radio na drvetu i pokazo se odlican pogotovo ako se radi "retro" sa hrastovinom a ti radis sa medijapanom i mislim da je tu bolji pu lak
tishler wrote:ja sam caparol radio na drvetu i pokazo se odlican pogotovo ako se radi "retro" sa hrastovinom a ti radis sa medijapanom i mislim da je tu bolji pu lak
Primarno mi je da se moze valjkom nanesti. Spricanje ne dolazi u obzir. PU lak ide samo spricanjem ili se varam? Ako moze i on valjkom koji proizvod da gledam?
dosta lakse je valjkom farbati vodenim nego pu lakom ali najbolje da uzmes temelj i zavrsni caparol pa da probas na mdf jer ja nisam farbo mdf sa caparalom
tishler wrote:dosta lakse je valjkom farbati vodenim nego pu lakom ali najbolje da uzmes temelj i zavrsni caparol pa da probas na mdf jer ja nisam farbo mdf sa caparalom
Kako ti uspeva da vodeni farbas valjkom. Ja koji god valjak da sam probao, uvek ostavlja mehurice. A probao sam jedno 5-6 razlicitih, svi razlicitog tipa, sundjer, kratka dlaka (moher), duza dlaka, razni proizvodjaci...
mbole wrote:Kako ti uspeva da vodeni farbas valjkom. Ja koji god valjak da sam probao, uvek ostavlja mehurice. A probao sam jedno 5-6 razlicitih, svi razlicitog tipa, sundjer, kratka dlaka (moher), duza dlaka, razni proizvodjaci...
I meni ostavi mjehurice, ali velika vecina ih se nakon pola minute do minut makne sama od sebe, a ono sto ostane zagladim polusuhim valjkom.
Dakle pofarbas povrsinu, potom pricekas minut do dva i sa (vazno) polusuhim valjkom samo prodjes preko pofarbane povrsine. Ne tiskati valjak nego mu dati da svojom tezinom zagladi.
Efekt narandjine kore je kod valjka izrazen naravno. Jubove boje su mi se pokazale lose. Imam zelenu i crvenu i jedva cekam da ju potrosim. Ako trebas manju kolicinu neke boje a ne zelis kupovati cijelu piksu boje uzmi bijelu i u nju stavi dipi pastu. To je odlicna kombinacija.
mbole wrote:Kako ti uspeva da vodeni farbas valjkom. Ja koji god valjak da sam probao, uvek ostavlja mehurice. A probao sam jedno 5-6 razlicitih, svi razlicitog tipa, sundjer, kratka dlaka (moher), duza dlaka, razni proizvodjaci...
umjesto valjka probaj sa lakom drugog proizvodjaca meni se desavalo da pu lak visokog sjaja zorka i jos neki italijanski proizvodjac ostavlja mjeshurice dok colorov ide bez greske (spricanjem) a vodeni mi ne ostavljaju mjehurice nego bude nekako zameljano
Probao i razlicite vodene (Vitex, ErLack, Helios, Jub i jos neki na K nemogu da se setim tacno naziva). Sa spricanjem nemam problema, ali neke stvari je lakse odraditi valjkom.