Kome treba knjiga, nek ostavi mail u inbox.
@art of wood
Vidis, za furnir / masiv, kod nas se u 95% slucajeva koristi Sayerov 2k akril (TZ7005 / TZ7025)

Ne zuti (cesto se radi beljeno), ultrabrz za rad - u jednom danu bajc, grund, lak i sklapanje (mozda i isporuka), tanak sloj, sto u mat varijanti meni deluje mnogo prirodnije od PU. Nedostatak - meksi je i lakse se osteti.
Oko poliranja PU (ral) sjaj laka. Koliko je tesko (teze) polirati, meni je tesko da procenim, jer se tako radilo u 95% slucajeva pa sam retko imao prilike da uporedim

Dosta sam se nasmirglao i (pred)polirao solid surface stvari, a tek to nije lako

Jednostavno, musterije su takve da za ove skuplje stvari traze i ekstra izgled i kvalitet. Farbara nije prava komora (da ne kazem na sta lici) i cesce se desi da ostane neka peckica / trunkica sto tesko da moze da prodje, + sto se ne zategne uvek savrseno, ima nesto kore... znas i sam... a tako da izadje iz radionice... tesko.
Radili smo nesto stvari i akrilom preko RALa, sto Sayerovim, sto auto programom kao Singer. Ja nesto nisam bio odusevljen iako sam ocekivao da bude i ponajbolje, deluje mi nekako "mutnije" nego PU (ral) sjaj.