problem sa mdf-om u visokom sjaju

Kako farbati, lakirati drvo, MDF. Pitajte sve o bojama, lakovima, farbama, bajcu. Gde kupiti i slično.
bos_ske
Brzi dodavač alata

Post by bos_ske »

zavrseno :-)
exinterijer
Šegrt

Post by exinterijer »

Pozdrav svima

Evo jedno pitanje profesionalcima u vezi visokog sjaja brušenja i poliranja. Da li je istina ili su to pak samo priče da se na boji visokog sjaja neće vidjeti risevi ni nakon lakiranja ako se brusi festool rotacionom brusilicom ???
Ja sam do sada to radio sa boschom plavim, metabom i rupesom ali naravno nakon nanošenja boje visokog sjaja uvijek su mi se prilikom sušenja pojavili risevi od brusilice i kad sam plohu prešao 4-5 puta. Naravno risevi se ne vide dok se boja nanese nego se pojavi čim boja malo zasuši.
Inače brusio sam temeljnu boju sa 280 i 400
Kupio bih festool brusilicu samo za te stvari samo naravno ne bih bacio 350-400€ u zrak ako to ne drži vodu
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

da bi visoki sjaj tako i ostao pre farbanja moras zavrsiti sa 600 ili 800 granulacijom.

poliranje ne izvlaci riseve vec zadebljanja laka i "overspray".

risevi ti ostanu zato sto ispari razredjivac,tako da trebas prskati jos jednu ruku u razmaku od 1-2 sata.

to je ako radis pu ili akril -solventni.

ja radim tako da uradim zavrsnu u matu pa posle nje akril lak i tada dobijes visoki sjaj.

ne kupuj slajfericu zbog masine sto te neko nagovorio,poenta je u smirgli(granulaciji)

to je isto kao i cirkular-ne sece motor vec testera :prs:
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Singer je vec odgovorio na 90%, a ja moram da pitam sta je "rotaciona brusilica"?
Pretpostavljam da mislis na "random orbit" ili kako je ovde najcesce krste "ekscentar".

Sve ove firme koje si naveo prave vrhunski alat, a Visoki sjaj mozes da postignes i rukom, tako da veze blage sa zivotom nema da ono sto odradi festo ne moze da odradi neka od pomenutih. Naravno uz odgovarajucu upotrebu i odgovarajucu smirglu.
miloscale
Majstor majstora

Post by miloscale »

apsolutno se slazem sa gornja dva posta mozes da brusis i sa koneskom od 10e i sa profi masinom 400-500e bitno je da nadjes adekvatnu granulaciju smirgle
exinterijer
Šegrt

Post by exinterijer »

hvala dečki to sad i sam vidim i da kako je singer i rekao nema šanse da popunim one riseve od šmirgla na temelju, probao sam brusiti polirati najgrubljom 3m fast cut i došao sam na jednom mjestu do temelja ali nula bodova ris se vidi od šmirgla, tko bi rekao da bi granulacija 400 bila pregruba na temelju. Uspije sakriti malo ali on i dalje ostaje. Red je ponovo lakiranje da bih popunio te riseve bojom.
hvala svima

LP
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

moj ti je savet mat zavrsna i lak preko :prsgore:
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
dejanpetrovic
Zarezivač olovaka

Post by dejanpetrovic »

Medijapan za stolove je najgore moguće rešenje - iz iskustva govorim. To je toliko osetljivo koja god da je boja u pitanju da se vrlo lako ošteti i tragovi ostaju... :(
Post Reply