lakiranje bocnih strana daske

Kako farbati, lakirati drvo, MDF. Pitajte sve o bojama, lakovima, farbama, bajcu. Gde kupiti i slično.
Post Reply
Koki
Šegrt

lakiranje bocnih strana daske

Post by Koki »

Pozdav svima. Imam jedan problem kod lakiranja polica. Kad lakiram poprecno secenu bocnu stranu ona na kraju bude za "pola" nijanse tamnija od ostatka police. Sve tretiram istom granulacijom smirgle. Pre lakiranja naizgled i na dodir ta razlika se ne primecuje, ali posle lakiranja... I da , materijal je topola. Unapred hvala!
runer
Vrhunski majstor

Post by runer »

Posto bok pije mnogo vise tecnosti a i porozniji je ja pribegavam malom triku. Uzmem bezbojni sadolin i natapam bokove da sto vise upiju pa tek onda radim sa sadolinom ili nekom drugom vrstom hemije u boji. ako radim bajcom pazim kako prskam bok ali i tu je moguce zapunjavanje boka da ne pije previse.
Ko ne zna da ne zna bezi od njega!
stolart
Majstor majstora

Post by stolart »

Ја таквих проблема немам , боја ми је иста , али ево баш сам ових дана фарбао једна врата , па ми на таблицама , на попречном пресеку пије више лака , па сам једну руку више нанео лака на таблице .
Додуше нисам нешто многа брусио , нов ми је нож за таблице па је доста глатко .
Last edited by stolart on 06 Feb 2011 17:24, edited 1 time in total.
Koki
Šegrt

Post by Koki »

A takodje sam cuo da nije lose bokove malo preci vlaznom krpom i kad se sasusi poceti sa hemijom. Medjutim i to sam probao i ipak se primeti razlika... Mada verovatno veliku ulogu u svemu tome igra i vrsta drveta, a topola je meko drvo i verovatno je zbog toga uocljiva razlika, ili ne znam, nisam pametan.
laser art
Šegrt

Post by laser art »

Ja isti problem imam,s tim što ja sečem drvo na cnc laseru gde ima puno kantova i uvek mi predstavljaju problem...a rešenje-još nisam našao...
Post Reply