Pozdrav,
Kojom granulacijom smirglati pre farbanja drveta? U mom slucaju camovine.
Ja sam mislio da idem do 180, recimo 80 pa 120 pa 180. Da li je to dovoljno?
Postupak pre farbanja ili lakiranja
Re: Postupak pre farbanja ili lakiranja
Cime farbas?
Lakom (providnim), farbom (neprovidna boja), lazurom... kojom vrstom (PU, vodena, uljana...)
Sta zelis da postignes, to jest kako zelis da izgleda na kraju?
Lakom (providnim), farbom (neprovidna boja), lazurom... kojom vrstom (PU, vodena, uljana...)
Sta zelis da postignes, to jest kako zelis da izgleda na kraju?
Uff.
Pa ja sam mislio Irkom Gold za napolje (neka providna nijansa, hrast recimo), za prvi put mislim da je to dosta od mene. U dva premaza cetkom sam planirao bez smirglanja izmedju. Da se vide sare na drvetu.
Znaci sto jednostavnije da bude, a da fino izgleda. Ako je moguce tako.
Znam i za bajcovanje pa lakiranje ali to mi je sada komplikovano, to je sledeci korak za drugi projekat. (podprozorske daske).

Znaci sto jednostavnije da bude, a da fino izgleda. Ako je moguce tako.

Znam i za bajcovanje pa lakiranje ali to mi je sada komplikovano, to je sledeci korak za drugi projekat. (podprozorske daske).

Pa da smirglam onda 80, 120 pa 180 ili drugacije? Imam onaj orbitalni sender, je li ok sa njim?
Odakle treba da krenes.. zavisi od toga kakve su daske/grede/sta je vec koje imas.
Mogu da budu "dlakave" direktno sa stovarista, a mogu da budu proterane kroz diht i sasvim lepo glatke, samo sa talasicima od dihta.
Sto je grublja povrsina, kreces od grublje smirgle.
Moze orbitalnim.
Funkcionalno, razlika izmedju 120, 180 ili 240 je prilicno zanemarljiva.
E sad...
Posto niko ne moze da zna sta se tebi svidja, moj predlog ti je da prvo par otpadnih letvica osmirglas do razlicite granulacije, i predjes cime vec hoces.. pa ces videti kako koja izgleda i koja ti se dopada.
Mogu da budu "dlakave" direktno sa stovarista, a mogu da budu proterane kroz diht i sasvim lepo glatke, samo sa talasicima od dihta.
Sto je grublja povrsina, kreces od grublje smirgle.
Moze orbitalnim.
Funkcionalno, razlika izmedju 120, 180 ili 240 je prilicno zanemarljiva.
E sad...
Posto niko ne moze da zna sta se tebi svidja, moj predlog ti je da prvo par otpadnih letvica osmirglas do razlicite granulacije, i predjes cime vec hoces.. pa ces videti kako koja izgleda i koja ti se dopada.
Ok, hvala puno.
Pa prilicno su glatke povrsine, sve provuceno kroz diht, pre toga abrihter. Ja bih tako ostavio sto se mene tice.
Međutim naisao sam na post vezano za otvaranje pora u drvetu i koliko je to vazno Ali ne precizira se koje drvo itd.
To me zbunilo malo. Hvala!
Pa prilicno su glatke povrsine, sve provuceno kroz diht, pre toga abrihter. Ja bih tako ostavio sto se mene tice.

Međutim naisao sam na post vezano za otvaranje pora u drvetu i koliko je to vazno Ali ne precizira se koje drvo itd.
To me zbunilo malo. Hvala!
Videce se talasici nakon sto predjes lazurom.
Bice mnogo izrazeniji i vidljiviji nego dok je drvo "sirovo".
U toj varijanti, kreni sa 80, da skines talase, pa onda recimo jedna letvica sa 120, druga sa 120 pa 180, obe predjes lazurom... pa vidis koja ti se vise svidja i dal se isplati da se zezas sa jos jednom turom smirglanja ako ti se vise svidja glatkija ali je razlika mala.
Bice mnogo izrazeniji i vidljiviji nego dok je drvo "sirovo".
U toj varijanti, kreni sa 80, da skines talase, pa onda recimo jedna letvica sa 120, druga sa 120 pa 180, obe predjes lazurom... pa vidis koja ti se vise svidja i dal se isplati da se zezas sa jos jednom turom smirglanja ako ti se vise svidja glatkija ali je razlika mala.
Hvala, uskoro u projekte postavljam prvi rad.