Zatvaranje pora

Kako farbati, lakirati drvo, MDF. Pitajte sve o bojama, lakovima, farbama, bajcu. Gde kupiti i slično.
velja
Vrhunski majstor

Post by velja »

DrNikola je u pravu. To je jedan od razloga. Drugi, takodje znacajan, je taj da je kod intarzija potrebno prekriti prelaze, tako da izgleda "kao zastakljeno" a tu su razlicite vrste furnira, razlicita orjentacija godova.. Sve u svemu sa klasicnom podlogom nikad ne dobijam te rezultate. Ako je velika rupa (1mm na primer) posle dan-dva susenja obrusim i bude ravno onda drugi sloj prajmera pa zavrsni 2 ruke i kad se sve osusi bude RELATIVNO ravno a onda, posle mesec-dva pokazu se neravnine. Kao da lak usahne gde je debeo. Posto meni proces farbanja traje 3-5 dana ja ne mogu vise da cekam. Zato sam mislio da koristim taj pore filler ili kako ga neki zovu grain filler da spahlom nanesem par puta dok ga ne izravnjam pa onda klasika...
Kako kazu nasi stari: "Bolje znati mnogo i cesto, nego ne znati nista, povremeno nikad, kojekude..."
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

veljo,nanesi 3-4 ruke pu-podloge transparentne,a lakiraj lakom za kola(ja koristim duxone dx 44 dupont),mislim da ces taj problem resiti jer autolak mozes posle peglati(smirglati i polirati)jer je deblji i elasticniji od pu-laka:):):)
pozdrav!!!
Last edited by singer on 26 Dec 2009 11:03, edited 1 time in total.
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
velja
Vrhunski majstor

Post by velja »

Kako kazu nasi stari: "Bolje znati mnogo i cesto, nego ne znati nista, povremeno nikad, kojekude..."
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

probaj ovo sto sam ti napisao resices problem dilatacija izmedju sastava.:)kad budes nanosio podlogu slobodno nalivaj u razmacima od po 1h a posle dan dva smirglaj dok nedobijes glatko(gde su vece rupe tu naknadno nalij)jer ces sa vibracionom slajfericom sve poskidati(poravnati)kad obajcujes ,3-4 ruke podloge i 2 ruke autolaka sa poliranjem ima da bude kao pasja kesa i ravno glatko.:D:D:D
pozdrav!!!
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
DrNikola
Majstor stolar

Post by DrNikola »

Tolikoste ga zakomplikovali sa kačenjem slika da uopšte nemam želju to da radim a imam slikice koje bi bile zanimljive za ovu temu.:(:(:(:(
nesha bajc
Zarezivač olovaka

Post by nesha bajc »

velja wrote:Ne mogu da nadjem na sajtu RENNER taj pore filler. Da li znas oznaku?
oznaka za ispunjivač ti je RMM030, cena je oko 700,00 din po kg. Značajno je gušći od ispunjivača za parket.

Nisam siguran da uputstva ima na sajtu renner. Pošalji mi mail pa ću ti poslati.
dragisa dragisa
Majstor

Post by dragisa dragisa »

DrNikola wrote:Tolikoste ga zakomplikovali sa kačenjem slika da uopšte nemam želju to da radim a imam slikice koje bi bile zanimljive za ovu temu.:(:(:(:(
јх бре Ниџо, баш си на крајсрца.
Тури те сликице, ниси ваљда толики намћор.

ДАЈ ТЕ СЛјКЕ!!!
Tri puta meri, jednom seci... i tako jedno pet šest puta
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

daaajjj slikkeee!!! gladni smo.:lol::lol::lol::lol::lol:
DrNikola
Majstor stolar

Post by DrNikola »

Koliko muke oko slika!
Image
Image
Image
Evo malo za početak!!!!;););)

*** mbole ***
Sredio malkice slike.
Zadrzis misa iznad slike, u prozorcetu koje se pojavi kliknes na "More", kliknes na tab "Get link code", i pokupis kod pored koga pise "Clickable thumbnail "
Last edited by mbole on 27 Dec 2009 10:28, edited 1 time in total.
WoodArt
Dodavač alata

Post by WoodArt »

Veljo, ako ne želiš improvizacije onda kupiš vud filer.
Nanosi se četkom, a zatim krpom utrljava u drvo.
Posle toga brusi i nastavlja sa bajcovanjem i lakiranjem.
Filer sam kupovao u Beoicli ali više ga nemaju.
Zadnju količinu sam kupio kod "Drvo i umetnost" iz Čačka.
DrNikola
Majstor stolar

Post by DrNikola »

Veljo kao što nadam se vidiš sve su pore zatvorene ali da se ne hvalim Ja, ovo je radio profesijonalac tako da ja za farbanje nemam nikakve zasluge ali samo da se vidi da se može popuniti i najdublja pora. Materijal je Zebrano fine-line iz Frischeis-a i ima neverovatno duboku poru.

Image
Image
Image
Last edited by DrNikola on 27 Dec 2009 13:17, edited 1 time in total.
dragisa dragisa
Majstor

Post by dragisa dragisa »

DrNikola wrote:Koliko muke oko slika!

Evo malo za početak!!!!;););)

*** mbole ***
Sredio malkice slike.
Zadrzis misa iznad slike, u prozorcetu koje se pojavi kliknes na "More", kliknes na tab "Get link code", i pokupis kod pored koga pise "Clickable thumbnail "
Ето, видиш да није млого болело.
Tri puta meri, jednom seci... i tako jedno pet šest puta
DrNikola
Majstor stolar

Post by DrNikola »

Ma ceo dan sam se juče igrao sa tim!
DrNikola
Majstor stolar

Post by DrNikola »

Ova slika je užasnog kvaliteta ali je iz najveće blizine!

Image
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

DrNikola wrote:Materijal je Zebrano fine-line iz Frischeis-a i ima neverovatno duboku poru.
Uh, ti fineline furniri imaju "pore" da se smrznes. Nije bitno kako se zovu, posto se u sustini svi prave od samo par vrsta drveta pa se fabricki toniraju i onda sklapa sara tako da izgleda ko odgovarajuce drvo. Sustinski njihova proizvodnja ide tako sto se prvo izreze gomila furnira, onda se furniri toniraju, pa se sloze u odgovarajucem rasporedu u veeeeeliku kocku, ulepe u blok, i onda se iz tog bloka sada reze novi furnir. "Pore" to jest sastavi izmedju listova furnira su jako duboki.
Stocic koji sam skoro radio je bio furniran bas time (samo sto je kod mene dezen bio hrast). Trebalo je bas puno nanosenja filera (one vodene osnovne za parket) kako bi se to poravnalo. Al na kraju je ispalo odlicno.
Post Reply