Belo...

Kako farbati, lakirati drvo, MDF. Pitajte sve o bojama, lakovima, farbama, bajcu. Gde kupiti i slično.
Post Reply
maya
Dodavač alata

Belo...

Post by maya »

Nadam se da cu konacno dobiti pravi savet za poduhvat zvani bojenje brodskog poda u belo. Naime, zelim da mi pod u jednoj sobi i u kupatilu bude beo ali sarenkast..Ja bih to rekla "izdrndan",zapravo da izgleda staro.
Neko mi je rekao da mogu da premazujem voskom, pa tek onda farbam ali s obzirom da je povrsina velika nisam sigurna da je to pravo resenje.
Da li bi sistem bajca bio dobro resenje?
I koji bajc da kupim.
Hvala Puunoo!:)
Sasa
Moderator
Moderator

Post by Sasa »

Ti efekti starog mogu se izvesti na vise nacina, najbolje potrazite u vasoj blizini nekog od prodavaca poliuretanskih lakova i objasnite mu sta zelite, siguran sam da cete tako najbolje rijesiti problem! Ili angazujte profesionalca da to odradi!
Nikola
Majstor majstora

Post by Nikola »

Ja bih to uradio vodenim belim bajcem (nanosenje sundjerom ili krpom, utrljavanje, negde malo vise bajca negde manje i dobija se taj sarenkasti fazon), a preko vodeni bezbojni lak... Mada, pogotovo ako je neki skupi brodski pod, poliuretani su mnogo mehanicki izdrzljiviji i trajniji...
Trt, mrt, zivot ili smrt!
maya
Dodavač alata

Post by maya »

Hvala na savetima.Nije mi do profesionalca, zelim sama da se igram i uradim sta sam zamislila. Kada pocnem slikacu kako sam se umazala (nikad radila nista slicno) i kakav je pod.Pa da ocenite ko je bolje ispao od nas dvoje ;)
parketar
Majstor

Post by parketar »

Jedva cekam da vidim.:)
Post Reply