Belilo

Kako farbati, lakirati drvo, MDF. Pitajte sve o bojama, lakovima, farbama, bajcu. Gde kupiti i slično.
Post Reply
parketar
Majstor

Belilo

Post by parketar »

Danas sam lakirao neka vrata PU er lakom za namestaj i ispalo je savrseno glatko,ali mi je lak odjednom pobeleo kad se osusio.sta moze da bude problem?to mi se jos nije desavalo.prvo sam isao nitro bajc pa podloga za lak i zavrsni.jedino sta mi pada napamet je to da nije bajc i podloga bila suva(sto i jeste jer sam pravio pauzu od desetak minuta izmedju slojeva),ali ne vidim zasto bi od toga pobeleo.mozda od vlage?vec je bilo vece kada sam zavrsio a posto farbam napolju stvorila se rosa na drvetu...?
singer
Glavni moler
Glavni moler

Post by singer »

velika vlaznost u vazduhu prouzrokuje belilo.;)
najizrazajnije u nitro premazima.
Nema tog industrijskog giganta od koga mi ne mozemo napraviti malo ili srednje preduzece!!!
parketar
Majstor

Post by parketar »

dali ce nestati belilo ako nanesem jos jedan sloj laka ili moram da smirglam do drveta???
mbole
Profesor
Profesor

Post by mbole »

Ne uskacite u "tudju" temu.
Napravio sam novu
parketar
Majstor

Post by parketar »

hvala mbole.Jutros sam naneo novi sloj laka i za sada izgleda ok.videcemo kada se osusi.nisam imao vise laka za namestaj nego sam pu lakom za parket.jedina "mana" koliko vidim u odnosu na ovaj prvi lak je sto mu treba puno vremena da se osusi.
Post Reply