Zatvaranje pora
DrNikola je u pravu. To je jedan od razloga. Drugi, takodje znacajan, je taj da je kod intarzija potrebno prekriti prelaze, tako da izgleda "kao zastakljeno" a tu su razlicite vrste furnira, razlicita orjentacija godova.. Sve u svemu sa klasicnom podlogom nikad ne dobijam te rezultate. Ako je velika rupa (1mm na primer) posle dan-dva susenja obrusim i bude ravno onda drugi sloj prajmera pa zavrsni 2 ruke i kad se sve osusi bude RELATIVNO ravno a onda, posle mesec-dva pokazu se neravnine. Kao da lak usahne gde je debeo. Posto meni proces farbanja traje 3-5 dana ja ne mogu vise da cekam. Zato sam mislio da koristim taj pore filler ili kako ga neki zovu grain filler da spahlom nanesem par puta dok ga ne izravnjam pa onda klasika...
Kako kazu nasi stari: "Bolje znati mnogo i cesto, nego ne znati nista, povremeno nikad, kojekude..."
veljo,nanesi 3-4 ruke pu-podloge transparentne,a lakiraj lakom za kola(ja koristim duxone dx 44 dupont),mislim da ces taj problem resiti jer autolak mozes posle peglati(smirglati i polirati)jer je deblji i elasticniji od pu-laka:):):)
pozdrav!!!
pozdrav!!!
Last edited by singer on 26 Dec 2009 11:03, edited 1 time in total.
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
Pokusao sam da uslikam neke od tih situacija pa pogledajte:
http://picasaweb.google.com/Velja.Cvetk ... 7615268114
http://picasaweb.google.com/Velja.Cvetk ... 6770218498
http://picasaweb.google.com/Velja.Cvetk ... 7615268114
http://picasaweb.google.com/Velja.Cvetk ... 6770218498
Kako kazu nasi stari: "Bolje znati mnogo i cesto, nego ne znati nista, povremeno nikad, kojekude..."
probaj ovo sto sam ti napisao resices problem dilatacija izmedju sastava.:)kad budes nanosio podlogu slobodno nalivaj u razmacima od po 1h a posle dan dva smirglaj dok nedobijes glatko(gde su vece rupe tu naknadno nalij)jer ces sa vibracionom slajfericom sve poskidati(poravnati)kad obajcujes ,3-4 ruke podloge i 2 ruke autolaka sa poliranjem ima da bude kao pasja kesa i ravno glatko.
:D:D
pozdrav!!!

pozdrav!!!
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
- nesha bajc
- Zarezivač olovaka
- dragisa dragisa
- Majstor
јх бре Ниџо, баш си на крајсрца.DrNikola wrote:Tolikoste ga zakomplikovali sa kačenjem slika da uopšte nemam želju to da radim a imam slikice koje bi bile zanimljive za ovu temu.:(:(:(
Тури те сликице, ниси ваљда толики намћор.
ДАЈ ТЕ СЛјКЕ!!!
Tri puta meri, jednom seci... i tako jedno pet šest puta
Koliko muke oko slika!

Evo malo za početak!!!!;););)
*** mbole ***
Sredio malkice slike.
Zadrzis misa iznad slike, u prozorcetu koje se pojavi kliknes na "More", kliknes na tab "Get link code", i pokupis kod pored koga pise "Clickable thumbnail "

*** mbole ***
Sredio malkice slike.
Zadrzis misa iznad slike, u prozorcetu koje se pojavi kliknes na "More", kliknes na tab "Get link code", i pokupis kod pored koga pise "Clickable thumbnail "
Last edited by mbole on 27 Dec 2009 10:28, edited 1 time in total.
Veljo kao što nadam se vidiš sve su pore zatvorene ali da se ne hvalim Ja, ovo je radio profesijonalac tako da ja za farbanje nemam nikakve zasluge ali samo da se vidi da se može popuniti i najdublja pora. Materijal je Zebrano fine-line iz Frischeis-a i ima neverovatno duboku poru.

Last edited by DrNikola on 27 Dec 2009 13:17, edited 1 time in total.
- dragisa dragisa
- Majstor
Ето, видиш да није млого болело.DrNikola wrote:Koliko muke oko slika!
*** mbole ***
Sredio malkice slike.
Tri puta meri, jednom seci... i tako jedno pet šest puta
Uh, ti fineline furniri imaju "pore" da se smrznes. Nije bitno kako se zovu, posto se u sustini svi prave od samo par vrsta drveta pa se fabricki toniraju i onda sklapa sara tako da izgleda ko odgovarajuce drvo. Sustinski njihova proizvodnja ide tako sto se prvo izreze gomila furnira, onda se furniri toniraju, pa se sloze u odgovarajucem rasporedu u veeeeeliku kocku, ulepe u blok, i onda se iz tog bloka sada reze novi furnir. "Pore" to jest sastavi izmedju listova furnira su jako duboki.DrNikola wrote:Materijal je Zebrano fine-line iz Frischeis-a i ima neverovatno duboku poru.
Stocic koji sam skoro radio je bio furniran bas time (samo sto je kod mene dezen bio hrast). Trebalo je bas puno nanosenja filera (one vodene osnovne za parket) kako bi se to poravnalo. Al na kraju je ispalo odlicno.