Kako se zove filter koji se stavlja izmedju Kompresora i Pistolja?

Kako farbati, lakirati drvo, MDF. Pitajte sve o bojama, lakovima, farbama, bajcu. Gde kupiti i slično.
Vare
Šegrt

Kako se zove filter koji se stavlja izmedju Kompresora i Pistolja?

Post by Vare »

Zelim da kupim filter koji sluzi za regulaciju pritiska i da zastiti od eventualne vode i ulja iz mpresora. Kako se zove ,gde mogu naci i koliko kosta od prilike . Hvala u napred i Srecna Nova Radna i Uspesna Nova Godina!
beli
Zarezivač olovaka

Post by beli »

Filter se koristi za filtriranje, a ne za regulaciju pritiska. Filter na izlazu kompresora služi za filtriranje vlage iz vazduha, a zove se odvlaživač. Košta od 10 evra pa naviše.
Last edited by beli on 03 Jan 2011 20:17, edited 1 time in total.
Vare
Šegrt

Post by Vare »

nEKI SU MI REKLI DA KORISTI I ZA REGULACIJU PRITISKA PO ZELJI I DA ZAUSTAVLJA SVE IZ KOMPRESORA STETNO DA IZADJE. To su one kao dve bocice...
tishler
Moderator
Moderator

Post by tishler »

mislim da se zove jedinica za pripremu vazduha ili pripremna grupa i ima regulator pritiska ,posudu za odvajanje kondenza i zauljivac

Image
…oʞɐdoɐu ǝuǝɹʞ ǝu oʇsǝu ʞop oɹqop ǝɾ ǝʌs

www.stolarskaradionica.com
Vare
Šegrt

Post by Vare »

E to je to,gde mogu naci da li znate?
tishler
Moderator
Moderator

Post by tishler »

tesko da se nadje ..moze da se kupi :) ja sam kupio u Tuzli a siguran sam da ima i u Beogradu Novom Sadu Kragujevcu..zato napisi odakle si i neko ce da da odgovor gdje ima da se kupi..:)
…oʞɐdoɐu ǝuǝɹʞ ǝu oʇsǝu ʞop oɹqop ǝɾ ǝʌs

www.stolarskaradionica.com
Vare
Šegrt

Post by Vare »

Da tesko se nadje. :)Koliko kosta ta stvarcica? Ja sam iz bg ,pa ako neko slucajno zna firmu neku ili bilo sta nek napise.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Ko sto ti je tisler napisao, to sto si video su tri stvari u jednom (svaka ima svoju namenu).

Regulator pritiska - regulise pritisak, ko sto mu ime i kaze. Prpremna grupa je generalno namenjena za postavljanje na kraj fiksne instalacije vazduha, znaci na nekom mestu koje je udaljeno od kompresora. Posto pritisak nije isti na izlazu iz kompresora i na kraju fiksne instalacije, treba ti i ovaj regulator.

Nauljivac - dodaje maglu od ulja u vazduh. Koristi se za pneumatske alate tipa brusilice, busilice, heftalice... NIKAKO nemoj da pistolj za farbanje okacis na njegov izlaz (ne zelis ulje u boji ili laku), i koristi razlicita creva za farbanje i ostale alate (ulje ostane u crevu).

Odvlazivac - uklanja vlagu iz komprimovanog vazduha. Treba da se nalazi sto je moguce blize pistolju za farbanje.

Postoje i posebni mali odvlazivaci koji se montiraju na sam kraj creva tik pre pistolja.
Postoji i "polu-pripremna grupa", koja ima regulator pritiska i samo odvlazivac ili samo nauljivac, mada su retke po prodavnicama.

Znaci, ako zelis samo da farbas, a nemas fiksnu instalaciju, i imas regulator pritiska na kompresoru (jako retko sam vidjao kompresore bez toga), onda mozes da prodjes i samo sa ovim maleckim.
U ostalim slucajevima treba ti ili komplet pripremna grupa ili ako nadjes neku od ovih "polu" (u zavisnosti sta radis treba ti ili nauljivac ili odvlazivac, ili oba).

Pripremnih grupa ima po svim bolje snabdevenim prodavnicama alata, od Woby-a, preko Merkura, pa do prodavnica koje drze pistolje za farbanje i pneumatski alat. Naravno ima ih i na Bubanj potoku subotom (ako juris cenu).
Nexent
Majstor

Post by Nexent »

Ova spravica sa slike ima da se kupi tamo gde prodaju einhelov alat.Ja sam je platio oko 4.000,00 din letos u jednoj bolje snabdevenoj gvozdjari.
To znaci da nece biti skuplje od 50 e, a verovatno moze biti i jeftinija.
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

ako ti treba samo za farbanje separator vlage sa manometrom te kosta oko 1500rsd(ja imam takav)ali imam na pistoljima i miniseparator zbog kondensa u crevu jer na 10m creva se nakupi vlage.e onda si spreman za farbanje(ako si u nedoumici mogu ti slikati)
pozdrav!!!
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
stolart
Majstor majstora

Post by stolart »

Обавезно потражи и овајмали сепаратор влаге пре пиштоља , јер колико год да имаш добар сепаратор на излазу влага се ствара у цреву .
Ја сам по савету једног старијег столара направио бицу у коју ми иде ваздух из компресора па тек кратким цревом (да бих избегао кондез) до пиштоља . Када сам на пиштољ поставио мали сепаратор у њему се при фарбању појавила вода.А припремну јединицу имам и на изласку из компресора и на изласку из боце .
Vare
Šegrt

Post by Vare »

Singer ,jel mozes da slikas to da vidim kako to izgleda. oba. Ja sam iz batajnice ,pa me zanima gde bih mogao to da uzmem blize. I hvala SVIMA na savetima.
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

Vare wrote:Singer ,jel mozes da slikas to da vidim kako to izgleda. oba. Ja sam iz batajnice ,pa me zanima gde bih mogao to da uzmem blize. I hvala SVIMA na savetima.
mogu :)
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
Vare
Šegrt

Post by Vare »

Kad postavljas jer ja mislim da krenem sad u potragu za tim? :)
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

Vare wrote:Kad postavljas jer ja mislim da krenem sad u potragu za tim? :)
hteo sam da slikam al baterije prazne,cim ih napunim slikam.;)
Post Reply