Potopni crikular pod obavezno, od kad sam ga kupio to je alat s kojim najvise radim kuhinje, izrezivanje rupa za sudopere i ostalo je u najmanju ruku 3 puta brze a o preciznosti da nepricam, nikad nerezem blizu pilom vec zavrsim 2 cm prije kraja i onda malo ubodna i to je to. Druga stvar je da mi ljudi puno traze okrugle sudopere i GTV utikac s klik otvaranjem, prodao veliku glodalicu i kupio malu makitinu s CMT-ovim glodalom i napravio par sablona NE USPOREDIVO brze, da moram rezat krug s ubodnom rade sjednem u auto i odem po alat ako sam ga zaboravio.
Jedna od vrlo kvalitetnih sablona je kao u ovom videu
https://www.youtube.com/watch?v=q7h8KVXgkLA
jos jedna (na 8:00 je lijepo prikazano) - ukoliko znam da mi je potrebno od glodala dodatnih 25mm onda ubacim na samu plocu za kuhanje sa svih strana i dobijem tocno gdje ide alat
https://www.youtube.com/watch?v=VU3IHPgov3M
u tom slucaju potponi cirkular bi se mogao izbaciti, ali u zadnje tri kuhinje zidovi nisu ravni i moram svaki element mjeriti i rezati od zadnjeg zuba koji mi je 2cm kako bi dobio prednju stranu ravno i jednaku, ekstremna zajebancija ali ako hoces da ti sve bude savrseno, suti i trpi. A da nepricam o radnim plocama i zidovima di bijeze po 3-4cm, a sam sebe zajebem pa napravim element od 56cm umjesto krace.
Moj neki redoslijed:
-jedna kvalitetnija busilica s 2 baterije
-rucni alat, pila, sarafcigeri, 2-3 seta bitova
-wolcraft sablona za tiplanje, zna se dogovoti da mi ovo dobro dode u nekim situacijama
-kvalitetni boreri 3-4-5-8-10, i hrpa ovih nekvalitetnih za kojekakvo busenje, jedan kvalitetniji 35mm borer
-sablona za ekscentre, sablona kao iz videa preko koje uzmete mjere i odmah pozicionirate za rupu
-kofer za alat
-mala ubodna pila
-za prvu ruku bilo kakav rucni cirkular pa makar i parkside uz letvu, brze reze nego ista drugo
-kekserica moze polovna ( s prvim poslom kad zaradis lovu kupiti odmah drugu) - Kasno procitao prvi oglas tako da ovo onda zanemariti
-stege svakako, koliko to sam procjenis
A dalje bi isao redom:
-preklopni cirkular, za lajsne i skracivanje kracih komada (list za aluminij nebi bilo lose imat)
-potpona pila s sinom
-glodalica s par dobrih glodala
-usisavac prijenosni
-torna busilica
-dodatne aku busilice
Sto se tice kantiranja nista pegla, to sam prestao raditi i cak ponudim ljudima kantiranje sve u ABS osim Ladica, razlog broj jedan kad busim rupe gdje je melamin, 5 od 10 izbije van i onda imas sranje, gubis vrijeme na frezenkanje. Ako nista drugo taj dio koji tebi olaksa posao da se nemoras bavit glupostima ne naplatis vise nego ostavis cijenu 1=1 samo da kasnije bude kvalitetnije.