Beljeni hrast

Kako farbati, lakirati drvo, MDF. Pitajte sve o bojama, lakovima, farbama, bajcu. Gde kupiti i slično.
Post Reply
ljubapo
Dodavač alata

Beljeni hrast

Post by ljubapo »

Treba da repariram klub sto od jasena tako da dobije izgled beljenog hrasta.....imam mat lak i bajc na vodenoj bazi ali kako da dobijem trazeni efekat....pomoc
Last edited by ljubapo on 30 May 2013 23:46, edited 1 time in total.
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

pretpostavimo da si Ljuba iz Pozarevca za pocetak :pucko::pucko::pucko:

pogledaj obavestenje na sajtu podebljanim slovima ;)
Last edited by singer on 31 May 2013 10:28, edited 1 time in total.
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
ljubapo
Dodavač alata

Post by ljubapo »

Nisam iz Pozarevca I nisam shvatio sta da gledam...nisam ni stolar ali silom prilika moram I time da se bavim,nije mi tesko nego nemam alat nemam radionicu, sve rucno I na terasi.Hocu da ismirglam sto I da posle napravim efekat izbeljenog hrasta....koja boja I postupak....mozda ne bude izbeljeni neko izelenjeni ili sa vise boja.
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Na vrhu stranice lepo pise: Molimo članove da u svoj profil upišu i podatak odakle su.
Jel sad jasnije?
A pise i u pravilima foruma, koja jednostavno nisi ni procitao, kao i vecina ostalih :)
Pezzo
Ultra majstor

Post by Pezzo »

Mozda je bolje ne javljati se na ovakve teme. Nije mi cilj da te obeshrabrim, ali mislim da je dobro odmah reci ljudima da se ne zanose, to bi bio iskren i posten odgovor.
Tzv. beljeni hrast je, bez dobrog iskustva, jako tesko lepo uraditi i na cistom novom drvetu ili furniru. To je jedan bajc koji je mozda najpipaviji za rad i svaka ispravka se vidi i posle lakiranja. Nanosi se iskljucivo prskanjem. Za reparacije vec tretiranog drveta mogu da ti preporucim samo pokrivne boje, mada s'obzirom da mislis to da radis na terasi, cetkom ili valjkom i bez ikakvog iskustva, i to ce se svakako (manje ili vise) odraziti na kvalitet.
ljubapo
Dodavač alata

Post by ljubapo »

Necete me obeshrabriti zato sto sam sto sam bajcovao I lakirao na terasi i nije komplikovano...sto je od jasena puno drvo gornja ploca iz spojenih dasaka, sve malo sareno,bajc tresnja lak mat sve na vodenoj bazi.Kako se ploca vremenom malo iskoritala pojavili se zazori vreme je da se promeni izgled.....smirglanje,lanci I kuke da se namerno osteti,srafciger da se namerno zareze I izdubi, dleto da se namerno otvore zazori a onda da se sve ponovo izbajcuje I oboji da se dobije efekat beljenja u osnovi.....na more se ne ide pa da se zanimam uz ladno pivo na terasi.Ako je neko radio nesto slicno ili mozda zna nekog umetnika koji ovo radi za male pare neka napise neku rec o tome ili da neki savet koju boju i kako naneti i skinuti, redosled nanosenja boje bajca,laka i slicno.:),
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Nisam nikada probao, ali koliko sam ukapirao, nanese se beli bajc ili bela patina, pa se nakon toga obrusi skoctch brite-om, tako da ostane samo u porama.

Cini mi se da je neko vec pisao detaljno o tome, potrazi malo po forumu.
Post Reply