Kada radim keksericom, desi mi se pa mi rupa (verovatno zbog nedostatka odredjenog sablona od 90 stepeni) ne bude bas na idealnom mestu sto mi dovodi do odstupanja posle kod spajanja (vidi se kod spajanja da jedna strana zjapi van). Ja tada tu rupu prosirim malo gde ne paše - obicno oko 2-3 mm i onda se uklopi idealno.
Ono sto me interesuje jeste cime je najbolje da popunim taj visak rupe:
- Samo lepkom?
- Lepkom i piljevinom?
- Necim drugim.
Unapred hvala
Pozzz
Last edited by milanbetter on 16 Feb 2015 13:32, edited 1 time in total.
Ja uzmem keks pa ga sa kleštima iskickam, podglavim keks koji ide u falc i nalijem lepak, možeš i lesonit da cepkaš slojevito, bitno je da podglaviš keks, probaš prvo na suvo i onda naliješ lepak...
-NIKOLA- wrote:Ja uzmem keks pa ga sa kleštima iskickam, podglavim keks koji ide u falc i nalijem lepak, možeš i lesonit da cepkaš slojevito, bitno je da podglaviš keks, probaš prvo na suvo i onda naliješ lepak...
-NIKOLA- wrote:Ja uzmem keks pa ga sa kleštima iskickam, podglavim keks koji ide u falc i nalijem lepak, možeš i lesonit da cepkaš slojevito, bitno je da podglaviš keks, probaš prvo na suvo i onda naliješ lepak...
Hvala na sugestijama. Bas su mi dobro dosle.
Kako je najbolje da napravim sablon?
Pozzz
Ako neko moze da mi napravi sablon i da mi posalje postom.
Bio bih zahvalan i naravno platicu koliko kosta.
Možda je malo i do rutine, ili do tupe tetere pa da zato beži? Već 15 godina kako gotovo sve što može radim sa keksericom (čak i najjedostavnije kutije) i nikada nisam imao taj problem, a radim bez ikakvog šablona?
Riomareca wrote:Možda je malo i do rutine, ili do tupe tetere pa da zato beži? Već 15 godina kako gotovo sve što može radim sa keksericom (čak i najjedostavnije kutije) i nikada nisam imao taj problem, a radim bez ikakvog šablona?
Ovo i mene muči, pri radu s keksericom nisam nikada imao potrebu za nikakvom šablonom, da li ja griješim u nečemu? Moja je specijala tek u umetanju presavijenog lista papira pod keksericu pri vertikalnom keksanju, tek toliko da se bok malo uvuče. Inače, keksam 90% tako da mi donja ploha kekserice bude vodeća, tek pri duljim pločama koristim graničnik pod 90 stupnjeva.
Last edited by BILJEŽNIK on 18 Feb 2015 21:17, edited 1 time in total.