Patiniranje krila
Radionica osvjezena sa novim stokom i oblogom vrata,

Mada je i ovo slika sa mobilnog, ne vide se prave boje, inace su stok antracitgrau, a vrata rubin crvena.

Mada je i ovo slika sa mobilnog, ne vide se prave boje, inace su stok antracitgrau, a vrata rubin crvena.
Last edited by hak1 on 04 Nov 2012 21:46, edited 1 time in total.
Kad se spava, spavam. Kad se jede, jedem. Kad se radi, ne smetam.
Da ne znate gdje u Beogradu ima da se kupi neki pistolj za farbanje, nista profi, samo da moze amaterski korektno da radi, dizna 1.7 za PU lakove.
Posto idem do Beograda, rekoh da tamo kupim, jer kod nas su bas krsevi od pistolja.
I jos ako moze neka adresa radnji za prodaju alata, mozda naadjem neke sitnice , koje mi trebaju.
Pozzzzzzzzzzz........
Posto idem do Beograda, rekoh da tamo kupim, jer kod nas su bas krsevi od pistolja.
I jos ako moze neka adresa radnji za prodaju alata, mozda naadjem neke sitnice , koje mi trebaju.
Pozzzzzzzzzzz........
Kad se spava, spavam. Kad se jede, jedem. Kad se radi, ne smetam.
tako je :prs:parketar wrote:Devibilis je profi pistplj i sigurno nije ispod 150-200 e,najjeftiniji.
SATA- 300-600e
DeVilbiss-200-400e
Asturo ,Sagola,Iwata-150-300e
kopije kineske se krecu od 25-50e
pa ti sad odluci.:prs:
cenovni rang je u zavisnosti od namene pistolja

da napomenem i to da sa kopijama kineskim mozes da uradis posao ali uz dosta vezbanja(nemoj misliti da ovi skupi rade sami,vec su razlike za amatera ne uocljive ):prsgore:
npr. ja sam zadnji pistolj pazario ovaj(najnoviji i najnajnaj-stvarno je vrhunski)ali me kostao 350e za kes.:prs:
http://www.youtube.com/watch?v=ovxtRseVlmI
Last edited by singer on 14 Nov 2012 20:10, edited 1 time in total.
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
Ja sam radio sa takvim pistoljima koji imaju puno rupica za vazduh i mogu vam reci da su mi se smucili, bez obzira koliko ih ko hvalio i cenio. Malo malo pa se zacepi neka rupica, pa prekidas rad na pola da trazis iglicu da ga cackas. Asturo je puna kapa, Iwata je odlican ali nemam pojma da li to neko kod nas prodaje. Za vece poslove je dovoljna i mala kompresiona posuda od 5, max 10 litara sa rucnim mesacem, mada mi i to zavrsi obican Asturo. Sad, ne znam da li su svi ovi kod nas original ili ima i plagijata, ja sam sve moje kupio u Italiji i ni jednom jos uvek nista ne fali.
slazem se sa tobom,ja koristim satu godinama a kad sam kupovao prvo sam hteo satu 4000Bjet (dobio bih je za 400e)medjutim cuo sam od ljudi u toj bransi da se sata proizvodi u kini zadnjih godina :arg: tako da sam se odlucio za dewilbiss(ipak je made in UK)i samo se tamo pravi(taj model)dok ostale prave i u brazilu i ko zna gde josmiloscale wrote:dobar pistolj singer pre neki dan farbao drugu motor sa njim uzeo ode jenog drugara posto imao manju diznu mada se ja ipak sate neodricem
p.s. mogao sam se otvoriti jos za 50e ali reko da probam i drugi

Last edited by singer on 16 Nov 2012 11:13, edited 1 time in total.
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
imam i ja kineskih pistolja ali ih koristim za marginalne poslove.
kad farbas 4-8 sati u kontinuitetu jako je bitna ergonomija i tezina samog pistolja,
kineske kopije su ok ali nisu za profi farbanje jer im je podesavanje pregrubo i znaju imati rupa ili zadebljanja u lepezi pa ako farbas nesto jako bitno ili neku skupu farbu moze da ti se razbije o glavu.
usporedba je ista kao i kod kola.
i bmw i jugo idu ali kako ???
stici ces na cilj i sa jednim i sa drugim ali perfomanse,udobnost,pouzdanost i sve ostalo je diskutabilno
evo primer za cega koristim koje pistolje:
kinesku kopiju za temelj mdf-a ili spricgit kola,
sata jet rp za zavrsnu kod mdf-a,sata hvlp2000 za bazu kod kola,
devilbiss za bazu i lak kod kola ili lak kod mdf-a
imam i jedan mini jet 1.0 dizna,njega koristim za tesko dostupna mesta recimo kad radim alu felne.
kinesku kopiju za vodene lakove
kad farbas 4-8 sati u kontinuitetu jako je bitna ergonomija i tezina samog pistolja,
kineske kopije su ok ali nisu za profi farbanje jer im je podesavanje pregrubo i znaju imati rupa ili zadebljanja u lepezi pa ako farbas nesto jako bitno ili neku skupu farbu moze da ti se razbije o glavu.

usporedba je ista kao i kod kola.
i bmw i jugo idu ali kako ???
stici ces na cilj i sa jednim i sa drugim ali perfomanse,udobnost,pouzdanost i sve ostalo je diskutabilno
evo primer za cega koristim koje pistolje:
kinesku kopiju za temelj mdf-a ili spricgit kola,
sata jet rp za zavrsnu kod mdf-a,sata hvlp2000 za bazu kod kola,
devilbiss za bazu i lak kod kola ili lak kod mdf-a
imam i jedan mini jet 1.0 dizna,njega koristim za tesko dostupna mesta recimo kad radim alu felne.
kinesku kopiju za vodene lakove
znam 
ni ja ne mislim da "komplet" pistolje rade u kini :butter: nego komponente dok telo rade u nemackoj tako da made in i dalje ostaje isti(ali pistolj cini i komponente kao dizna,igla,kapa,federi,dihtunzi,lonce a na njima nepise made in....:pun:

ni ja ne mislim da "komplet" pistolje rade u kini :butter: nego komponente dok telo rade u nemackoj tako da made in i dalje ostaje isti(ali pistolj cini i komponente kao dizna,igla,kapa,federi,dihtunzi,lonce a na njima nepise made in....:pun: